До зустрічі Нового року готуються заздалегідь і, зокрема, визначаються зі стравами, які прикрашатимуть святковий стіл. Новорічне меню 2021 може включати страви декількох країн, кажуть фахівці.
Обов’язково на столі повинна бути основна страва, яка буде родзинкою новорічної трапези. Зазвичай йдеться про якесь особливо приготовлене м’ясо, хоча це може бути й, наприклад, риба. Важливе місце на святковому столі також займають закуски та десерт.
Наступний рік Білого Металевого Бика, тому це варто враховувати під час складання святкового меню. Так, бик — тварина, що любить часто й багато пожувати. Дуже доречними будуть страви з овочів та м'яса.
Ми врахували вище сказане і обрали по п'ять страв від знаних шефів улюблених ресторанів Вінниці на суму в тисячу гривень.
Шеф-кухар Андрій Паньковський
Смокер-сет. Асорті мяса з гриля на двох людей або невелику компанію (650 грамів) — 365 грн.
Скумбрія запечено-копчена в американському смокер-грилі. В сеті рибка з вершковим картопляним пюре та салатом (300 грамів) — 170 грн.
Теплий салат з телятиною. Філе телятини, обсмажене з овочами на пательні (200 грамів) —130 грн.
Салат «Морський вовк». Салат з морепродуктами ( мідії, кальмар, креветки) на основі міксу салатів айсберга, руколи та лолло росса (250 грамів) 190 грн.
Хачапурі по-Мегрельськи — ароматний хачапурі з начинкою із сира сулугуні, змащується яйцем та випікається у печі. Незадовго до закінчення приготування зверху засипається також сиром сулугуні і доводиться до рум’яної скоринки. Після випікання верх гарячого хачапурі змащується вершковим маслом (550 грамів) —145 грн.
Шеф-кухар Дмитро Годлевський
Салат з восьминогами та бейбі-кальмарами (250 грамів) — 295 грн.
Стейк Рібай (21 день вологої витримки, 200 грамів) — 170 грн.
Тартар з лосося, з авокадо та огірком (200 грамів) — 268 грн.
Дорадо в хоспері з прованськими травами (300 грамів) — 295 грн.
Качине філе з малиновим соусом та карамелізованим яблуком (150грамів) — 225 грн.
Шеф-кухар Андрій Степанов
Стейк Шатобріан (200 грамів) — 270 грн.
Устриці з соусом і лимоном (10 штук) — 650 грн.
Шматочки язика по-каталонськи (260 грамів) — 145 грн.
Карпаччо з телятини (200 грамів) — 145 грн.
Філе карпа на вугіллі (300 грамів) — 200 грн.
Читайте також:
Сріблясті сукні, класичні смокінги. Вінницькі дизайнери радять вбрання на новорічні вечірки
Якою має бути ялинка в рік Металевого Бика? Вінницькі флористи діляться ідеями декорування
10 новорічних фільмів, яких ви не дивилися. Плюс ще п'ятірка ретро стрічок
Там, де гори й полонини. Скільки коштуватиме зимовий відпочинок в Україні?
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер
Читач54
Galina Antonyk
Sebastian Pereira