Містика і привіт Ван Хельсингу! На OPERAFEST TULCHYN покажуть «Дон Жуана», якого Україна ще не бачила!

Містика і привіт Ван Хельсингу! На OPERAFEST TULCHYN покажуть «Дон Жуана», якого Україна ще не бачила!

Вже цього тижня, 8-10 червня, Вінниччина вдруге вражатиме гостей зі всієї України надзвичайним міжнародним фестивалем під відкритим небом OPERAFEST TULCHYN. Буде чимало прем’єр, які можна буде побачити тільки там. Зокрема, світові оперні зірки вперше презентують неординарну «містичну» постановку «Дон Жуана», що була створена спеціально до фестивалю.

Бажаєте по-новому поглянути на історію найвідомішого ловеласа?

Чи, може, ви любите саги про вампірів і в різні роки задивлялися кінохітами «Дракула», «Ван Хельсинг», «Від заходу сонця до світанку»,«Поцілунок вампіра», «Носферату», «Блейд», «Інший світ», «Сутінки»?

За будь-якої схвальної відповіді – неординарна прем’єра знаменитого «Дон Жуана» на OPERAFEST TULCHYN-2018 вразить усіх!

Відео дня

Видовищно, лаконічно і метафорично!

Такою, за задумом режисера Юлії Журавкової, 9 червня о 21.00 під відкритим небом «подільського Версалю» - Палацу Потоцьких у Тульчині – перед нами постане найвеличніша з коли-небудь написаних опер, як називали моцартівського «Дон Жуана» Джоаккіно Россіні, Шарль Гуно та Ріхард Вагнер.

З дня прем’єри у Празі у 1787 році і до сьогодні – «Дон Жуан» - беззаперечний хіт репертуарів усіх світових оперних театрів. Крім геніальної музики і захоплюючого сюжету, інтерес публіки підігріває ще й пікантна легенда. Кажуть, у Празі під час роботи над оперою Моцарт і лібретист Лоренцо да Понте зустрічалися з самим Казановою, і той служив їм консультантом…

Готуючи прем’єру для OPERAFEST TULCHYN-2018, режисер Юлія Журавкова вирішила відійти від класичної постановки «Дон Жуана». Постановниця створила власну концепцію, виявивши новий жанровий вектор вистави – містичну легенду.

На фестивалі глядачі вперше побачать проекцію легенди про Дон Жуана на інший міфологічний пласт, що споконвіку бентежить людську уяву – легенди про вампірів. Дон Жуан виступить як постать, наділена рисами Ван Хельсинга, місія якого полягає у знищенні вампірів. Але ж і вони не є до нього байдужими…

- Концепція вистави передбачає інтерпретацію образу Дон Жуана – як втілення життєвої енергії, а сторону месників – як холоднокровних вампірів, що полюють на неї. Їх зустрічі прогнозовані і невідворотні, бо кожну зі сторін вабить інша, - відзначає Юлія Журавкова. - Відчайдушного Дон Жуана дражнить таємничий світ незвіданого, а вампірів спокушає його життєва енергія, якою він щедро обдаровує оточення.

Хто сильніший у цьому протистоянні – Життя чи Смерть? Над цим питанням творці закликають  замислитися глядачів.

- Сценографічне рішення простору вистави передбачає залучення динамічної відеопроекції, яку ми спеціально розробили для показу на OPERAFEST TULCHYN. Це буде не лише експозиція місця дії, а й інструмент для розставлення смислових акцентів, візуалізації метафор, виявлення підтекстів, створення атмосфери епізодів вистави, - відкриває таємниці постановниця, яка у виставі також виступає художником з костюмів.

За плечима Юлії Журавкової - Національна музична академія України імені Чайковського, Київський інститут музики імені Глієра, стажування у ГІТІСі, численні перемоги у міжнародних конкурсах для оперних режисерів, особистий грант від Президента України для створення та реалізації творчого проекту, а також чимало успішних оперних постановок у Національній опереті, Національній філармонії України та на багатьох інших престижних сценах.

Режисер Юлія Журавкова

- Наша версія «Дон Жуана» розрахована на різні вікові категорії глядачів, а «містична» тематика, напевно, особливо припаде до душі молодому поколінню. Приховані алюзії на знамениті фільми про вампірів стануть приємною несподіванкою для глядача! - каже режисер. - Природа Дон Жуанової велелюбності, його пристрасті жити, любити, володіти, насолоджуватися – має силу стихії. Вона змітає все навколо, збиває з ніг, приголомшує, одурманює. І, певна річ, нікого не лишає байдужим до постаті самого Дон Жуана. Як і саме Життя, Дон Жуан бере в полон кожного, хто зустрічається на його шляху. І глядачі постановки на OPERAFEST TULCHYN не стануть винятком!

Серед солістів – зірки Віденської та італійської опер!

Ще один сюрприз постановки – вражаючий список артистів! У головних ролях опери «Дон Жуан» глядачі OPERAFESTTULCHYN побачать 8 найкращих солістів України, Італії, Австрії та Німеччини. Усі арії вони будуть виконувати мовою оригіналу – італійською!

