Вертеп, родина Санти й ведмедики Тедді: вінничан запрошують на різдвяну виставку ляльок

Вертеп, родина Санти й ведмедики Тедді: вінничан запрошують на різдвяну виставку ляльок
Свої роботи на виставку передали майстри з України, Європи та США
  • Всеукраїнський новорічний проєкт «Плюшевий чай» відкрили у Музеї моделей транспорту.
  • На відвідувачів чекають унікальні роботи майстрів з України, Європи та США.
  • Авторські ялинкові іграшки можна придбати як різдвяний подарунок.

У День Святого Миколая у виставковій залі колекцій та мініатюр Музею моделей транспорту, що на Соборній, 64, відкрилась нова різдвяна експозиція «Плюшевий чай». Її облаштували учасниці вінницького клубу «Лялькова вітальня» Катерина Калашнікова, Ірина Дядікова та Олена Роджерс.

Вінничанам і гостям міста організатори обіцяють подарувати святкову атмосферу та повернути віру у новорічну казку. 

— «Плюшевий чай» — це всеукраїнський новорічний проєкт, — розповідає організаторка та авторка художніх ляльок і ведмедиків Тедді Катерина Калашнікова. — Виставка сподобається як дорослим, так і дітям. Тому запрошую усіх до музею щодня з 12.00 до 20.00. А загалом чаювати ми будемо до лютого 2021 року.

Відео дня

Аби вразити містян, свої роботи до Вінниці передали понад 30 майстрів із різних куточків України, Європи та США.

— Гості музею можуть подивитись унікальні роботи, які нам надіслали талановиті майстри з дев’яти міст України. Авторські ляльки та іграшки передали зі Львова, Одеси, Києва, Івано-Франківська, Кривого Рогу, Тульчина, Вишгорода, Бердичева та Вінниці, — перераховує майстриня. — Крім того, є роботи європейських лялькарів із Німеччини й Англії та зі Сполучених Штатів Америки. Взагалі ми отримали майже сто ляльок, багато ведмедиків Тедді, п’ять лялькових будиночків та чотири рум-бокси, виготовлені зі старих валіз.

Одна з кімнат у ляльковому будиночку

Валізи із мініатюрами всередині — справжня цікавинка виставки. Їх хочеться довго розглядати, вивчати, що там заховано й дивуватись таланту майстрів, які змогли створити таку красу.

Одну з таких валіз майстер перетворив на двоповерховий будинок. На першому поверсі довкола каміну, який можна увімкнути, зібрались на дівочі посиденьки ляльки. А другий поверх став справжньою бібліотекою з великою кількістю книг у яскравих палітурках. 

Ще одна валіза стала купе, у якому розмістились ведмедики, готові до незабутньої подорожі. 

Зі старої валізи зробили купе для ведмедиків

Щоб атмосфера в музеї була максимально святкова, організатори уважно підійшли до оформлення експозиції. Усі полички, де оселились іграшки, пропрацьовані до найменших деталей. 

Майстри створили справжню родину Санти

Тут відвідувачі можуть познайомитись із родиною Санти, одеським вертепом, Михайлом Коцюбинським і його коханою музою, перенестись до Аліси в країну чудес і подивитись, як маленькі мишенята п’ють чай із антикварного сервізу та смакують сиром.

Юним гостям музею може особливо сподобатися затишна вітальня, де сім’я ведмедиків прикрашає ялинку й читає біля каміна. Його майстри прикрасили крихітними червоними шкарпетками, в які на Заході традиційно ховають подарунки. 

Цікаво також виглядає імпровізована фотостудія, де фотограф із раритетним апаратом знімає сім’ю пінгвінів, а поряд своєї черги чекають не менш яскраві персонажі. 

Для дорослих приємним спогадом з дитинства стануть старі ялинкові іграшки, які раніше були у кожній родині. Додають зимового настрою також засушені кільця лимонів та апельсинів.

Одеська лялькарка створила вертеп

Організатори виставки не забули і про головний атрибут зимових свят — ялинку. Її прикрасили різноманітними авторськими іграшками. Маленькі янголята, пташки, сніговики та інші прикраси, до речі, можна придбати собі на пам’ять.

— Мені здається, це дуже цікава ідея для новорічного подарунка, — зізнається Катерина Калашнікова. — Частина експозиції — це авторські роботи лялькарів з їхніх власних колекцій. Вони передали їх лише для виставки, щоб познайомити вінничан зі своєю творчістю. Іграшки ж, якими ми прикрасили ялинку, можна купити. Там є спеціальні QR-коди, аби відвідувачі мали змогу одразу зв’язатись із майстрами, роботи яких їм припали до душі найбільше. 

Авторські іграшки з ялинки можна придбати

Раніше, нагадаємо, у музеї тривала виставка «La belle Vinnytsia». Катерина Калашнікова зазначила, що такі експозиції унікальні не лише для Вінниці, але й для України.

— На постійній основі виставки авторських ляльок є лише в Запоріжжі — там є велика галерея. Якщо нам вдасться втримати цю локацію, то це дійсно стане родзинкою нашого міста, — впевнена Катерина.

Фото з facebook-сторінки Visit Vinnytsia

 

Читайте також:

Коли творчість лікує душу або Як лялькотерапія допомагає вирішити психоемоційні проблеми

Різдвяні подарунки на фронт: вінничани зібрали понад 100 кілограмів гостинців

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:58 На фронті відбулося понад сотню зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up