Поліський ансамбль «Льонок» і шедеври Верді й Моцарта! ТОП концертів січня у філармонії

Поліський ансамбль «Льонок» і шедеври Верді й Моцарта! ТОП концертів січня у філармонії
  • У січні у Вінницькій обласній філармонії пройдуть гастролі славетного Поліського ансамблю пісні і танцю «Льонок», яскраві концерти «Дух свободи», «Великий Верді», «Пробач мені, Моцарте!», а також особливий вечір «Музично-театральний світ України» про секрети українських опер, оперет і мюзиклів.

Розповідаємо найцікавіше про кожний концерт, який до кінця січня можуть відвідати вінничани і гості міста у Вінницькій філармонії.

Концерт Поліського ансамблю пісні і танцю «Льонок»

Феєрична подорож у світ Поліського краю, захват від краси українських традицій та насолода неповторними голосами, яскравими костюмами та хореографічними композиціями, у яких розкривається душа українського народу, чекають вінничан у вівторок, 16 січня, о 18.00 у Вінницькій філармонії на концерті «Українці будьмо разом!» славетного Поліського академічного ансамблю пісні і танцю «Льонок» імені Івана Сльоти.

Відео дня

— Не пропустіть цей неповторний захід, де традиція та сучасність зіллються у єдиний гармонійний потік мистецтва. Приєднуйтеся до нас у цей особливий момент, наповнений емоціями, музикою та неповторною атмосферою нашого Полісся, — запрошують усіх артисти. — На цьому вечорі вас чекає програма, яка поєднала в собі найкращі, вже полюблені всіма, а також народні пісні, танці та музичні композиції в сучасному аранжуванні. Нові твори дадуть можливість насолодитися свіжим поглядом на традиційне мистецтво. Цей вечір буде зустріччю із душею Полісся, яка повертає до своїх коренів, але водночас дивиться у майбутнє та прагне до нашої спільної Перемоги.

Поліський академічний ансамбль пісні і танцю «Льонок» — один із найвідоміших і найулюбленіших колективів України. За свою 65-річну історію ансамбль став справжнім символом Поліського краю. Будучи самобутнім колективом, «Льонок» завжди відкритий до експериментів. У репертуарі ансамблю є як традиційні українські пісні і танці, так і сучасні обробки народної творчості. В яскравих образах з неповторними голосами артисти доносять до глядачів справжнє народне мистецтво: українську пісню та запальний танок. Невимушена чудова акторська гра, образність та яскравий народний гумор на концертах зачаровують глядачів.

Відомий колектив веде активну творчу та концертну діяльність, є постійним учасником фестивалів та благодійних акцій.

— У ці дні ансамбль активно гастролює Україною. Його концерти — це не просто розважальні програми, а справжній культурний подвиг, — анонсують концерт колег у Вінницькій філармонії. — «Льонок» несе у світ українську пісню, танець і музику, які є джерелом натхнення для всіх українців. У своїх виступах ансамбль завжди приділяє особливу увагу військово-патріотичній тематиці. У творах «А льон цвіте», «Степом, степом», «Тополі», «Бігли коні через степ» ми чуємо розповіді про війну, горе та біль українського народу. Поліський академічний ансамбль пісні і танцю «Льонок» — це частинка душі України. Він продовжує свою творчу діяльність, щоб підтримати український народ у ці важкі часи.

Концерт «Дух свободи» ансамблю «Експромт»

До Дня Соборності України ансамбль солістів «Експромт» запрошує усіх 23 січня о 18.00 на особливий концерт «Дух свободи». Глядачів вразить сучасна патріотична програма з популярних пісень, що є символами незламності і свободолюбивого духу українців.

У виконанні талановитих вокалістів Антона Лазаренка, Наталії Бурмістрової і Ольги Плакидюк, музичного керівника ансамблю і гітариста Олега Прокопчука, піаніста Олександра Заводовського, бас-гітариста Сергія Сотніченка, барабанщика Костянтина Алексича будемо насолоджуватися потужними українськими хітами, у яких найщиріші громадянські почуття приходять до нас не через плакати і лозунги, а через серце.

