Безплідні, відмічені дияволом, припорошені Короною і завжди он-лайн. Що кажуть експерти про головні страшилки?

Безплідні, відмічені дияволом, припорошені Короною і завжди он-лайн. Що кажуть експерти про головні страшилки?
  • Відрізнити міфи та реальність пов’язані з Коронавірусом стає дедалі важче.
  • Навіть розумово здоровій людині.
  • Ми зібрали ТОП - 5 “фактів”, в які щиро і аргументовано вірить значна кількість людей.
  • Про що свідчить 30% рівень вінницької вакцинації. 

 

Порахувати кількість міфів про вакцинацію від Коронавірусу — звести себе з розуму. Тому частково проігноруємо «шокуючі подробиці», «відкриття вчених», та «катаклізми що наближаються». Корисних рекомендацій щодо неминучих людських мутацій, боротьби клонів та інопришеленців теж не буде. Розберемо з лікарями, військовими і церковниками найпопулярніші, і від того ще страшніші наслідки вакцин.

«Припущення»: 1

Під гаслом боротьби з короною створюють тотальну стерилізацію населення. Тобто від вакцинації страждає репродуктивна функція.

Відео дня

Гінеколог Ольга Павловська каже, що дійсно на сьогодні немає досліджень щодо віддалених наслідків вакцини, і це зрозуміло викликає страх. Але говорити, що саме вакцина може якось впливати на репродуктивну функцію, не можна. Вона впливає лише на імунітет, інших функцій у неї не передбачено.

— От сам вірус корони може впливати, — говорить лікарка. — До нас на прийом приходять жінки, які перехворіли на корону, скаржаться на болі в спині на проблеми з яєчниками, хоча до хвороби все було в нормі. І це очікувано, тому що вірус знижує імунітет, тим самим загострюються всі хронічні проблеми.

Як каже лікар, впливає вірус і на ще ненароджених дітей, уже є практичні докази. Зокрема є випадки, коли вагітні жінки хворіли короновірусом, і на якому терміні вагітності вони захворіли на тому терміні зупинявся розвиток і ріст плоду.

— Дитина в утробі матері не вмирає, вона жива, але не набирає вагу, не відбувається розвиток органів, систем, відповідно результат плачевний (аборт, або штучні пологи), — говорить Ольга Павловська. — Це не масове явище, просто бувають випадки. І заради справедливості варто зазначити, що випадки завмирання плоду, чи вплив на репродуктивні функції трапляються не лише через коронавірус, а і через інші інфекційні та вірусні захворювання.

Варто згадати свинку. Це медичний факт, якщо хлопчики в дитинстві перехворіли свинкою, у майбутньому вони не можуть стати батьками. Для дівчаток такою хворобою є — краснуха. Досі, коли вагітна жінка раптово захворіла краснухою, її роблять або аборт, або викликають штучні пологи. І єдиний захист — вакцинація.

— Ми зараз живемо в такий період, коли все для нас нове. Але це не вперше відбувається, просто ми забули, — говорить лікар. — Зокрема ми забули, що коли тільки винайшли саму суть вакцинації, опір був неймовірний. Епідемія дифтерії, коклюшу, поліомієліту…, якщо згадати або почитати історію все було так само. Нова хвороба, купа міфів, купа страхів і вакцинація, яка стоїть між ними. Люди завжди лякалися чогось нового. А зараз усі ці вакцини в календарі щеплень, і стали для нас звичайним явищем, хоча у свій час теж були мало вивчені. І ми не знали їх наслідків у тривалому часі.

«Припущення»: 2

Вакцину роблять з абортивного матеріалу, а це неприпустимо. Та взагалі — як так можна?

    За словами лікаря Ольги Павловської, спочатку потрібно зрозуміти, що таке вірус.

— Вірус це молекула, яка складається з грубо кажучи ядра, де міститься сам вірус, потім йде оболонка, навколо оболонки є щось на зразок антен чи щупальців, за допомогою яких вірус прикріплюється до слизової оболонки людини. Вакцина, яку зараз використовують проти коронавірусу (лікар говорить зокрема про Pfizer, яким вакцинувалася сама) це очищенна молекула вірусу м-РНК (матрична молекула РНК). Означає що з неї забрали всі ці антенки, оболонку і продукти життєдіяльності. Ця молекула вводиться в організм. Тому що в малій кількості й завдяки тому що очищена, вона не викликає хворобу. Просто організм бачить непроханих гостей, і створює антитіла. Виробляються вони в невеликій кількості, але організм запам’ятовує що була така молекула вірусу, вона ворожа і як із нею боротись він вже знає. Проблема в тому, що віруси зараз дуже швидко мутують, тому цілком вірогідно, що нам прийдеться приймати все нові вакцини. Або якось пристосовуватись до співіснування.
Наприклад як із вірусом герпесу, він не виліковний. З цим вірусом можна лише жити: приглушити тобто зменшити його активність, або підвищити імунітет організму щоби міг опиратися вірусу.

