Найкращі серіали з 2021-го: зберігайте для різдвяних вихідних

Найкращі серіали з 2021-го: зберігайте для різдвяних вихідних
Кадр з серіалу «Локі»
  • Цьогорічні святкові вихідні, якщо порівнювати з січнем 2021-го, видалися короткими.
  • Тому пропонуємо вам серіали, які можна подивитись за один день.
  • У нашій добірці — нашумілий корейський трилер, іронічний детектив, фантастичний серіал про одного з головних антигероїв Marvel.

Друга половина року видалася багатою на хороші серіали. У нашому матеріалі короткий опис, про що стрічка і також можна переглянути трейлер.

«Гра у кальмара» (Netflix), 9 епізодів

Корейський хіт, про який говорили ледь не у всьому світі, складається всього з дев’яти серій тривалістю до 60 хвилин.

«Гра в кальмара» — це історія про людей, яких бідність змушує брати участь у змаганні на виживання за гроші. 

Відео дня

П’ять китів, на яких тримається успіх «Гри в кальмара» — це жанр трилеру, яскрава естетика, підвищений інтерес до корейської культури (K-pop, кінематограф, моделінг), дослідження соціальної нерівності та актуальна критика капіталізму. 

У підсумку, «Гра в кальмара» показує непривабливу реальність, у якій вибратися зі злиднів практично неможливо.

«Локі» (Disney+), 6 епізодів

Якщо вам подобається супергеройська тематика, то не обминайте увагою цей серіал. «Локі» — це проект не про злодія, який після кількох фільмів Marvel став на бік добра і помер від рук божевільного титана Таноса. Це проект про альтернативну версію лиходія, який не пройшов увесь цей тернистий шлях.

Після битви за Нью-Йорк йому випадково вдається втекти від «Месників», але на свободі Локі пробув недовго. За порядком «часової лінії» слідкує спеціальна агенція — «Управління часовими змінами» (УЧЗ).

Альтернативна версія Локі створила нову часову лінію, і за такий злочин може бути усунена. Однак один із шефів УЧЗ пропонує герою допомогти спіймати ще одну альтернативну версію трикстера, агресивнішу й небезпечнішу, — і таким чином врятувати себе.

Будьте готові: «Локі» закінчується на найцікавішому місці. Доведеться чекати на другий сезон, який вже анонсовано.

«Білий лотос» (HBO), 6 епізодів

«Білий лотос» — це соціальна сатира. Дія відбувається на розкішному гавайському курорті.

Серед тропічних пейзажів відпочиває група гостей, один ексцентричніший за іншого: яскрава блондинка, яка приїхала на Гаваї, щоб розвіяти прах матері; пара молодят, чиїм медовим місяцем опікується турботлива мама нареченого; ексцентрична кар'єристка — глава великої косметичної компанії, яка у відпустці нервово готується до робочих дзвінків, переставляючи все в номері за фен-шуєм і змушуючи не на жарт страждати своїх дітей і сором'язливого чоловіка.

Саме завдяки складним і неоднозначним персонажам «Білий лотос» затягує з першої хвилини. Та й ідилія відпочинку триватиме недовго — як свідчить синопсис, «з кожним днем ​​у житті цих бездоганних мандрівників, веселих співробітників готелю і в самому готелі з'являється дедалі більше похмурої складності...».

Шість серій та літній настрій серіалу — це просто ідеальне шоу зимового вихідного дня.

«Опівнічна меса» (Netflix), 7 епізодів

Якщо ж вам хочеться «полоскотати нерви», то пропонуємо цей серіал. 

Головний герой Райлі Флінн повертається додому після чотирьох років у в’язниці. Він втратив усе — роботу, накопичення, соціальний статус та віру в себе — й тепер намагається пристосуватися до життя на рідному острові з населенням 127 людей. Одночасно з Райлі до місцевої церкви прибуває молодий священник. Отець Пол знає свою справу: на служіннях з’являється дедалі більше й більше людей. А на острові починають коїтися містичні речі, що скидаються на дива та перетворюються на справжні страхіття. 

«Кафедра» (Netflix), 6 епізодів

Цей серіал занурює у надзвичайно цікавий та незвичайний світ американського університетського життя.

Кафедра англійської мови університету Північної Кароліни переживає глибоку кризу. Розгрібати безлад випадає Кім Чи Юн — першій жінці азійського походження, що обіймає високу посаду завідувачки. 

Кім доведеться розібратися з кадровими питаннями, збільшити потік студентів, погасити репутаційний скандал, у який втрапив її колега та друг. В особистому житті героїні також вистачає проблем, серед яких стосунки з прийомною донькою та батьком. 

Усього у шести серіях герої розкривають безліч конфліктів, що є в американських університетах: сексизм, расизм, ейджизм.

«Аркейн» (Netflix), 9 епізодів

Анімаційна сага, дія якої розгортається у всесвіті гри League of Legends, розповідає про сестер Вай і Павдер, які опиняються по різні боки конфлікту між багатим містом Пілтовером та його великим небезпечним районом Зауном.

У світі «Аркейну» немає гаджетів, але є дика сила магії: вона може подарувати світле майбутнє, а може знищити все живе. Побічні ефекти прогресу — важлива тема серіалу.

Серіал уже назвали однією з найкращих екранізацій ігор та подовжили на другий сезон. До речі, знати щось про League of Legends для перегляду не обов’язково.

Пропонуємо в коментарях доповнити наш список і порадити серіали, які вам подобаються.

 

Читайте також:

«Запалили вогник в душі!» Пономарьов з Поляковою і DZIDZIO презентували вражаючу колядку (відео)

Безплідні, відмічені дияволом, припорошені Короною і завжди он-лайн. Що кажуть експерти про головні страшилки?

З червоною доріжкою і хітами The Prodigy: у Вінниці пройшла прем'єра нової «Матриці». Чим дивує фільм?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    Угрюм-река

keyboard_arrow_up