Зайнята дитина — щасливі батьки. Які у Вінниці є безкоштовні гуртки для дітей

Зайнята дитина — щасливі батьки. Які у Вінниці є безкоштовні гуртки для дітей
фото: УманьNews City
  • Дитина мріє танцювати чи складати з лего? А, може, хоче говорити англійською чи займатися боксом? У Вінниці є великий перелік безплатних гуртків та секцій для маленьких містян. Зібрали для вас їхні контакти та адреси. 

Важливість позашкільного розвитку безсумнівна. Дехто з батьків ще з перших кроків свого малюка уявляє, як він чи вона гратиме на фортепіано або щебетатиме англійською. А дехто віддає право вибору секцій дитині. Психологи радять, звісно, прислуховуватися до побажань дитини і, що важливо, не перенавантажувати її заняттями. 

Якщо у вас є діти, і ви разом з ними ще не визначились із позашкільними гуртками, то наша добірка для вас. Ми зібрали безплатні варіанти для розвитку вашої дитини. Наш журналіст раніше вже писав про безоплатні спортивні секції, які діють у Вінниці, тож детальніше про це ви можете прочитати ТУТ. 

Ранній розвиток та дошколярик

Відео дня

А ми почнемо з наймолодших вінничан. У Вінниці діє організації VinSmart, там зокрема й безплатно викладають для дошколяриків. На ранній розвиток приймають діток від чотирьох до п'яти рочків. А на гурток «дошколярик» з п'яти до шести років. 

— Запис у нас проходить дуже швидко. Вінничани знають, що, якщо прийдуть пізно, то вже вільних місць не буде у будь-яких гуртках нашого Центру. Але, окрім вільних місць, ми ще записуємо у резерв. Бо є така тенденція, що частина дітей може не ходити, — каже директор мережі комунальних закладів «Центр підліткових клубів за місцем проживання» Дмитро Мира.

— На гуртку ранній розвиток дітки вивчають кольори, фігури, тваринки. Також малюють і пізнають довколишнє середовище. А на гуртку дошколярик ми вже безпосередньо готуємо малечу до школи. Там вони вчаться писати, вивчають букви, розв'язують елементарні приклади, — каже Дмитро. 

Телефон: 50-82-13, адреса: Соборна, 91. 

Також у Вінницькому обласному центрі технічної творчості учнівської молоді є студія розвитку дитини. Де ваші діти зможуть розвивати пам'ять, увагу, кмітливість та емоційний інтелект. 

Телефон: 67-01-94, адреса: Шолом-Алейхема, 9. 

Англійська мова

Зараз більшість дорослих шкодують про те, що у дитинстві не вчили іноземні мови, і тепер їм доводиться віддати не малі гроші за курси з англійської. Але у маленьких вінничан є можливість вивчити англійську безплатно у VinSmart. 

— Заняття відбуваються двічі на тиждень, — каже Дмитро Мира. — Записуватися можуть діти віком від шести років до п'ятого класу. Приймання заяв триває до 15 вересня з 09.00 до 18.00 безпосередньо у центрі.  

Телефон: 50-82-13, адреса: Соборна, 91.  

Декоративно-прикладне мистецтво

У центрі VinSmart є творча майстерня. Там дітки розвивають свою творчість: малюють, ліплять і роблять різні вироби своїми руками.

Телефон: 50-82-12, адреса: Соборна, 91.

У палаці дітей та юнацтва теж є безплатні гуртки з декоративно-прикладного мистецтва. Можна вибирати з 16-ти різних гуртків. Ваші діти можуть навчатися гончарства, в'язанню, тістопластиці, валянню вовни, декоративному розпису тощо. Детальніше можна дізнатися ТУТ. 

Телефон: (098) 2020908, адреса: Хмельницьке шосе, 22.

У обласному центрі технічної творчості учнівської молоді теж є перелік гуртків з декоративно-прикладним спрямуванням. Зокрема: тістопластика, паперопластика, оригамі, сувенірна крамничка. 

Телефон: 67-01-94, адреса: Шолом-Алейхема, 9. 

Танці

У міському палаці дітей та юнацтва можна відвідувати на безплатній основі два види танців: балет та бальні. Народні танці перші два роки платні, а хто витримує навантаження та має бажання відвідувати далі, то потім може займатися безоплатно. Сучасні танці у палаці — лише платні. 

Телефон: (098) 2020908, адреса: Хмельницьке шосе, 22.

Краєзнавство

Як читаємо на сайті організації, гурток екскурсоводів-краєзнавців Вінницького міського палацу дітей та юнацтва запрошує на навчання юних вінничан упродовж 2021-2022 навчального року.

«На заняттях гуртка екскурсоводів-краєзнавців діти вивчають історію свого міста та області, пам’яток архітектури, вчаться цінувати історичні традиції та культурні надбання міста», — йдеться у запрошені. 

Телефон: (098) 4868470, адреса: Хмельницьке шосе, 22. 

