«Ліцей без Оксани Миколаївни осиротів». Розповідь про загиблу від російських ракет вчительку

«Ліцей без Оксани Миколаївни осиротів». Розповідь про загиблу від російських ракет вчительку
  • Більше місяця тому росія нанесла ракетний удар по Вінниці. Серед загиблих — вчитель початкових класів Вінницького ліцею №8 Оксана Тиховська.
  • Напередодні Дня знань колеги, учні та батьки школярів згадують про педагога і людину з великої літери.

Внаслідок ракетного удару по Вінниці 14 липня загинула вчителька початкових класів, що працювала у Вінницькому ліцеї №8, Оксана Тиховська. На момент вибуху жінка була в районі Будинку офіцерів, а потім — перестала виходити на зв'язок. Пізніше тіло загиблої жінки вдалося ідентифікувати.

 У ліцеї говорять, що навчальний заклад без Оксани Миколаївни осиротів. 

— Рашисти обірвали життя найкращої матусі, турботливої бабусі, щирої сестри, люблячої дружини, високопрофесійної та доброї колеги, вчителя початкових класів, людини з добрим та щирим серцем — Оксани Тиховської, — говорять у ліцеї №8. — Наше серце розбите непоправною втратою. Звістка про смерть вчителя вищої категорії — страшний удар. Боляче навіть подумати про те, що ми більше її не побачимо. Згадуємо лише теплими словами та світлими спогадами.

Відео дня
Оксана Тиховська з вихованцями

Колеги вчителя вищої категорії Оксани Тиховської, учні та батьки школярів, розповіли, що вона була людиною з великої літери. 

Людмила Суботіна, вчитель української мови та літератури: «Де знайти слова, щоб висловити увесь пекучий біль від усвідомлення невідворотної втрати? Наш ліцей осиротів... Не вірю, що більше не побачу цієї лагідної усмішки...».

Інна Грицюк: «Неможливо передати словами, що відчуває моя донька, вона обожнювала свою першу вчительку». 

Світлана Ніколіна: «Перша вчителька сина. Більше двадцяти років тому навчався, а зустрівшись згодом, завжди знаходилось приємне слово.Не віриться... Чому так? Чому такі хороші? Царство небесне Вічна пам'ять».

Ольга Безверха: «Найкраща вчителька, з якою почалась моя шкільна мандрівка. Добра, сердечна і надихаюча Людина, яка з теплом відносилась до дітей! Дякую за турботу, науку та цінності! Оксана Миколаївна назавжди в моєму серці». 

Таїсія Ковальчук: «Я завжди знала, яка вона була чудова людина.Була гордістю матусі, яка була моєю першою вчителькою.Така ж була віддана своїй педагогічній роботі, її любили і поважали. Я горджуся що росла і жила поряд з такою чудовою людиною».

Настя Кайтанюк: «До останнього сподівались, що то помилка. Така Світла, щира Людина! Співчуття рідним і близьким!».

Сестра загиблої Ольга каже, що Оксана любила рідну школу і загинула, йдучи до неї.

— Не дійшла... Страшні вбивці вирішили по-іншому, — каже Ольга. — Горіти вам в пеклі, нелюди!!! Ніколи не пробачимо!

Вінничани, які педагога бачили перед ракетним обстрілом, розповідають про останні хвилини життя Оксани Тиховської.

«Зустріли Оксану Миколаївну на площі, привітались, розійшлись, і через п'ять хвилин пролунав вибух, а вона якраз йшла в сторону школи», — розповів її знайомий Андрій. 

Ракетний удар по Вінниці стався, нагадаємо, 14 липня. Ракети влучили у Будинок офіцерів та біля будинку побуту «Ювілейний». Постраждало також понад півсотні будинків. У цій трагедії  було чимало поранених, загинуло 28 людей.

 

Читайте також:

Їх убила росія. Імена та історії загиблих внаслідок обстрілу Вінниці 14 липня

«Де мій син?» Мама про наймолодшого полоненого азовця Назара Гринцевича

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (71)
  • Ірина Дудник

    Найкраща вчителька, чудова людина яка завжди прийде на допомогу, підтримає, підскаже, допоможе. Дуже шкода що  її в нас забрали ( ніколи  не пробачим). Серцерозривається від болю. Вічна пам'ять
  • Ольга Самченко

    Вічна пам'ять завжди Оксана Миколаївна залишиться у наших серцях 💞💞💞земля пухом рідним та близьким співчуття вдячна долі що Ви були першим вчителем моєї донечки царство небесне 🙏🙏🙏🙏🙏🙏😭😭😭😭
  • Віктор Іванович

    Вічна пам'ять
  • Лена Шимко-Студенюк

    Вічна пам'ять

keyboard_arrow_up