Абортивний матеріал — це тканини, згустки крові, ембріон, які за протоколом мають одразу утилізувати. Але навіть якщо припустити, що цього не роблять, важко уявити, які технології потрібно щоби вивести якусь молекулу, який має бути ступінь очищення. Крім того це генетичний матеріал, і РНК цього матеріалу специфічне лише до цього конкретного ембріону. Тобто використати цей матеріал можна лише для однієї конкретної людини.

— Так, можна запитати, а як же стовбурові клітини, які широко використовуються в косметології та медицині?, — говорить лікарка. — Але стовбурові клітини беруться не з абортивного матеріалу, а з пуповинної крові. Під час народження дитини коли є здорова мама і здоровий малюк. До цього мама підписує згоду й укладає контракт із банком стовбурових клітин. Це все офіційно й коштує грошей. І так, люди самі для себе можуть зберігати ці клітини, бо коли наприклад не дай Бог трапляється онко чи інші хвороби, вони можуть лікувати дитину за допомогою них.


«Припущення»: 3

Коронавірус розпиляють із літаків. Тому в повітрі після того, як пролітає літак, довго залишається біла смуга. От саме це — коронавірус, який потім осідає на поверхні землі Вінницької.

За словами речника Командування Повітряних сил Юрія Ігната, розпиляти коронавірус із літака технічно неможливо.

— До того ж наші літаки тут зараз не літають, бригада передислокована в іншу частину, доки йде ремонт злітно-посадкової смуги летовища та аеропорту, — говорить Юрій Ігнат. — Польотів не має вже кілька місяців (тож сплеск коронавірусу точно не через наших пілотів). Хоча над нами літають не тільки вінницькі літаки, ще з Житомира, Хмельницького, (але там уже винищувачі, бомбардувальники). От вони, якщо й літають, то можуть і через Вінницю та область пролітати.

Та, як каже речник щоб розпилювати щось, має бути спеціальне обладнання, а в нас тільки кукурузники поля обробляють.

— Є звичайно літаки ДСНС (державна служба з надзвичайних ситуацій), які гасять масштабні пожежі, скидаючи кілька тонн води, — говорить Юрій Ігнат. — Але то в інших областях такі, тому скидати нічого не можемо, хоча напевне скоро почнемо скидати про це листівки.

Якщо серйозно, то командування Повітряних сил радить не розповсюджувати чутки та фейки, а вакцинуватись як це зробили 96 % особового складу.

А стосовно білої смуги, яка залишається за літаком, то речник радить загуглити це питання — вбити в пошукову стрічку — Інверсійний слід і уважно прочитати. Для ледачих це туман, сконденсований з атмосферної вологи, а також (меншою мірою) з вологи вихлопних газів літального апарата.

 «Припущення»: 4

Коронавірус і пандемія, що пов’язана з ним, це все частина всесвітньої змови. Усе робиться для того, щоби чіпувати людей, імплантувати в них мікросхеми для тотального стеження. Привіт Білу Гейтсу!

На цей міф не погодився відповісти жоден айтішник, «бо то брєд і соромно про таке говорити» (цитата).
Про це сказав лікар-інфекціоніст Євген Щербина. Зокрема що початком стигматизації Біла Гейтса як — Істинного Зла, можна вважати його промову на TED десятирічної давності, де він висловив думку щодо способів зниження кількості викидів вуглекислого газу.
А саме: «Сьогодні у світі — 6.8 мільярдів людей і ця цифра зросте приблизно до 9 млрд. За умови великих успіхів у створенні нових вакцин, в охороні здоров’я, у сфері охорони, репродуктивного здоров’я, зростання може знизитися на 10–15 %" (кінець цитати).

— Проста людина подумає «WTF?!», анти вакцинатор подумає «Ну от і явка з повинною, голубчик!», А людина яка, хоча б поверхово розбирається в таких питаннях, відповість «Ну так усе логічно, у чому проблема», — говорить інфекціоніст. — Що тут логічного? Білл Гейтс мав на увазі, зокрема, досить простий феномен — чим гірша якість охорони здоров’я в країні, чим нижчий відсоток вакцинованих — тим вища дитяча смертність. А чим вища дитяча смертність — тим більше дітей сім’я намагається народити. Це часто призводить до багатодітності в сім’ях, що дуже характерно для бідних країн Африки, Азії та Латинської Америки.

Але підвищіть якість медицини, збільшіть кількість вакцинованих, зменшіть відповідно дитячу смертність — логічно що це зменшить ріст населення. Ніхто не говорив про вбивство людей за допомогою вакцинації, він сказав про зниження зростання населення. Але кожен бачить ситуацію в різних ракурсах у міру своєї розбещеності.
І що, до речі, цікаво, саме в бідних країнах довіра в населення до вакцин набагато вища, ніж у нас, наприклад. І це не тільки тому, що в них немає інституцій инфлюенсерів, які у всьому розбираються, ні в якому разі нікому нічого не нав’язують, але не роблять своїм дітям цих жахливих вакцин із невідомим складом. Усе тому, що жителі бідних країн досі бачать, як легко дитина може померти від кору, дифтерії, ротавіруса чи менінгіту. І ніхто їм не допоможе, бо найближча лікарня за 500 км, і це якщо вдасться відірватися по дорозі від носорога. І вони чудово бачать, як вакцинація змінює ситуацію.

