Світ магії, драконів і напівбогів – у неділю на OPERAFEST TULCHYN!

Світ магії, драконів і напівбогів – у неділю на OPERAFEST TULCHYN!
  • Найкращі виконавці опер Ріхарда Вагнера з Австрії, США й Німеччини 10 червня заспівають під відкритим небом на ІІ міжнародному оперному open air фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018 у парку прекрасного «подільського Версалю» - Палацу Потоцьких.
  • Почуємо арії з опер «Трістан і Ізольда», «Перстень Нібелунга», «Валькірія», «Зігфрід», «Смерть богів», «Золото Рейну» та багатьох інших.

Дракони та гіганти, боги і напівбоги, чаші з отрутою і чарівними напоями, літаючі коні й зачаровані замки, чудесні явища і зникнення, жагучі коханці, хитрі мудреці, могутні володарі й ті, хто страждають від злих чарів...

Вже у неділю захоплюючий і казковий світ опер геніального німецького композитора Ріхарда Вагнера у всій красі постане перед глядачами ІІ Міжнародного оперного open air фестивалю OPERAFEST TYLCHYN-2018.

10 червня о 18.00 під відкритим небом розпочнеться грандіозний концерт «Гала-Вагнер».

Відео дня

У виконанні зірок світової опери, кращих солістів Німеччини, Австрії та США Петера Свенссона (тенор, Австрія), Стефані Вайс (мецо-сопрано, США/Німеччина), Елізабет-Марії Вахутки (сопрано, Німеччина), Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії, Академічного хору «Глорія» і знаменитого диригента Тараса Криси (США)  прозвучать найкращі арії та увертюри найвідоміших опер «Трістан і Ізольда», «Перстень Нібелунга», «Валькірія», «Зігфрід», «Смерть богів», «Золото Рейну» та багатьох інших.

- Концерт «Гала-Вагнер» приурочений до 205-річчя від дня народження геніального німецького композитора, завдяки якому у ХІХ столітті відбулася оперна реформа і радикальне переосмислення оперного жанру, - відзначають організатори фестивалю. - За своє життя Ріхард Вагнер написав 13 опер. Його твори - вражаюче новаторські, повні експресії, напруги й недозволенності бажань, по музичній мові обігнали свій час і викликали в рядах сучасників і нащадків запаморочливу хвилю захоплення його творчістю. 

Секрети музики Вагнера

У операх Вагнера панує магія, чаклунство, а незмінне тло всього становить боротьба між добром і злом, гріхом і порятунком, мороком і світлом. Щоб описати все це, музика повинна бути особливою, одягненою в розкішні шати, повною дрібних подробиць, як великий пригодницький роман, окрилений фантазією, у якому може відбутися все.

Навіть коли Ріхард Вагнер оповідає про звичайні події, розмірні зі звичайними людьми, він завжди намагається піти від повсякденності: зобразити любов, її чари, презирство до небезпек, необмежену особисту свободу. Всі пригоди виникають у нього спонтанно, а музика виходить природньою, ллється так, немов на її шляху немає перешкод: у ній є сила, що безпристрасно обіймає життя, перетворюючи його у диво. Вона легко й зовні безтурботно переходить від педантичного наслідування музики до XIX століття до найбільш приголомшливих нововведень і музики майбутнього.

Найцікавіше про солістів

Чоловічі партії на концерті «Гала-Вагнер» буде виконувати знаменитий австрійський тенор Петер Свенссон.

Його записи мають багато міжнародних нагород, а сам Петер Свенссон є лауреатом Міжнародного конкурсу співаків Річарда Таубера та стипендіатом спілки Ріхарда Вагнера.

З 2017 року Петер Свенссон - художній керівник знаменитого фестивалю Weinviertel - WAGNER у Фалькенштайні.

Свою кар’єру співака він почав у хорі хлопчиків у Відні.

Закінчив консерваторію у Відні в класах професорів  Герда Нінштедта, Фріці Ула і Райнберга Голдберга та магістратуру у Рене Коло.

У його репертуарі представлені більше, ніж 50 основних ролей для тенора!

 

Довгий час Петер Свенссон працював з Клаудіо Аббадо у Віденському державному оперному театрі.

З 1991 по 2007 року був солістом Празької опери. Паралельно співпрацював з багатьма театрами світу, зокрема: Ла Скала (Мілан, Італія), Німецька опера (Берлін, Німеччина), Семпер Опера (Дрезден, Німеччина), оперними театрами Буенос-Айреса (Аргентина), Мехіко (Мексика), Більбао (Іспанія), Риму та Палермо (Італія), Копенгагену (Данія), Хельсінкі (Фінляндія), Пекіну (Китай), Женеви (Швейцарія), Сеулу (Південна Корея).

На рахунку Петера Свенссона співпраця з найвідомішими диригентами світу: Марком Альбрехтом, Мен Вун Чунг, Даніелле Гатті, Іржі Коутом, Кальво Гарсія, Ашером Фішем, Вацлавом Нойманном, Кирилом Петренко, Геннадієм Рождественським, Чарльзом Меккеррасом та іншими.  Серед режисерів, які запрошували виконавця, були Джосі Віллер, П’єр Луіджі Піцци, Девід Паунтні, Джоссі Вілер.