Готуйтеся щодуху аплодувати і співати разом із виконавцями, адже кожний концерт ансамблю солістів «Експромт» — дійсно незабутня подія!

Свято опери і концерт «Великий Верді»

Симфонічний оркестр Вінницької філармонії 24 січня о 18.00 чекає всіх на концерті «Великий Верді», що стане незабутнім вечором безсмертних оперних шедеврів.

«Трубадур», «Сила долі», «Травіата», «Аїда» — глядачі будуть насолоджуватися увертюрами і віртуозними аріями з легендарних опер Джузеппе Верді — італійського композитора, чий блискучий і неповторний геній подарував світові чудові твори, які й досі залишаються недосяжною вершиною оперного мистецтва.

Солістами цього концерту будуть народна артистка України Ірина Швець (сопрано), заслужена артистка України Наталія Лановенко (сопрано), Володимир Полторацький (тенор) та Йосип Машталяр (баритон).

Художній керівник Симфонічного оркестру — заслужений діяч мистецтв України та культури Польщі Георгій Курков.

Концерт «Музично-театральний світ України»

Під девізом: «Слухаємо українське!» — 30 січня о 18.00 у філармонії пройде концерт «Музично-театральний світ України». Глядачів зачарує дзвінкоголосий світ української опери, оперети та мюзиклу.

Авторка програми і музикознавиця, заслужена діячка мистецтв України Тетяна Сніжко поділиться захоплюючими історіями створення музики, легендами українських оперних театрів та розповідями про виконавців, серед яких чимало світових зірок, які своїм співом прославляють нашу Батьківщину.

А провідні солісти філармонії: народна артистка України Ірина Швець (сопрано), заслужені артистки України Наталія Векленко (сопрано) і Наталія Лановенко (сопрано), Володимир Полторацький (тенор), Йосип Машталяр (баритон) та піаністки Оксана Михайлишена і Марія Александрова представлять фрагменти і сцени з популярних українських опер, оперет та мюзиклів. Зокрема, прозвучать твори Семена Гулака-Артемовського, Миколи Лисенка, Михайла Вериківського, Костянтина Данькевича, Георгія Майбороди та Геннадія Татарченка.

Концерт «Пробач мені, Моцарте!»

Грандіозним концертом «Пробач мені, Моцарте!» про силу пристрасті та справжній талант 31 січня о 18.00 у філармонії всіх вразить Академічний камерний оркестр «Арката».

— Вольфганг Амадей Моцарт — геній у музичному втіленні, чия доля буяла злетами і падіннями, шаленим коханням, розчаруваннями, зрадою та вірою, натхненням та творіннями, що по сьогодні дивують і захоплюють світ, — запрошуючи усіх на концерт, розповідають у філармонії.

Той, кого називають «Фаберже у музиці», Моцарт — це феєрія винахідливості і дотепності у поєднанні «Піднесеного і Земного» (Девід Вейс). Моцарт — це сила мистецтва!

До сьогодні композитор вважається одним із найгеніальніших музикантів в історії людства. За своє коротке життя Моцарт написав понад 600 творів, більшість з яких стали вершиною класичної епохи за чистотою мелодії та форми.

Для глядачів у цей вечір прозвучать вокальні та інструментальні шедеври композитора, а також сучасні обробки та парафрази його хітів.

Художній керівник та диригент оркестру «Арката» — заслужений діяч мистецтв України та культури Польщі Георгій Курков.

Солісти концерту: заслужена артистка України Наталія Лановенко (сопрано) та Йосип Машталяр (баритон).

Квитки на всі концерти Вінницької філармонії можна придбати на сайті afisha.vn.ua, а також у всіх касах «Афіша Вінниці».

Читайте також:

Зірка «Довбуша» Олексій Гнатковський: «Краще буду їсти «Мівіну», ніж грати у російських серіалах»

«Щедрик» і «Алілуя» на честь ЗСУ! Вінницький театр ім. Садовського вразив «Різдвяним концертом»

Ходив до школи без відома батьків і не хотів радянського громадянства. Цікаві факти про Василя Стуса

Від божевілля до відданості. Якими були дві дружини лікаря Миколи Пирогова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up