«Раніше за всіх вставав та пізніше за всіх лягав»: вінничанин склав НМТ на 200 балів

«Раніше за всіх вставав та пізніше за всіх лягав»: вінничанин склав НМТ на 200 балів
  • З 18 липня в Україні складають національний мультипредметний тест (НМТ), який цьогоріч запровадили замість звичного ЗНО. 

  • Випускник Могилів-Подільського ліцею №3 Артем Ліщинський склав тестування з математики на максимальні 200 балів. 

  • Поговорили з хлопцем та його маму про підготовку, складнощі та мотивацію.

Цьогоріч закінчення школи було зовсім не таким, як очікувалося. Через широкомасштабний наступ неможливо провести традиційні ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ, тож у Міністерстві освіти України запровадили мультипредметний тест (НМТ). Іншими словами — спрощений аналог ЗНО.

НМТ охоплює одночасно три основних предмети: українську мову, математику та історію України. Це комп’ютерний онлайн-тест, і саме його результати потрібні для вступу у виші. 

Основна сесія розпочалася 18 липня, частина випускників вже знає свої результати. Першою у Вінницькій області, хто склав «новітнє ЗНО» на максимальний бал стала Руслана Богачук. Дівчині 17 років, вона випускниця Лука-Мелешківського ліцею. Про неї ми нещодавно розповідали у матеріалі: «Готувалася щодня і склала мультитест на 200. Як вінницька школярка здала математику на відмінно».

Відео дня

Інший вундеркінд з Могилів-Подільського Артем Ліщинський також склав іспит з математики на 200. Днями хлопець отримав цьому офіційне підтвердження. 

Мама хлопця Аліна розповідає, що такі високі бали синові вдалося здобути завдяки додатковим заняттям, що їх він відвідував впродовж двох останніх років. 

— Раніше за всіх вставав та пізніше за всіх лягав — це про Артема. Він дуже багато часу приділяв математиці. Його вчителька була надзвичайно вимогливою й дуже сильною в цьому предметі. Тому, звісно, ми розраховували на високий бал, але не думали, що він буде максимальним, — говорить мама Артема. — Якби не репетиторство, то таких балів не було б. У школі його не змогли б так підготувати.

Артем

З Історії України та Української мови Артем також має високі бали: 176 та 177 відповідно. Однак, продовжує його мама, ставку він робив саме на математику, яка потрібна для подальшого навчання.

За словами Аліни, Артем хоче вступати до політехнічного вишу. Швидше за все до Вінницького національного технічного університету на комп’ютерні науки або інженерію програмного забезпечення. Хлопець вже займається підготовкою до вступу. 

— На отриманий результат я відреагував спокійно, більш емоційно реагувала мама, — розповідає Артем Ліщинський. — Мені було надзвичайно цікаво пройти цей тест, адже він був складений одразу з трьох предметів, а не так, як у звичайному ЗНО. Результатом задоволений, тому що доклавши зусиль, отримав шанс на вступ до ВНЗ на бюджетній основі.

Читайте також:

Два вихованці Ліцею цивільного захисту набрали 200 балів з НМТ

Профтехучилища мають працювати офлайн: важлива практика. Яким буде навчання у вінницьких закладах?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Галина Пилипенко

    Молодець! А в нашій звичайній сільській школі учні складають ЗНО без репетиторів. Цього року випускниця має по 200 з двох предметів: математики та історії.

    Myroslava Pylypchuk reply Галина Пилипенко

    Галина Пилипенко бо вчителі прекрасні!💛💙
  • Тамара Заболотная

    Хай щастить,респект.
  • Світлана Поліщук

    Вітаю!
  • Елена Марина

    Вітаю!

keyboard_arrow_up