«Припущення»: 5

«Скільки Господь призначив, стільки й житимемо, а все інше то від лукавого». Щепився — відрікся від Христа, і отримав мітку диявола.

За словами священика Спасо-Преображенського собору, Віталія Голоскевича, якщо жити за принципом «… скільки Бог дав», тоді потрібно відкинути всю медицину. Тому що якщо Господь хоче продовжити життя людини, то вона не помре ні від хвороб, ні від чого. Але ж ми все одно лікуємося.

— Господь дає нам можливості себе пізнавати, свої можливості, своє тіло, є якісь нові технології лікування, це теж дар Божий, бо Господь нас лікує через лікарів, — говорить Віталій Голоскевич. — І інколи люди одужують, які здавалися безнадійними. Інколи помирають люди, яким здавалося жити й жити. А що стосується вакцинації й того що це відхрещення від Христа чи мітка диявола — ці вислови не мають жодних підстав. Взагалі вакцинація це справа не релігійна, а суто медична. Наскільки дієва чи не дієва, питання не до нас, а до фахівців. Зрозуміло що це все в процесі дослідження, але є інші вакцини від інших хвороб, які ми приймали і які працювали.

Тому за словами священика, це питання не віри і моралі, це особистий вибір — робити чи ні. Але ми живемо в соціумі, і людина не може керуватись лише своїми бажаннями, незважаючи на інших. Вакцинація, це піклування не тільки про своє життя, але піклування про життя і здоров’я інших.

— Звичайно ніхто не може тиснути на людину, якщо вона не хоче, добре, — говорить Віталій Голоскевич. — Але тоді вона має змиритися з певними обмеженнями, які накладає суспільство, не лише українське, світове. Тобто коли людина робить вибір, вона повинна прийняти наслідки свого рішення, а не шукати потім винних.


 

Плану «Б» у нас немає

Євген Щербина, лікар — інфекціоніст:

Відмовлятися від вакцинації від COVID-19, розраховуючи на формування колективного імунітету через «Нехай просто всі навколо перехворіють» (крім мене, хитромудрого, звичайно ж), це як відмовлятися від лікування гангрени антибіотиками на користь ампутації кінцівки. Теж варіант, але кінцівки мають властивість закінчуватися.

Усі ці дитячі примхи у вигляді «вакцини не вивчені», «нехай спочатку вакцинується той, той і цей» нічим іншим, окрім інфантилізму назвати не виходить. Те, що ви не знаєте на вакцинації — це ваш недолік. Розумієте? Ніхто в цьому не винен, крім вас самих. Вакцинація як була, так і залишається найефективнішою та найбезпечнішою зброєю проти епідемій. Ви читаєте про поліомієліт, дифтерію та натуральну віспу тільки в книжечках саме завдяки вакцинації. І COVID-19 буде взято під контроль саме завдяки ній. Уже цього року більшість розвинених країн провакціюють більшу частину населення та познімають левову частину обмежень. А з наступного року про коронавірус вони згадуватимуть лише на щорічній вакцинації.

Той цирк із кіньми, який демонструє наш уряд під виглядом закупівель вакцин, не скасовує того факту, що більшість нашого населення морально не готова до цього. Населення хоче вирішити питання пандемії тут і зараз, але тільки не так як це взагалі можливо. Як вирішити, якщо не вакцинація? Ваші варіанти? «А ми не знаємо як, але не так!«Давайте вже визначатися, чого ми хочемо, шашечки чи їхати, бо, на відміну від гангрени, антибіотики на COVID-19 взагалі не діють, тому плану «Б» у нас у принципі немає.

Читайте також:

Вакцинація від ковіду онко пацієнтів. Краще мати хоч якийсь імунітет, чи боятися наслідків?

Щоденно потрібно вакцинувати 14 тисяч людей. Але первинка план не виконує, навіть за винагороду

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Viacheslav Kovalenko

    4.Це все частина всесвітньої змови - це теж правда. Тут ви згадуєте Гейтса тож перейдемо до 5 пункту «щепився - відрікся від Христа» це теж правда. Є відео доповідь того ж Білла Гейтса у Пентагоні 13.04.2005року (не плутати з тим відео яке ви згадували в газеті) там від детально розповідає як затерти ген Бога шляхом новомодних уколів.
  • Viacheslav Kovalenko

    3.Коронавірус розпиляють з літаків - це правда. Хай та людина яку ви опитували дасть відповідь: чому в Україні дозволили не пасажирським американським літакам літати над Україною
  • Viacheslav Kovalenko

    2.Вакцину роблять з абортивного матеріалу - дуже щось розумно ви це описали. А ось чим вас колять: 1.рекомбінатний аденовірусний вектор шимпанзе з дефектом реплікації, що кодує спайковий глікопротеїн sars-cov 2.вироблений в генетично модифікованих клітинах нирки ембріона людини. Цей продукт містить генетично модифіковані організми ГМО.
  • Viacheslav Kovalenko

    1.Від вакцини страждає репродуктивна функція - це правда. Навіть знамениті люди про це пишуть

keyboard_arrow_up