«Працюємо над алгоритмом, щоб провести безпечно». Відомі дати ЗНО та вступної кампанії

«Працюємо над алгоритмом, щоб провести безпечно». Відомі дати ЗНО та вступної кампанії
  • Усе зсунули на місяць через карантин, — про дати проведення ЗНО та вступної компанії розповіла в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій. 

На своїй сторінці у Facebook виконувачка обов’язків міністра освіти і науки України Lubomyra Mandziy відповіла на популярні питання щодо освіти в умовах карантину. Серед них й зокрема щодо ЗНО 2020. 

«Основну сесію ЗНО заплановано провести з 25 червня до 17 липня. До цього часу буде проведено пробне ЗНО. Тестування відбуватиметься з дотриманням соціального дистанціювання та забезпеченням індивідуального захисту учасників.

Якщо епідеміологічна ситуація не дозволить провести ЗНО у червні-липні, будуть прийняті відповідні управлінські рішення, про що буде повідомлено всіх випускників, батьків і освітян», — пише міністерка. 

Відео дня

Також в ефірі каналу “Україна 24” Мандзій сказала, щоб все пройшло безпечно, вони працюють над алгоритмом, який повинен схвалити державний санітарний лікар. У ефірі Любомира Мандзій пояснила, що дати прийняття до вищих навчальних закладів теж були змінені. Самі виші повинні скоро опублікувати умови та терміни на своїх сайтах. Відстрочена подача документів, це буде відбуватися в серпні. Сама процедура вступу не змінилася.

«Що до випускників з тимчасово окупованих територій, вони вступають за іншою процедурою. Тільки окремі категорії за бажанням можуть пройти ЗНО», — сказала вона.

Кілька днів тому, 8 травня, на сайті МОЗ написали, що всі дати вступної кампанії у 2020 році зсунуто на місяць (серпень) з урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації. 

«Так, для вступників на основі повної загальної середньої освіти реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня, та до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти», — пишуть у Міносвіти. 

Як читаємо у повідомленні, творчі конкурси та вступні іспити на місця державного замовлення будуть проводитись з 1 до 12 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет відбуватиметься не пізніше 27 серпня, а подача вступниками документів для зарахування — до вечора 31 серпня.

Також, МОН передбачило для вступників можливість подачі оригіналів документів поштою.

Як буде проходити ЗНО?

Ми вже раніше писали про те, у якому форматі буде проходити зовнішнє незалежне оцінювання. Заступник в.о. міністра освіти Єгор Стадний, нагадаємо, сказав, що формат і процедура проведення ЗНО у 2020 році не зміняться. За правилами, при складанні тестування в аудиторії перебуватимуть максимум 15 учасників та 2 інструктори. 

Обов’язковою буде дистанція у 1,5 метра між учасниками в аудиторії. Також, за його словами, буде дотримане соціальне дистанціювання й біля входу в приміщення, де відбуватиметься тестування, щоб уникнути скупчення людей. Усі учасники тестування будуть забезпечені засобами захисту.

А ті, особи, які були зареєстровані для участі у ЗНО, однак контактували з хворими або самі інфікувались коронавірусом, зможуть скласти ЗНО під час додаткової сесії, коли одужають або вийдуть із самоізоляції. У випадку, якщо через ізоляцію чи хворобу вони будуть змушені пропустити і додаткову сесію тестування, вони будуть звільнені від ЗНО за станом здоров’я. Таке правило діяло і раніше для людей із низкою захворювань.

Раніше ми писали й про те, що думають цьогорічні випускники про скасування випускних і чи збираються знаходити альтернативи класичному святкуванню.
 

Читайте також:

ТОП-10 вакансій від центру зайнятості із зарплатами від 4 та 9 тисяч

Люди йдуть стригтися і в McDonald’s. Як ожило місто у перший день послаблення карантину

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up