Також Петер Свенссоном є учасником багатьох міжнародних оперних фестивалів у Единбурзі (Шотландія), Анкарі (Туреччина), Люцерні (Швейцарія), Уексфорді (Англія), Відні (Австрія).

Другим сюрпризом для глядачів стане зустріч з німецькою примою Елізабет Марією Вахуткою (сопрано), у творчій долі якої ім’я Ріхарда Вагнера грає ключову роль.

Найвідоміші ролі з репертуару співачки – це героїні саме опер Вагнера. Елізабет Марія Вахутка бере участь у багатьох міжнародних фестивалях та великих мистецьких проектах, зокрема, у тематичних музичних фестивалях, присвячених Ріхарду Вагнеру.

Свого часу вона закінчила Консерваторію Ріхарда Штрауса та Академію музики і театру у Мюнхені (класи професорів Лоренца Феєнберга та Йозефа Меттерніха).

Отримала стипендію фонду Ріхарда Вагнера та Фонду Вальтера-Камінського.

Зараз співачка багато гастролює по світу (особливо багато виступає у Австрії, США, Італії, ФранціЇ) та співпрацює з відомими оперними театрами світу: Національним театром у Лісабоні (Португалія), Державним оперним театром (Дрезден, Німеччина), Німецькою оперою (Берлін, Німеччина), театром Сан Карло (Неаполь, Італія), оперним театром у Сан-Франциско, оперним театром у Ліоні (Франція) та іншими.

Імена диригентів, з якими співпрацювала Елізабет, вражають: Крістіан Тілеман, Лорін Маазель, Адам Фішер, Густав Кун, Джон Меркл, Кацуші Оно, Роберто Патерностро, Крістоф Прік, Дональд Раннселс, Джузеппе Сінополі, Стефан Солтест та Пінхас Штайнберг.

Друга солістка концерту, яка вражатиме своїм прекрасним меццо-сопрано усіх глядачів – зірка Берлінської опери і Карнегі-холл, бакалавр музики Консерваторії Нової Англії і природничих наук Університету Тафтса (США), чарівна Стефані Вайс (США - Німеччина).

Стефані Вайс є випускницею університету Міссурі в Канзас-Сіті і Маннес-коледжу — Нової школи музики.  У Берліні має власну приватну студію звукозапису.

Пані Вайс є постійною гостею Німецької Опери у Берліні, де серед її ролей: Маріанна Лайтмецерін (Кавалер троянди / Der Rosenkavalier), Наглядачка Aufseherin (Електра), Друга дама / Zweite Dame (Чарівна флейта), Грімгерде (Валькірія), Жанна (Жанна Д'Арк / Szenen aus dem Leben der Heiligen Johanna) і Венера (Тангейзер) в турне до Пекіну.

З оперним оркестром Нью-Йорка та диригентом Євою Куелер у Карнегі-холл Стефані Вайс співала роль Роуз в «Лакме».

Неодноразово співпрацювала з оперними театрами Кьольна, Франкфурта, Шверіна, Сан-Дієго.
Минулого сезону виконувала Wesendock Lieder з Симфонічним оркестром Хендерсона, Берту у «Севільському цирульнику» з оперою Лас-Вегаса та повернулася до Опери Сан-Дієго у ролі Джаннетт в опері «Любовний напій».

Нагадаємо, цього року фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2018 триватиме три дні!

Крім концерту «Гала-Вагнер», з 8 по 10 червня під відкритим небом у казковій атмосфері тульчинського Палацу Потоцьких глядачі побачать грандіозні постанови всесвітньовідомих шедеврів: опери «Дон Жуан», «Паяци», «Мазепа», «Ісус Христос - Суперзірка», «Коза-Дереза», концерт «Гала-Опера» та концертну версію мюзиклу «Чикаго», ексклюзивний показ якого відбудеться тільки на фестивалі, адже саме організатори OPERAFEST TULCHYN-2018 отримали право на єдине виконання мюзиклу в Україні!

Під час OPERAFEST TULCHYN-2018 парк Палацу Потоцьких буде перетворений на креативні арт-простори та комфортні зони для відпочинку.

√ Вражаючі сучасні флюроарт об’єкти та грандіозні світлові інсталяції цього року займатимуть площу 200 квадратних метрів!

√ Будуть створені цікаві селфі-зони, проведені фото- та мистецькі виставки і вперше розроблена спеціальна дитяча локація для дітей.

√ А кожен фестивальний день фінішуватиме яскравою нічною програмою: показом рок-опери, переглядом фільму «Амадей» Мілоша Формана, вогняним шоу та 3D-mapping show на фасаді головного корпусу Палацу Потоцьких.

Вхід на територію фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2018 – вільний для всіх!

Фестивальна територія (парк Палацу Потоцьких) працюватиме за таким графіком:

8 червня - з 17.30 до 3 години ночі наступного дня,

9 червня з 15.00 до 3 години ночі наступного дня,

10 червня з 16.30 до 00 годин.

Як найзручніше доїхати до Тульчина? Як заздалегідь забронювати місця у партерній зоні? Та всі інші відповіді про цьогорічні «родзинки» OPERAFEST TULCHYN дізнавайтесь за телефоном: (068)49-74-644 і на офіційному сайті фестивалю operafest-tulchyn.blogspot.com.

 

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up