Роль Дон Жуана зіграє лауреат міжнародних конкурсів, володар розкішного баритону Iгор Онищенко, чиє ім’я цього року прогриміло на всю Європу. Статний красень-одесит з неабияким успіхом дебютував у Віденській опері, ставши наймолодшим солістом театру - законодавця оперного мистецтва у світі. До цього випускник Національної академії музики ім. А. Нежданової співпрацював з відомими диригентами та солістами, зокрема, з Пласідо Домінго, Рікардо Муті, Марко Арміліато, Даніелем Ореном, Адамом Фішером, Марко Летоніа, Мікко Франком, Василем Василенко та іншими.

У ролі Донни Анни побачимо зірку італійської опери, незрівнянну Софію Соловій (сопрано). Будучи лауреатом 14 міжнародних конкурсів Італії, Франції, Австрії та Канади, вона виступала на сценах оперних театрів Відня, Афін, Венеції, Ніцци, Мадриду, Неаполя, Риму, Сеулу та багатьох інших. Неодноразово гастролювала Швейцарією, Японією, Південною Кореєю, Чилі, ОАЕ.

Роль Командора виконає соліст Національної опери України Сергій Магера (бас), який брав участь у Гала-концерті «Голоси Монсерат Кабальє» у Барселоні (Іспанія), привозив перемоги з престижних міжнародних конкурсів вокалістів Італії, Угорщини, Іспанії та Андорри, та тісно співпрацює з Баварським оперним театром у Мюнхені (Німеччина) і Токійським оперним театром (Японія).

Образ Церліни втілить чарівна Тетяна Журавель (сопрано). Учениця видатної української співачки Євдокії Колесник, у вересні 2015 року мала сольний концерт в Музичній академії Ліста (Будапешт), а вже за рік разом з Lemberg Orchestra здійснила концертний тур Іспанією, який закінчився рядом концертів в Палаці каталанської музики в Барселоні. Зараз Тетяна Журавель співпрацює з Національним театром оперети у Києві, у грудні 2016 року дебютувала в Угорській національній опері, а у вересні 2017-го - у Львівській національній опері. Як запрошена солістка співпрацює з Національним хором Угорщини, «Київською камератою», Ухо-ансамблем, LembergOrchestra, Collegium Musicum Orchestra, Національною капелою бандуристів та ін. Бере активну участь у музичних фестивалях в Україні та за кордоном (Magyarfest (Будапешт, 2017), «Віртуози» (Львів, 2015), «O-Fest» (Київ, 2015-2017), «Бах-фест» (Суми, 2016), «Огранум» (Суми, 2017).

У ролі Дона Оттавіо постане лауреат міжнародних конкурсів, соліст Одеської філармонії та Одеського національного академічного театру опери та балету Олег Злакоман (тенор).

У ролі Лепорелло побачимо Віктора Шевченка (бас), який, працюючи запрошеним солістом у Віденському державному оперному театрі (Австрія), працював з такими всесвітньо відомими режисерами, як Карло Антоніо де Лючіа, Крістіан Гетц, Карлос Вагнер, Юрій Александров, Олександр Тітель, Станіслав Гаудасинський.

Донну Ельвіру на фестивалі зіграє солістка Одеського театру опери та балету та лауреат Міжнародного конкурсу оперних виконавців «Марії Бієшу» Юлія Терещук (сопрано).

А до особливої гордості вінничан - роль Мазетто зіграє наш земляк Юрій Дудар (баритон). Після закінчення Вінницького педуніверситету, він два роки працював у камерному хорі «Вінниця». Під час навчання в Одеській музичній академії став лауреатом міжнародного конкурсу вокалістів ім. Дворжака (Карлові Вари, Чехія) і вже більше 12 років працює в Одеському музично-драматичному театрі ім. В. Василька та Одеському театрі опери та балету.

На чолі – найкраща жінка-диригент світу!

Додаткову порцію насолоди глядачам подарують артисти Державної академічної хорової капели «Дударик» (художній керівник - Дмитро Кацал) та Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів (художній керівник – Герой України Мирослав Скорик).

За диригентським пультом буде найкраща жінка-диригент світу Оксана Линів.Талановита українка стала першою жінкою, яка отримала посаду головного диригента в опері та філармонійному оркестрі австрійського міста Грац, піднявшись на високий щабель, здавалось би, чоловічої професії.

Сьогодні Оксана Линів також є диригентом і музичним асистентом генерального музичного директора Баварської державної опери (Мюнхен, Німеччина), засновницею фестивалю LvivMozArt, м. Львів (Україна) та Молодіжного симфонічного оркестру України.

Не пропустіть зустріч зі світовими зірками і неординарну прем’єру містичної версії «Дон Жуана» 9 червня на ІІ міжнародному оперному openair фестивалі OPERAFESTTULCHYN-2018.

Після закінчення опери на фасаді головного корпусу Палацу Потоцьких буде показане приголомшливої краси 3D-mappingshow та відбудеться показ легендарного музичного фільму «Амадей» (1984) Мілоша Формана.

Як доїхати?

Про те, як найзручніше доїхати до Тульчина, як заздалегідь забронювати місця у партерній зоні та всі інші відповіді про цьогорічні «родзинки» OPERAFEST TULCHYN дізнавайтесь у інфо-центрах фестивалю: (068)49-74-644, (0432),690-025 і на офіційному сайті operafest-tulchyn.blogspot.com

 

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up