Завершується реєстрація на ЗНО-2021. Що потрібно знати цьогорічним випускникам?

Завершується реєстрація на ЗНО-2021. Що потрібно знати цьогорічним випускникам?
Фото ілюстративне/УНІАН
  • Зареєструватися на зовнішнє незалежне оцінювання можна до 5 березня. Основна сесія ЗНО розпочнеться вже 21 травня.

У п’ятницю, 5 березня, завершиться процедура реєстрації на цьогорічне зовнішнє незалежне оцінювання. До того часу також можна змінити персональні дані учасника тестування, якщо в Сертифікаті учасника ЗНО є помилка. Про це інформують у Департаменті освіти й науки Вінницької обласної державної адміністрації.

«Підтвердженням факту реєстрації для участі в ЗНО є Сертифікат, який особа, що реєструвалась, отримує в індивідуальному конверті разом із реєстраційним повідомленням. Якщо Сертифікат не надійшов, слід перевірити стан опрацювання реєстраційних документів за допомогою спеціального сервісу», — читаємо у дописі на facebook-сторінці департаменту. 

Відео дня

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання має розпочатися 21 травня з хімії та завершитися 15 червня географією.

Для проходження ЗНО учасники можуть обрати максимум п’ять навчальних предметів.

«До п’ятірки найпопулярніших предметів ЗНО, які обирають учні, входять: історія України — цей навчальний предмет обрали 164 018 осіб; математика — 163 696 осіб; українська мова і література — 141 665 осіб (66 640 осіб зареєструвалися для участі в тестуванні з української мови); географія — 99 935 осіб; англійська мова — 84 514 осіб», — інформують на сторінці Департаменту. 

У 2021 році випускники, які здобудуть повну загальну середню освіту, обов’язково мають пройти ДПА у формі ЗНО з навчальних предметів:

  • українська мова (усі завдання сертифікаційної роботи) або української мова і література (субтест «Атестаційні завдання»);
  • математика;
  • історія України (субтест «Період XX — початок XXI століття») або іноземна мова – за вибором здобувача освіти;
  • один із навчальних предметів (історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).

Детальніше ознайомитися з особливостями проведення зовнішнього незалежного оцінювання можна на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти

Також там можна знайти інформацію про участь у ЗНО осіб з інвалідністю.

Додамо, що дійсними для вступу будуть сертифікати ЗНО за 2018-2021 роки.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали про корисні ресурси, за допомогою яких можна готуватися до незалежного оцінювання. А також дізнались скільки коштує навчання з репетиторами.

Фото з сайту Українського центру оцінювання якості освіти

Опитування

Ваші діти готуються до ЗНО-2021?

 

Читайте також:

Онлайн-навчання: де ще черпати знання, коли школи працюють дистанційно

Велика подія для міста або Як маленькі вінничани готуються до встановлення рекорду України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up