Тренінги, кіно, звіринці: що робити та куди можна піти у Вінниці в травні

Тренінги, кіно, звіринці: що робити та куди можна піти у Вінниці в травні
  • Вінниця наразі не така багата на події та різноманітні активності, але вони все-таки є, і ми їх знайшли.
  • У травні ви можете сходити у кілька музеїв та кінотеатрів, відвідати тренінги та майстер-класи, подивитися на нових мешканців звіринцю, обрати програму на будь-який смак у планетарії. 

Теплоходи 

У Вінниці розпочався сезон прогулянок на теплоходах «Микола Пирогов» та «Ляля Ратушна». Маршрут не змінився: від Центрального автовокзалу до Сабарова. Прогулянка розпочинається при наявності мінімум 15 пасажирів. 

Вартість квитків: 100 гривень для дорослих; 90 гривень для студентів та учнів; 80 гривень дитячий (з 6 до 10 років); Діти до 5 років безплатно. Теплоходи курсують з 10.00 до 20.00.

Відео дня

Молодіжний центр «Квадрат»

5 травня о 17:00. Солісти та артисти оркестру театру імені Садовського, підготували музичний концерт для волонтерів, внутрішньо переміщених осіб та усіх охочих.
Вхід безплатний за попередньою реєстрацією.

7 травня о 15.30. «Коло підтримуючих психологічних зустрічей». На заняттях розглянуть такі питання: вибудовування внутрішніх опор, цінностей та сенсів; екологічне проживання емоцій, щоб не зашкодити собі та близьким; повернення до життя: діяти, адаптуватися у сьогоднішньому світі, робити все, щоб зменшити шкоду травми. За участі психологині Катерини Найко та гештальт-терапевтки Ірини Козенко.
Вхід безплатний за попередньою реєстрацією.

7 травня о 17:00. Дітей та молодь з числа внутрішньо переміщених осіб запрошують на перегляд фільмів. 
Вхід безплатний за попередньою реєстрацією.

Щовівторка та четверга о 15.30 — 17.30. 3D Modeling Workshop. Ви дізнаєтесь про: особливості та переваги сервісу Tinkercad для моделювання; опануєте інтерфейс сервісу та його налаштування; дізнаєтеся про шляхи створення 3D об’єктів; навчитеся імпортувати файли; познайомитеся з навігацією сервісу; розберетеся з фігурами та їх функціями; опануєте основні інструменти для моделювання; навчитеся створювати та експортувати моделі, пройдете практичну частину. З собою обов'язково мати ноутбук з встановленим Google Chrome. Для зручності радять взяти й «мишку». 
Вхід безплатний за попередньою реєстрацією.

Простір-студія «ПІЧ»

«Тренінг внутрішньої свободи». Кожний з нас з дитинства творча людина. З роками ми набуваємо «броню характера». Систему заборон, упередженостей, комплексів і страхів. Все те, що так, або інакше, стримує і гасить наш творчий потенціал. Завдання тренінгу — шляхом фізичних і психологічних вправ, творчих завдань зменшити тиск цієї броні, щоб звільнити своє творче «Я», звільнити свою креативну енергію, стати більш вільним не тільки у творчому, але і у повсякденному житті. Автор та куратор тренінгів — актор та режисер театру імені Садовського Григорій Сиротюк. 

Коли: щосуботи — 14.30, щонеділі — 12.00.
Де: ПІЧ, вулиця Пушкіна 25.
Вартість одного заняття 100 гривень. 
Обов’язкова реєстрація ТУТ.

Подільський зоопарк

У звіринці можна побачити: зубра, верблюда, антилоп, оленів благородних, оленів плямистих, ведмедів бурих та гімалайських, мавп, вовків, лисицю тощо. Є там й чимало цікавих птахів: орли, беркути, білоголові сипи, фазани, страуси, павичі, лебеді білі та чорні... Нещодавно у вінницькому зоопарку оселилися ягуар та тигриця. До речі, перед походом до звіринцю, можете подивитися наш нещодавній репортаж звідти.

Вхід: дорослі — 100 гривень, учні/студенти — 50 гривень, діти від трьох до шести років — 20 гривень, діти до трьох років — безкоштовно. Час роботи: щоденно з 09.00 до 19.00. Квитки ТУТ.

Зоодворик

У Центральному парку імені Леонтовича також є цікаве місце з цікавими мешканцями. У зоодворику живуть мавпи, єнот, поні, носухи, сурикати, кенгуру, черепахи та інші кудлаті та пернаті мешканці. Більшість тварин можна гладити та годувати. Заклад працює щодня з 10.00 до 19.00. Вартість квитків: 50 гривень. 

Планетарій

Вінницький планетарій залишився єдиним в Україні, який наразі працює. Решта аналогічних установ та обсерваторій припинили роботу через війну. Вінницькі науковці підготували для відвідувачів цікаві програми та різний смак. Загалом їх близько сотні. Сьогодні вартість квитка для дошкільнят становить 20 гривень. Для школярів та студентів 30, а для дорослих — 40 гривень. Квитки ТУТ. Також радимо подивитися наш нещодавній репортаж з планетарію.

Національний музей-садиба Пирогова

Музей складається з взаємопов’язаної системи об'єктів культурної спадщини та пам'яток садово-паркового мистецтва. Це, зокрема, будинок видатного лікаря Миколи Пирогова. У ньому він жив, там представлена експозиція про його життя та діяльність, проводяться екскурсії. Музей-аптека — музей-аптека з інтер'єрами приймальні та операційної Пирогова в його садибі Вишня. Церква-некрополь, де покоїться набальзамоване тіло вченого. Працює щодня з 10.00 до 16.00. Більше про музей читайте на сайті закладу. Квитки: ТУТ.

Крім того, у Вінниці працює кілька кінотеатрів. Показують комедії, бойовики, мультифільми, вітчизняне кіно. Вартість квитків від 80 гривень. 

Відновили свою роботу й деякі музеї, зокрема краєзнавчий (20 гривень), найбільший у Європі музей моделей транспорту (30 гривень).


Читайте також:

Переселенцям радять користуватись мобільним застосунком «Vinnytsia Transport»

Чи приймуть замовлення під час комендантської години? Перевірили, як працює таксі у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валера Попандопало

    Багато інформації повторається.

keyboard_arrow_up