Авіамоделювання

У VinSmart дітки намагаються створювати маленькі копії великих літаків. Заняття безоплатні та проводяться двічі на тиждень. 

Телефон: 50-82-13, адреса: Соборна, 91.

Також навчатися авіамоделювання можна у міському палаці дітей та юнацтва. Вже понад 44 роки працює в закладі авіамодельний гурток, незмінним керівником якого ось уже 23 роки є майстер своєї справи Леонід Хіміч. 

Телефон: (098) 2020908, адреса: Хмельницьке шосе, 22.

Малювання

У Центрі VinSmart безоплатно навчають малювання діток з першого по четвертий клас. Малюючи, діти відкриватимуть у собі творчість та розвиватимуть фантазію. А після напружених шкільних днів, малювання ще й допомагає розслабитися. 

Телефон: 50-82-13, адреса: Антонова, 28. 

У міському палаці дітей та юнацтва теж навчають діток малювати. Туди можуть записуватися й підлітки. На заняттях діти освоять класичні техніки малювання та новітні. 

Телефон: (098) 2020908, адреса: Хмельницьке шосе, 22.

Складання лего

Користується популярністю серед маленьких вінничан й гурток з лего. У коментарях центру VinSmart питають, як можна записатися на нього. Приймають туди діток з трьох до шести років. Складання лего сприяє розвитку моторики, уяви та логіки у дошкільнят. 

Телефон: 50-82-13, адреса: Соборна, 91.

Технічна майстерня

Діє така майстерня у VinSmart. Дітей там привчають до роботи з різними приладами, як, до прикладу, лобзик. Старші можуть свердлити і випалювати. За словами Дмитра Мири, діти на цьому гуртку створюють різні вироби своїми руками. Записатися можуть школярі з першого до сьомого класу. 

— Також у нас є батьківський день, коли діти можуть приходити з батьками і майструвати домашні прилади, які вийшли з ладу, — каже Дмитро. 

Телефон: 50-82-13, адреса: Соборна, 91.

Дитяча мультиплікація

Цей гурток проводять у палаці дітей та юнацтва. Як пишуть на сайті організації, запрошують на заняття усіх, хто займався та тих, хто хоче стати мультиплікатором. 

«На заняттях гуртка дитячої мультиплікації можна спробувати себе в ролі режисера, сценариста, художника-мультиплікатора, звукорежисера, освоїти секрети монтажу», — йдеться у запрошені.

Телефон: (098) 2245772, адреса: Хмельницьке шосе, 22. 

Гурток журналістики

Це безоплатний гурток для підлітків, який проводять у міському палаці дітей та юнацтва. Учні вчаться азам журналістики та пробують писати перші тексти. А згодом навіть випускають свою газету.

Плюсом відвідування цього гуртка є те, що ваша дитина навчиться впевнено спілкуватися, удосконалить знання з української мови та, можливо, стане на крок ближча до своєї майбутньої професії. 

Телефон: (097) 4464089, адреса: Хмельницьке шосе, 22. 

Астрономія

Вивчати зорі, сузір’я, планети Сонячної системи, спостерігати їх в телескоп мають змогу вихованці астрономічного гуртка у міському палаці дітей та юнацтва. Там гурток діє вже 40 років і учні постійно беруть участь в різних олімпіадах. 

Телефон: (098) 2020908, адреса: Хмельницьке шосе, 22.

Також вивчати астрономію можна у обласному центрі технічної творчості учнівської молоді. Гуртківці там спостерігають зоряне небо у два наявні телескопи та за допомогою віртуальних програм.

Телефон: 67-01-94, адреса: Шолом-Алейхема, 9. 

Наука та технічна творчість

У міському палаці дітей та юнацтва є декілька різних гуртків з науки та технічної творчості. Зокрема, можна навчитися майструвати та керувати повітряними зміями, стати радіооператором чи відвідувати гурток з психології особистості. Всі ці позашкільні заняття позитивно впливають на розвиток школярів. 

Телефон: (098) 2020908, адреса: Хмельницьке шосе, 22.

Програмування

Останнє, але не за популярністю, спрямування — це вивчення азів програмування. Цього навчають на кількох різних гуртках у обласному центрі технічної творчості учнівської молоді. Там можна починати з гуртка «Користувач ПК» і закінчувати вивченням графічного чи WEB-дизайну. 

Телефон: 67-01-94, адреса: Шолом-Алейхема, 9. 

Також шість різних гуртків з програмування можна відвідувати у палаці дітей та юнацтва. Ваша дитина може вже у десять років, до прикладу, вивчити програмування мовою Java. 

Телефон: (098) 2020908, адреса: Хмельницьке шосе, 22.

Фото з сайту міського палацу дітей та юнацтва.

Читайте також:

Капітан «Вінницьких Вовків» завершить кар’єру, коли проведе матч в одній команді із сином 

«СКА» готовий на 92%. Репортаж з будівлі, в якій завершують реконструкцію

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up