Від «Богеми» до «Казок Гофмана»: чим здивує концерт-відкриття GRAND OPERAFEST?

Від «Богеми» до «Казок Гофмана»: чим здивує концерт-відкриття GRAND OPERAFEST?
  • Концерт «Гала-Опера» стане справжнім парадом легендарних опер!
  • Виконавці – одні з найкращих солістів України, яким аплодує весь світ: Людмила Осташ, Лілія Нікітчук, Сергій Кутепов та Юрій Гадзецький!

Легендарні опери «Адріана Лекуврер» Франческо Чілеа, «Самсон і Даліла» Каміля Сен-Санса, «Тоска» Джакомо Пуччіні, «Лакме» Лео Деліба, «Казки Гофмана» Жака Оффенбаха, «Мертве місто» Еріха Вольфганга Корнгольда, «Легка кавалерія» Франца фон Зуппе, «Сільська честь» П'єтро Масканьї та «Богема» Джакомо Пуччіні сьогодні о 19.00 оживуть на фестивалі OPERAFEST TULCHYN.

Найкращі арії світових шедеврів глядачі почують у виконанні лауреатів міжнародних конкурсів Людмили Осташ (сопрано), Лілії Нікітчук (альт), Сергія Кутепова (тенор), Юрія Гадзецького (баритон) та Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії, яким диригувати буде заслужений діяч мистецтв України Володимир Сивохіп.

Далі – розповімо все найцікавіше про кожного виконавця.

Відео дня

Історія симфонічного оркестру Львівської національної філармонії налічує понад два століття і пов’язана з такими іменами, як Франц Ксавер Моцарт, Юзеф Ельснер, Йоган Медеріч Галлюс, Кароль Ліпінскі, Йозеф Башни, Кароль Мікулі, Мєчислав і Адам Солтиси, Людвік Челянскі, Генрик Ярецкі та Генрик Мельцер-Щавінскі.

На початку ХХ століття оркестр працював з Густавом Малером, Ріхардом Штраусом, Руджеро Леонкавалло та іншими. За радянських часів з оркестром працювали диригенти: Геннадій Рождественський, Рейнгольд Глієр, Бруно д’Астолі, Володимир Сіренко, Микола Дядюра, Лев Ґінзбурґ, Баліс Дваріонас, Вероніка Дударова, Г. Ерл, Євген Мравінський, Роман Ревакович, Іван Карабиць, Давід Ойстрах та багато інших.

У 2006 році симфонічному оркестру Львівської філармонії, який є постійним учасником багатьох міжнародних фестивалів, присвоєне звання Академічного.

— В Україні є лише дві філармонії, які мають статус Національної, — у Львові і у столиці. Якщо говорити про пріоритетність, то отримання цього статусу - це звісно, визнання. І величезна гордість. Це важливо для колективу, бо ми багато і посилено працюємо. Це як сатисфакція того, що нас виділили серед інших, - розповідає маестро Володимир Сивохіп. - Поза тим є й інші речі, як, скажімо, міжнародна співпраця, яка стає значно активнішою і цікавішою.

Красуня Людмила Осташ (сопрано) з 2012 року є солісткою Львівського національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, Вагнерівським стипендіатом (2015 р.)  та лауреатом всеукраїнського конкурсу вокалістів ім.Т.Терен-Юськіва, (Львів 2010) й Міжнародного конкурсу оперних співаків ім. Адама Дідура ( Катовіце 2012).

Чарівна Лілія Нікітчук (альт, меццо-сопрано) по закінченні Львівської національної музичної академії імені М.В.Лисенка продовжила вокальну освіту в Італії та на різноманітних майстер-класах по техніці співу та дихання.

У 2016 року була учасницею Rossini Opera Academy під керівництвом легендарного Альберто Дзедди.

З 2011 року як солістка гастролює містами Франції. Під патронатом Даніеля Тозі (директор консерваторії міста Перпіньян) виконала концерт «Арії та романси українських та російських композиторів» і презентувала сольну програму стародавньої та сакральної музики.

Програму «Оперні арії» гастрольного туру півднем Франції презентувала у співпраці з агенцією «Les Amis D’A.Marinaro».

Неодноразово виступала на фестивалі «Le Voix» (Коломб, Париж) і гастролювала містами Польщі.

З 2017 року входить до складу колективу «Exclusive Opera Project», що виконує різноманітну програму від бароко до музичного кроссоверу.

Тенор Сергій Кутепов окрім Львівської консерваторії навчався сольного співу у відомого оперного співака Калуді Калудова і був учасником майстер-курсів відомих оперних співаків світу Давіда Аллегрета (Іспанія), Гундули Штайдер (Німеччина), Марселя Бона (Франція).

Активно співпрацює з провідними європейськими оркестрами «Da Vinci Orchestra» (Швейцарія, Базель), «Kamerata Baltycka» (Польща, Гданськ), «Національний оркестр польського радіо» (Польща, Катовіце).

Є співзасновником першого в Україні центру музичного розвитку «Tempo», який працює за авторською методикою з дітьми від 1-го року та співорганізатором гучних культурних проектів Львова: «Ніч у Львові», LvivMozArt «KidsMozArt».

Баритон Юрій Гадзецький є учасником навчальної програми для молодих талантів «Оперна академія» при Польській національній опері у Варшаві (наставник — Ольга Пасічник). Працює з такими майстрами оперного мистецтва як Матіас Рексрот, Ізабела Клосінська, Томаш Конєчни, Ейтан Пессен, Хельмут Дойч, Бренда Харлі, Тобіас Трунігер, Хедвішь Фассбендер, Рене Масіс та багатьма іншими.

Як оперний співак у травні 2015 року співак дебютував на сцені Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С.Крушельницької у ролі Дон Жуана в однойменній опері В.А.Моцарта.

З 2011 по 2016 роки — соліст ансамблю давньої музики A capella Leopolis. Співпрацював з такими майстрами давньої музики, як Пол Есвуд, Марек Топоровскі, Томаш Слюсарчик, Павел Осуховскі, Петер Беновіч, Ангеліка Мотс, Тетяна Польт-Луценко, Богдан Швед, Назар Кожухарь та ін.

Брав участь у майстер-курсах Ольги Пасічник, майстер-класах Урсули Шонгальс (Німеччина), Крістіана Гільца (Австрія).

У сезоні 2016/2017 був солістом Київського національного академічного театру оперети.

З лютого по липень 2018 року був стипендіатом програми міністра культури та національної спадщини Польщі «Gaude Polonia».

Лауреат конкурсу Queen Elizabeth Competition: Voice 2018 (Брюссель, Бельгія), Berliner International Music Competition (Берлін, Німеччина, 2018), лауреат та володар спеціального призу за краще виконання ораторійної музики на 9th Veronica Dunne International Singing Competition (Дублін, Ірландія, 2019).

Працює під керівництвом Ольги Пасічник з 2017 року.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up