Найкращі музичні кліпи вінницьких виконавців, які вони випустили минулого року

Найкращі музичні кліпи вінницьких виконавців, які вони випустили минулого року
  • Попри повномасштабне вторгнення, минулий 2022 рік став для вінницьких виконавців та виконавиць досить плідним. Своїми відеороботами зі слухачами поділилися чи не усі вони: як відомі широкому загалу «ТІК», Pianoбой та Оля Полякова, так і амбітні Asafatov, «Женя і Катя», Golubenko та інші. Про що вони співають?

Майже всі роботи вінницьких артистів так чи інакше торкаються теми війни, ми бачимо їхні рефлексії, чуємо їхні меседжі до аудиторії, як ось: «Збери усі сили, попереду ще довгий шлях, яким мусимо йти», чи «Видаліть ватний плейлист, бо ми маємо файний бартер». 

Цього разу хочемо поділитися з вами торішніми кліпами понад десяти артистів, які або є вінничанами, або приїжджали до нашого міста знімати відео. Добірка радше нагадує вінегрет, ніж структурований список композицій, проте від цього вона не стає менш цікавою. У ній ви знайдете як лірику та інді-поп, так металкор та свінг-кор. Почуєте пісні українською та англійською. Врешті, побачите на відео чимало знайомих та приємних для очей локацій. 

ТІК — «Журавлі»

Дуже сумна, але правдива пісня про війну. Віктор Бронюк співає: «Розриває душу страх… Сохнуть сльози на очах… Скільки доньок і синів Залишилось на війні...». Загалом композиція передає реальність багатьох українських родин, які втратили близьких на цій війні. Фронтмен «ТІК» якось переповідав легенду про те, що саме із журавлями душі загиблих воїнів повертаються до рідних домівок, де на них завжди чекають. Звідси й назва пісні. 

Відео дня

Переглядів: 135 тисяч

Женя і Катя — «Світає»

Подружжя Мартинюків не зраджує собі, й продовжують тішити шанувальників чуттєвими, ліричними та любовними композиціями. Пісня про кохання, але в її рядках чітко простежується відбиток цієї війни: «Прокидайся, мила, ми ще колись додивимось усі наші щасливі сни. А зараз, збери усі сили, попереду ще довгий шлях, яким мусимо йти». 

Переглядів: 33 тисячі

Pianoбой — «Триматись своїх»

Відомо, що слова пісні Дмитро Шуров написав за рік до початку повномасштабної війни, але вони, як виявилося, стали пророчими. Виконавець співає: «Нехай кожен з нас зустріне своїх, а зустрівши — триматимеш» та «Що з нами буде далі? Не скаже ніхто!» Переглядаючи відео, зняте в порожньому терміналі аеропорту «Бориспіль», ці слова відгукуються з особливою силою.

Переглядів: 470 тисяч

Оля Полякова — «Тішся»

Спільна робота Олі Полякової та Артема Пивоварова є переосмисленням артистами творчості Лесі Українки. Звісно, в їхньому кліпі простежуються відсилання до персонажів Мавки та Лукаша, у відео схожий з п’єсою антураж, однак немає типової для творчості Українки драматичності. Самі артисти казали, що пісня їм нагадує про те, що важливо дивитися на світ широко і не забувати про внутрішню дитину. Їхній меседж до глядачів: що б не сталося, завжди можна почати спочатку.

Переглядів: 6,5 мільйонів

Павло Зібров — «Новорічна ніч»

Закриймо новорічно-різдвяний гештальт цією направду святковою піснею, гожою для будь-якого новорічного мюзиклу або ж телевізійної програми. У кліпі власник найвідоміших в Україні вусів радісно співає, покладаючи при цьому великі сподівання на Диво новорічної ночі: «Прошу в Бога зовсім небагато: Спокійних і усміхнених облич»… «Щоби лише салют відомий був гарматам»… «Щоб ті, хто піднімався по тривозі, Спокійно поверталися в сім’ю». 

Переглядів: 20 тисяч

Асафатоv — «Музика»

У своїй новій роботі завжди меланхолійний Сергій Асафатов співає про душевний біль та шукає порятунок у Музиці. На відео він самотньо блукає безлюдними стежками. Звертається до абстрактного слухача, зізнаючись йому у любові до Музики. Він буквально кричить: «Грай моя Музика!» Усе це відбувається то в кольорі, то в чорно-білих тонах, під часом тривожну мелодію клавішних та духових інструментів. 

Переглядів: 10,1 тисячі

Space of Variations — IMAGO 

Цих хлопців вважають одними з кращих українських та європейських метал-кор-гуртів. А їхню роботу IMAGO нещодавно назвали найкращим метал-відео в Україні за минулий рік. Музиканти розповідали, що це відео вони зняли буквально за кілька днів до початку повномасштабної війни. Роботи над монтажем кліпу велися вже у розпал вибухів та авіаційних нальотів росіян. «Ми були, є і будемо. Слава Україні!» — кажуть вінничани. 

