Які вони «Абстракції сайарсізму»? Лише три дні у Вінниці пробуде особлива виставка

Які вони «Абстракції сайарсізму»? Лише три дні у Вінниці пробуде особлива виставка
На фото художник Володимир Козюк
  • У п’ятницю, третього вересня, вінничанам презентували першу колективну виставку сучасного мистецтва «Абстракції сайарсізму».
  • Свої роботи представили художники з 12 країн світу — виставкові зали Вінницького художнього музею наповнились різнобарв’ям кольорів і форм.
  • Унікальна виставка експонуватиметься у нашому місті лише три дні, а далі поїде підкорювати світові майданчики.

Насиченою на культурні події стала п’ятниця, третього вересня. У Вінницькому обласному  художньому музеї представили відразу дві виставки. 

Про фотопроєкт Костянтина Ревуцького, нагадаємо, можна прочитати у цьому матеріалі:

У сусідній же виставковій залі на відвідувачів очікує справжнє мистецьке шаленство.  У рамках Першого Міжнародного конкурсу «Кращий художник в області сучасного мистецтва, абстракції і сайарсізму» тут відкрили першу  колективну виставку сучасного мистецтва «Абстракції сайарсізму». На ній презентували унікальні роботи світового рівня авторства українських художників та митців з 12 країн світу. 

Відео дня

Так, вінничани можуть серед інших помилуватись картинами Катерини Білетіної, Владислава Волосенка, Вікторії Ніколаєвої, Троя Хасієва, Закира Сабірова, Карен Агамяна, Олександра Брітцева, Євгенії Божко, Олів'є де Кайрона, Ніла Толунського, Еріка Лесіня, Ольги Цибулі, Ерма Вохола, Неллі Кірман та іншими.

«Цього року громадська організація «Кращий художник» зініціювала Перший у світі Міжнародний конкурс «Кращий художник в області сучасного мистецтва, абстракції і сайарсізму». Головна його мета — популяризація кращих зразків сучасного світового мистецтва, обмін досвідом між художниками з усього світу та створення платформи для формування колекцій художніх творів, — зазначив голова громадської організації «Кращий художник», народний художник України Володимир Козюк. — Завдяки конкурсу ми зуміли об’єднати художників та діячів культури з більш ніж 25 країн світу. Вони напрацювали низку неймовірних робіт. Частину з них презентуємо у Вінницькому обласному художньому музеї. Подібних виставок в Україні раніше не було. Вінничани та гості міста стануть першими, кому пощастить побачити унікальні роботи світового рівня».

І справді, від картин на мить перехоплює подих. Кожну з них хочеться розглядати буквально під збільшувальним склом, аби тільки не пропустити жодну з деталей. А деталей тут, повірте, вистачає.

Вражають також незвичні форми, яскраве поєднання кольорів і ті історії, які розповідають митці через свої роботи. У кожній картині захові переживання, хвилювання чи сподівання художників, а також багатство їхнього внутрішнього світу.

Як пояснює одну зі своїх робіт Володимир Козюк радимо подивитись у нашому відео.

Власне, кожен митець, як ми вже зазначили раніше, вкладав у свою роботу дуже глибокий особистий зміст. Та цікаво те, що і відвідувач зможе віднайти у кожній з картин щось своє, відчути певне єднання з художником або ж глибше зануритись у свої приховані відчуття.

На виставку завітала й координаторка проєкту «Кращий художник» Марина Сотник. 

Цікаво, що Марину Сотник можна побачити на деяких картинах виставки. За її словами, під час проєкту вона спілкувалась з різними художниками й деякі з них вирішили зобразити дівчину саме в стилі сайарсізму на своїх полотнах. 

— Одними з них є Олександр Брітцер і Катерина Білетіна, — розповідає Марина Сотник.  — Для мене це був не перший досвід позування, бо і на попередніх проєктах мене зображали художники на своїх полотнах. Але ось у цьому стилі зображають вперше — і це було дуже цікаво! 

Вона додає, що і процес писання картини був дуже особливим. Спочатку художник пояснив, що планує зобразити, тоді дівчина мала передати всі емоції, а коли картина вже була готовою, митець додав додаткові елементи, які і передають його відчуття і переживання. 

 

Читайте також:

Відома бразильська письменниця з подільським корінням. Що відомо про Кларісе Ліспектор

Пироговський ретро-пікнік: що відомо про програму й розклад майбутнього заходу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up