Пироговський ретро-пікнік: що відомо про програму й розклад майбутнього заходу

Пироговський ретро-пікнік: що відомо про програму й розклад майбутнього заходу
  • Цієї суботи, 4 вересня, на території музею-садиби Пирогова відбудеться перший у місті Пироговський пікнік.
  • Триватиме захід з 11.00 до 17.00, і за цей час відвідувачі зможуть спробувати свої сили на різних майстер-класах, пограти в крокет, станцювати історичний танець і послухати тематичні лекції.

У першу суботу вересня у Вінниці відбудеться дебютний Пироговський пікнік. Усе дійство проходитиме на території Національного музею-садиби Миколи Пирогова, де вінничани й гості міста зможуть якнайкраще поринути в атмосферу минулого. 

«Ця локація вже понад півстоліття є справжнім туристичним магнітом Вінниці. Її часто використовують  для весільних та художніх фотосесій. Зараз запити та інтереси відвідувачів змінюються, проте і музей розширює перелік своїх функцій. Впродовж усього літа на території садиби був розташований концертний майданчик просто неба, який приймав гастролюючих артистів і до тисячі відвідувачів за подію, — зазначають у міськраді. — На черзі — довгоочікуваний тематичний Пироговський пікнік, ініційований у 2020 році колективом музею та ГО «Клуб подільської кухні» в рамках туристичного хакатону TourMix. Захід підтримала Вінницька міська рада в рамках реалізації Стратегії розвитку туризму до 2030 року».

Відео дня

Як повідомляють організатори, головна мета пікніка — популяризація імені видатного хірурга, а також підсилення туристичного потенціалу цієї мальовничої локації.

«Захід пройде 4 вересня у форматі ретро-пікніка другої половини ХІХ століття у поєднанні з тематичними активностями, — дізнаємось з анонсу. —  Вхід на територію музею відбуватиметься за стандартними тарифами (дорослі — 20 гривень, діти — 10 гривень; пільгові категорії — безкоштовно)».

Програма Пироговського пікніка

З 11.00 до 17.00 на території музею буде діяти Пікнікова зона

Частину території відведуть під пікнікову зону, де відвідувачі зможуть розстелити покривала і влаштувати пікнік. У цей час також представлятимуть здорові/тематичні смаколики від місцевих виробників, які відвідувачі зможуть придбати.

Як повідомляють організатори далі, гостей зустрічатимуть господарі дому — Микола й Олександра Пирогови. Передбачена й тематична фотозона. 

Що стосується екскурсій територією музею, то вони будуть  безплатними й відбуватимуться щогодини в порядку живої черги. А за тематичні екскурсії музеєм-аптекою та будинком доведеться заплатити як за екскурсійний квиток. 

  • 10.00 — Ретро-пікнік ХІХ століття від Вінницького товариства любителів вінтажу (зверніть увагу, що для участі обов’язково потрібно попередньо зареєструватись ТУТ, для решти ж активностей реєстрація не передбачена)
  • 12.30 — Майстер-клас з приготування трав’яного чаю «Бадьорий ранок»
  • 13.00 — Лекція «Чаювання та етикет середини ХІХ століття» від Вінницького товариства любителів вінтажу
  • 14.00 — Презентація книги-довідника «За рецептами Миколи Пирогова», розмова з упорядниками. 
  • 15.00 — Майстер-клас з приготування кави з рослинним молоком
  • 15.00-17.00 — Майстер-клас з гри в крокет 
  • 15.30 — Лекція «Про що розповідають щоденники Миколи Пирогова»
  • 16.00-17.00 — Майстер-клас з історичного танцю
  • 16.15 — Майстер-клас з приготування фруктового чаю з листям м’яти та медом

Щоб не пропустити важливої інформації про пікнік, радимо слідкувати за сторінкою події у facebook

 

Читайте також:

«Тут викладав Леонтович»: продовження історії про минуле Тульчина від краєзнавчого музею

Під парасольками й зі сльозами на очах. Репортаж з вечірньої програми другого дня OPERAFEST TULCHYN

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up