Активісту з Ладижина дали по голові кастетом за "курочку"

Активісту з Ладижина дали по голові кастетом за "курочку"
Ініціатор акції протесту проти будівництва пташників у селі Четвертинівка Тростянецького району Володимир Сухопара пов’язує своє побиття невідомими з тим, що став поперек дороги керівництву фабрики «Наша ряба»

Володимира Сухопара, фермера з села Четвертинівка, побили підступно. Рано-вранці, коли він перебував у своєму автомобілі біля ринку у Ладижині, у скло постукали. Один з двох незнайомих сказав, що колесо спущене. Коли Володимир вийшов з салону і нагнувся перевірити інформацію, його почали бити кастетом по голові.

- Розсікли брову до самої кістки, - розповів журналісту RIA потерпілий. – Довелося накладати шви. Обличчя нападників добре не запам’ятав, бо не очікував такої підлості. Насторожило інше. Невдовзі після нападу неподалік від цього місця з’явився на автомобілі один з керівників «Нашої ряби». Саме він під час пікету 3-5 листопада погрожував людям. За його участю на місце пікету при в’їзді до села привезли здохлих курей. Смородом від них намагалися розігнати учасників протесту.

Пан Володимир нагадує, що акцію протесту припинили після порозуміння із заступником керівника «Миронівський хлібопродукт» Максимом Писарєвим. У сільраді підписали меморандум. Один з його пунктів передбачає заборону переслідувати учасників протесту.

Відео дня

- Ми  вважаємо, що посадовець порушив умови меморандуму, - каже Володимир. – Тому після інциденту зі мною вирішили створити ГО «Комітет із захисту прав та інтересів жителів села Четвертинівка». Організацію не зареєстрували тільки тому, що у її назві є слово «комітет», в юстиції зауважили, що таких слів не має бути у назвах ГО. Змінимо назву і знову подамо документи на реєстрацію.

У Четвертинівці відбувся схід села. Понад 500 жителів, які взяли в ньому участь, категорично висловилися проти будівництва другої черги птахофабрики.

-Не тільки побиттям активіста вкрили себе ганьбою на фабриці, - каже житель Четвертинівки Петро Слюсар. – Хтось доручив листоношам рознести по людях вірш проти  активістів. Там ганьблять тих, хто найбільше виступає проти їхніх курників. Ми здогадуємося, хто його міг написати. Викликали тих людей на сцену. Вони виправдовувалися, червоніли. При бажанні міліція зможе знайти поетів. Люди подали заяви про образу честі і гідності.

У жовтні у Ладижині побили ще одного активіста – голову ГО «Ладижинська громадська рада» Андрія Скакодуба.

- Почерк бандюків однаковий, - розповідає пан Андрій. – мене били кастетом так само, як Володимира Сухопара. І теж по голові. І так само після того неподалік з’являвся той само представник керівного  складу птахофабрики. Очевидно, перевіряє роботу своїх братків. Міліція не спішить шукати зловмисників. Слідчий уникає зі мною зустрічей, навіть на телефонні дзвінки не відповідає.

-Будемо писати листа на ім’я глави держави з проханням доручити провести таку комплексну експертизу у всіх місцях розташування фабрики, - наголошує Андрій Скакодуб. – Закликати когось у сприянні розшукати і покарати нападників на активіста, на мою думку, марна справа. На мою думку, міліція їх не шукає, а покриває.

Керівник прес-служби Вінницької обласної поліції Анна Олійник:

-За фактом  побиття у Ладижині відкрито кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень). Його направлено на судово-медичну експертизу. Здійснюються заходи одо встановлення зловмисників. Причетність осіб, на яких вказує потерпілий, не підтверджена після перевірки наданої інформації. Так само не встановлена вина осіб, що їх підозрює інший потерпілий – Андрій Скакодуб. Триває розслідування за двома кримінальними провадженнями, порушеними за однаковою статтею 125 КК України.

Коментарі (2)
  • Дарья

    Мужній вчинок, не побоявся написати про це, і стоїть на своєму навіть після побиття. Сподіваюсь винних знайдуть і вони відповідатимуть за свій вчинок.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:10 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up