Одну школу закрили на один день. Скільки вчителів вакцинувались у Вінниці?

Одну школу закрили на один день. Скільки вчителів вакцинувались у Вінниці?
  • Станом на 28 вересня у Вінниці від COVID-19 щепились 82,4% педагогічних і технічних працівників по освітянській галузі (школи, садочки, позашкільні заклади та інклюзивно-ресурсні центри). 
  • Всі 43 комунальні заклади середньої освіти Вінницької міської територіальної громади зараз працюють у звичному режимі.
  • А напередодні не працювала одна школа, де проблему з вакцинацією владнали за один день.

Всі муніципальні школи Вінниці працюють у звичайному режимі, тобто очно, повідомляють на сайті Вінницької мерії.

У вівторок, 28 вересня, лише один комунальний заклад працював дистанційно, але вчителі, розуміючи ситуацію, наступного дня вакцинувались. Нині ця школа, маючи 80% щеплених, відкрила двері для своїх учнів.

— Наразі загальний відсоток імунізованих педагогічних і технічних працівників по освітянській галузі уже становить 83,2%. На 21 вересня він складав 74%. Ми розуміємо, що офлайн навчання потрібне дітям, адже учні на уроках краще сприймають навчальний матеріал, а на перервах мають змогу поспілкуватись з однокласниками, а не через екран комп’ютера. Також школярі не псують свій зір через постійну напругу очей та роботу перед екранами гаджетів. Наші педагоги думають не тільки про себе, а  і про своїх учнів. Саме тому працівники освіти міста масово вакцинуються, бо очне навчання набагато краще за дистанційне, — розповідає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.  

Відео дня

Вона додає, що найвищий показник імунізованих в інклюзивно-ресурсних центрах — 96%, а в закладах позашкільної освіти від коронавірусу щепились 85,2% працівників. Не пасуть задніх і в дитячих садочках. В 46 з 59 комунальних садочків вакциновано 80% працівників. 

Нагадаємо, що кожен вінничанин, який пройшов повний курс імунізації, може взяти участь в акції «Вакцинуйся. Збережи життя». Перший розіграш призів відбудеться 19 жовтня.

Аби стати учасником акції, необхідно перейти за посиланням, заповнити реєстраційну форму та дати згоду на обробку персональних даних.

Для того, щоб всі охочі змогли взяти участь в акції, розіграші призів будуть проводити тричі:

  • 19 жовтня, 15 листопада та 17 грудня.

Суперприз — автомобіль Toyota Corolla.

 

Читайте також:

Невакциновану вчительку ледь не звільнили з роботи. Чим все закінчилось?

У МОЗ видали нову постанову про карантинні правила у школах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталья Горошко

    сочуствую учителям. у них нет ни единого шанса.

    ARTUR MARSNDOR reply Наталья Горошко

    Шанса нет у тех, кто его не ищет. Мы не рабы, и кто бы что не говорил, а заставить никто не может. Да, людей пугают, угрожают увольнением, но главное не растеряться и начать бороться за свои права. Во-первых, требовать письменный указ об обязательных уколах с подписью и печатью оь ответственного лица. Затем подавать заяву в полицию и прокуратуру на это должностное лицо за нарушение наших прав и превышение полномочий, так как закона, обязуещего делать подобное, нет. Пока к голове не приставили пистолет, выбор очень широк. Учителей, конечно, жалко, но себя надо отстаивать, иначе никак!

    Ols Kat reply Наталья Горошко

    ой я Вас умоляю, в Украине коррупции нету, ага

keyboard_arrow_up