Зимові фотосесії. Фотографи розповідають, як власноруч зробити якісну зйомку

Зимові фотосесії. Фотографи розповідають, як власноруч зробити якісну зйомку
  • Чи можна впоратися без професіонала? Як обирати локації по місту та студії і де взагалі знайти натхнення для образів?
  • Про можливості та особливості для зимової фотосесії розпитали у вінницьких фотографів і любителів зйомки.

— Запорука гарної зимової фотографії — це ти, усміхнена і щаслива. А загалом для гарної зимової зйомки потрібні ще одна людина і хороша камера, будь-то фотоапарат чи телефон. Ідеально — якщо на вулиці сніжна погода та прикрашена ялинка.

Так відповідала на питання журналістки 20minut.ua фотограф Дар’яна Купчинська. За її словами, професіонала варто наймати для важливої зйомки, love story наприклад.

— А якщо це фото для себе — найважливішим пунктом є локація, а не людина за камерою, —розповідає Дар’яна. — Якщо йде лапатий сніжок, то прекрасні фото вийдуть на ярмарку, де людно і дуже багато різних кольорів. У нас в центрі міста зараз є фантастична карусель біля Вежі — це ідеальний приклад локації для зимової зйомки. Якщо погода підвела і сніг не йде, а лежить на землі «по коліна», то раджу фотографуватись у відкритій місцевості, де його ще не встигли притоптати і він рівнесенький. На фото виглядатиме супер.

Який час для фотосесій у зимову пору обрати? Дар’яна Купчинська радить — з 10 ранку до 14-15 години по обіді. Раніше і пізніше, каже, сонце ховається і гарне щось впіймати навряд чи вдасться.

— Надзвичайно гарно виходить, коли сонце яскраво світить, пускає зайчики і сніг блищить, ти уся така новорічна, з прикрасами чи дощиком, усміхнена посмішкою сяєш у камеру, — ділиться секретами фотограф Купчинська. —  Не забуваємо про теплий одяг і милі шапочки з балабонами. Червони щічки, у свою чергу, насичують фотографію енергією холодної краси.
 

Відео дня

— Щодо локацій, — продовжує співрозмовниця, — будь-яке місце в центрі міста підходить. Взимку всюди гарно. Ліс, парк, Вежа, ярмарок поруч — тільки шукай очима те, що сяє гірляндами і біжи фотографуйся. Якщо говорити про фотостудії — по Вінниці десятки студій з новорічними декораціями, з прикрашеними ялинками і подарунками. Цей варіант не всім до вподоби, але якщо мова йде про фотосесію з дітьми, то студія — це обов’язково, так як на вулиці надто холодно. Знімки виходять дуже милі, та й дитина гарно час проводить, такі фотосесії дуже запам’ятовуються.

— Я обожнюю фотографуватись, є декілька друзів фотографів і вони мені допомагають, — розповідає студентка Катерина. — Інколи на допомогу приходить штатив або авто-таймер. Взимку з цим важче, тож на допомогу приходять члени родини, друзі та хлопець. Атмосферні фото ніхто не відміняв, навіть якщо бюджету немає.

Що пропонують фотостудії Вінниці?

Наведемо кілька прикладів, аби зорієнтувати вас у цінах та пропозиціях фото студій. Більше знайдете на офіційних сайтах та у пошукових системах за відповідними запитами.

  • FaWood Family Space — від 400 гривень за годину один зал. У них є багато різнобарвних фонів для фото, однотонних та принтованих, також зал з гірляндами та прикрасами з ялини — віночками, гірляндами з гілок.
     
  • Milk Photo Studio — від 500 гривень за годину. Мають 7 залів для зйомок. Тут можна обрати локацію з ялинкою до душі, знайдеться на будь-який смак. Також є можливість фотографуватись в саду, брати в оренду сукні та інше вбрання від 100 гривень за штуку. Є додатковий декор та прикраси.
     
  • Red Photo Studio — від 400 гривень за годину. Є декілька локацій у різній кольоровій гаммі, у різних стилях. Натуральні тьмяні, дерев’яні відтінки, яскраві червоно-зелені різдвяні, сяючі золотисті — усе, що забажаєте.

— Я не надто люблю фотографуватись, але взимку все надзвичайне і «гріх не сфотографуватись», особливо з родиною, — каже тато двох донечок Анатолій. — Ми декілька років поспіль винаймаємо фотографа саме на різдвяні свята. Хочемо закарбувати у пам’яті все, що можемо, доки діти малі.

Фоторобота Євгенія Аллабергенова

— Варіант для тих, хто хоче фотографуватись в теплі і мати гарної якості знімки для друку – студія, — каже фотограф Євгеній Аллабергенов. — Але в студії потрібен фотограф. Нині фотографа дуже легко обрати, у соціальних мережах ціла купа портфоліо. Обирай те, що подобається і бронюй зйомку. Суто для себе фото? Місць з новорічним декором по місту ціла купа, телефон є у кожного в кишеньці — просто додайте мінімальну обробку.

— Якщо вже беретесь за камеру і зйомку — раджу заморочитись з реквізитом та образом, знайти якийсь незвичний костюм або локацію, виділити для цього час і бюджет на фотографа, з цього вийде гарний та якісний матеріал для соцмереж та загалом на пам’ять. Це може бути дуже крутим подарунком для себе на Новий Рік, — сказав також Євгеній Аллабергенов.  

Фото Євгенія Аллабергенова

Про локації надворі

Для того, аби зробити гарні кадри, за словами фотографів, не обов’язково мати професійну техніку та знімати студію. Краса — в очах. Достатньо просто дивитись по сторонам, коли рухаєшся вулицею. Ось добірка типових Вінницьких місць для фотографування, не лише взимку, але й в будь-яку пору року :

  • Парк Горького,
  • Вежа,
  • Лісопарк,
  • вся вулиця Соборна гарно прикрашена до свят,
  • Вишенське Озеро,
  • Садиба ім. Пирогова.
Фото Євгенія Аллабергенова

— З врахуванням того, що сніг відсутній цього Нового року, чудовий варіант — це місця, вже атмосфера вже створена і сніг не потрібен, говорить фотограф Євгеній Симоненко. — Наприклад, біля вежі, там вже все готово, лише приходь і фотографуйся. Якби був сніг, то поле для творчості набагато ширше і об’ємніше. Це може й засніжений ліс, або ж просто прогулянка містом. Сніг — досить самодостатній елемент.

— Ще надзвичайно хороший і один з найцінніших варіантів — це фотосесія вдома, — продовжує фотограф Симоненко. — В комфортній, затишній обстановці, з мандаринками та повним відчуттям домашнього тепла. А потім можна й на вулицю вийти й сніжками покидатись. Студія, як на мене, найгірший варіант. Там не надто розслабишся, особливо, якщо оренда лиш на одну годину. Якщо фотосесія з дитиною у студії — треба більше часу, аби вона звикла, що хтось її фотографує і цей «хтось» — не його мама з телефоном. Та й якось надто бутафорно все виглядає, надто ідеально, якщо говорити про студії з різдвяним декором. Студія для мене — це моно або текстурний фон і світло. Декорації бувають зайвими.

Фоторобота Євгенія Симоненка


Читайте також:

Яскрава зовнішність — вада чи привілей? Розповіді вінничан неформального вигляду

«Краще голою ходити, ніж у хутрі» – зоозахисниця Вікторія Довгань про натуральне хутро

Уроки гри на гітарі: як дорослим вивчити музичну грамоту у Вінниці

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ірина

    печальные фото, кроме двух стоковых не подписаных .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up