Переглядів: 98,5 тисячі

Golubenko — «Не шукай»

Висхідна зірка української попсцени вінничанин Давид Голубенко минулого року заявив про себе не одним якісним відео. Однак зупинимо увагу на його крайній роботі у співпраці з виконавцем YAKTAK. Трек звучить сучасно, з агресивними бітами, але приємним для вуха поєднанням голосів двох артистів. Самі музиканти зізнаються, що написали пісню, «аби донести до слухачів, що не варто повертатись до минулого, адже в майбутньому доля обов‘язково приведе вас до взаємного щастя». 

Переглядів: 415 тисяч

YAKTAK — «Коли болить душа»

Виконавець Ярослав Карпук не вінничанин, проте кілька своїх відеоробіт приїздив записувати до нашого міста. «Коли болить душа» — знімали у зруйнованому Будинку офіцерів та на інших локаціях міста. У зйомці, до слова, взяли участь й чимало пересічних вінничан: школярі та вчителі, поліціянти, лікарі, працівники транспортної компанії. З перших рядків пісні артист співає, що через війну українці розкидані по світу, що ми не знаємо, що на нас чекає в найближчому майбутньому. Водночас YAKTAK каже, що попри «біль в душі», усі ми однаково віримо у нашу перемогу. 

Переглядів: 114 тисяч

SadSvit — «Небо»

Франківчанин Богдан Розвадовський також приїхав знімати свій кліп до Вінниці. У його невибагливому відео буквально показано день з життя неформальної дівчини-підлітки: з характерними для цього віку проявами поведінки, зовнішнім виглядом, нотками протесту. Формат відео радше аматорський, ніж професійний, проте кількість переглядів роботи перевалила вже за півтора мільйона. Чи не усе у відео буде упізнаваним для вінницьких глядачів, починаючи від громадського транспорту і закінчуючи історичним центром нашого міста.

Переглядів: 1,5 мільйона

The Hypnotunez — I'm A Star

Так, щоб повноцінного кліпу, то його фанати гіпнотюнзів минулого року так і не дочекалися. Втім, на каналі гурту вийшло притаманне їм драйвове відео з одного із концертів, куди вони приїздили збирати кошти для ЗСУ. Харизматичний фронтмен Гера Луїдзе цього разу не лише віртуозно грав на контрабасі, але й активно поширював антиросійські гасла на кшталт «русскій воєнний корабль іді на@уй…», «путін х@йло» тощо. До слова, під час концерту зі стелі звисала лялька у зашморзі. Вона мала, прости Господи, лице російського диктатора.

Переглядів: 1,4 тисячі

ROMARO — «Мільярд»

Ось-ось на каналі цього вінницького виконавця вийде реліз пісні «Що ти знаєш», на яку він покладає великі сподівання й всіляко рекламує її на сторінках своїх соцмереж. У цій же роботі парубка бачимо його міркування на події, що відбуваються в Україні. Є у тексті досить болючий та важливий рядок: «Битву ведем, відколи я очі протер» — левова частка українських підлітків та чимала частина молоді пам’ятає війну впродовж усього свого свідомого життя.

Переглядів: 3,2 тисячі

Чакір — «Вата»

Друге відео, яке зняли у зруйнованому Будинку офіцерів. Цього разу вінницький репер Чакір звертається до ватників, себто любителів росії та російського. Він закликає: «Видаліть ватний плейлист, бо ми маємо файний бартер!» «Скільки вам ще потрібно ракет, щоб вибити з себе малороса?» — стоячи посеред згарища, також запитує він. Загалом складається враження, що хлопця геть дістали українці, які навіть після майже року повномасштабної війни продовжують відшукувати у монстрах людське. 

Переглядів: 16 тисяч

ARKUSH — «Таке вперше»

Відео виконавців надзвичайно мелодійне, але водночас воно дуже сумне через свою правдивість. Адже вперше за роки незалежності ми усі стали волонтерами, шили розгрузки та плитоноски. Вперше чули сигнали про повітряну тривогу. Вперше бачили наслідки прильотів російських ракет. Про усе це говорять у пісні. Усе це показують у відео. Поза тим, у відео з'являються Jerry Heil, Артем Пивоваров та лідер гурту Kalush Orchestra Олег Псюк, які розповідають про свої «вперше».

Переглядів: 276 тисяч

NICHKA 

«Війна роз’єднала далекими відстанями мільйони закоханих сердець, але ми не перестали любити», — йдеться у підводці до пісні. Вона записана виконавицею у співавторстві поета, музиканта та військовослужбовця Павла Вишебаби. Павло читає у відео рядки свого вірша «Як замовкнуть усі автомати», а NICHKA виконує приспів. У підсумку маємо пісню про зізнавання кохання, фронт, тил, сміливість та ніжність. 

Переглядів: 139 тисяч


Читайте також:

23 місця Вінниччини, які варто відвідати у 2023 році

Не стало Вахтанга Кікабідзе. У Вінниці Великий Буба завжди їздив на риболовлю і говорив правду про росіян

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Віктор Піхур

    Бронюа красава! То він в теробороні, а як хлопців послали на передову, то почав кліпи ліпити

keyboard_arrow_up