Школи йдуть на канікули завчасно. Це через зростаючу захворюваність на ковід?

Школи йдуть на канікули завчасно. Це через зростаючу захворюваність на ковід?
  • У Міністерстві освіти і науки рекомендували школам оголосити канікули з 25 по 31 жовтня.
  • Графік канікул може змінюватися в залежності від потреб школи або епідемічної ситуації в країні та кожній окремій області.
  • Що вирішили у Вінницьких школах? Ми дізналися нові дати канікул.

Зовсім недавно почався навчальний рік, але багато школярів вже марять про відпочинок. Перші канікули у навчальному році учні отримають у жовтні. Міністерство освіти дає рекомендації щодо дат, але школи можуть їх не дотримуватися. Також навчальний процес може порушити погіршення ситуації з коронавірусом.

Кожна школа призначає дати канікул на свій розсуд, але є загальні рекомендації для всіх навчальних закладів. Міністерство освіти рекомендує проводити канікули в такі дати:

  • осінні канікули — з 25 до 31 жовтня 2021 року;
  • зимові канікули — з 25 грудня 2021 року до 9 січня 2022 року;
  • весняні канікули — з 28 березня по 3 квітня 2022 року;
  • літні канікули — з 1 червня по 31 серпня 2022 року.

Але ми дізналися, що у вінницьких школах осінні канікули почнуться раніше вищевказаного терміну. Батьків щонайменше двох шкіл міста учителі вже поінформували про те, що у їх дітей канікули почнуться наприкінці наступного тижня.

Відео дня

У школі №2, як розповіла нам читачка Валентина, змістили осінній відпочинок школярів від навчання на 14-24 жовтня (враховуючи чотири державні вихідні 14, 15, 16 і 17 жовтня). До школи діти повертаються 25 числа. При цьому батьків попередили, що за 15-те число треба буде відпрацювати у суботу 30-го жовтня.

І в ліцеї №17, за словами мами тамтешньої учениці початкової школи Діани, роблять канікули з 14-го до 25-го жовтня. 

Редакція 20minut.ua поцікавилася в управлінні освіти про зміни в датах канікул. І нам пояснили, що це пов'язано з епідемічною ситуацією. 

— Директори вінницьких шкіл внесли пропозиції осінні канікули розпочати з 18 жовтня, — говорить директор департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко. — Триватимуть вони по 24 жовтня. На канікули підуть всі учні одночасно, і молодша школа, і середня, і старшокласники.

Після канікул школи продовжать працювати у звичному режимі тільки в зеленій зоні карантину. Якщо ж область переведуть в жовту, помаранчеву або червону зону, то школа продовжить навчання тільки якщо 80% персоналу будуть вакциновані. В іншому випадку навчання переведуть в дистанційний режим.

Станом на 28 вересня у Вінниці від COVID-19 вакцинувалися 82,4% педагогічних і технічних працівників по освітянській галузі (школи, садочки, позашкільні заклади та інклюзивно-ресурсні центри). Всі 43 комунальні заклади середньої освіти Вінницької міської територіальної громади зараз працюють у звичному режимі.

У 2020 році, нагадаємо, осінні канікули в більшості шкіл проводили з 15 по 30 жовтня, а після закінчення канікул навчання перевели на дистанційний формат. 

 

Читайте також:

«Вакцинуватися чи ні?» На головні питання про Covid-щеплення відповідає лікар-інфекціоніст

Одну школу закрили на один день. Скільки вчителів вакцинувались у Вінниці?

«Вчителько, ви псуєте нам життя…» Якими були учні 25 років тому і які нині, спитали у двох педагогів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up