Марина Боржемська: «Додайте йогурт та вівсяне борошно — і паска вийде неповторною»

Марина Боржемська: «Додайте йогурт та вівсяне борошно — і паска вийде неповторною»
  • Чим ближче до Великодня, тим гостріше перед господинями постає питання, якими стравами вразити цього року рідних?
  • Беріть на озброєння рецепт фірмової паски, яким ексклюзивно з 20minut.ua поділилась відома телеведуча та фітнес-тренер Марина Боржемська.
  • Це неймовірна смакота, що до того ж — мінімально зашкодить фігурі!

— Мої найтепліші дитячі спогади, пов'язані з Великоднем — коли з бабусею й дідусем ходили разом до церкви. Скільки радості було, коли на свято збиралася вся родина! — ділиться спогадами Марина Боржемська. — Сьогодні головні великодні традиції у нашій сім’ї залишаються такими ж: ми збираємося всією родиною за дружнім великим столом. Напередодні печемо разом пасочки, готуємо різні страви. Також звичайно з дітками розмальовуємо крашанки. Моя дочка Олівія — дуже творча і їй усе це надзвичайно подобається!

Корективи у звичне проведення пасхального дня цього року для відомої вінничанки внесе робота. Саме на Пасху, коли усі святкуватимуть, Марина Боржемська буде працювати. Під час її від’їзду з Вінниці діти з бабусею та дідусем планують поїхати на природу на пікнік. А напередодні родина за звичаєм готуватиме улюблені міні-паски.

Відео дня

— Головні інгредієнти моїх пасок — вівсяне та кукурудзяне борошно, а також м’який сир і натуральний йогурт, — розповідає Марина Боржемська. — Глазур я роблю з сухого молока, меду та води,  а для прикрашення завжди використовую найкорисніші солодощі — сухофрукти й горіхи. Сподіваюсь, що мій рецепт приємно здивує усіх, хто ним скористається.

Рецепт міні–пасок від Марини Боржемської

Інгредієнти: 60 г вівсяного борошна, 60 г кукурудзяного борошна, 150 г м'якого сиру (Almette, «Філадельфія», можна також використовувати дитячий сирок), 3 столові ложки натурального йогурту, 1 чайна ложка розпушувача, 1 столова ложка цукру (або того підсолоджувача, який ви найбільше любите), 2 яйця (одразу відокремте жовтки від білків), 1 столова ложка родзинок.

Приготування:

1. змішайте всі інгредієнти, окрім родзинок та білків;

2. білки зі щіпкою солі збийте до крутих піків і акуратно введіть у тісто;

3. промиті та просушені родзинки додайте у готове тісто;

4. викладіть тісто у форму на 2/3. Діаметр форми — 7 см, як на кекси;

5. випікайте паски протягом 45–50 хвилин при 180 градусах;

6. зверху полийте глазур'ю. Для її приготування 2 столові ложки сухого молока змішайте з 2 чайними ложками меду. Густоту глазурі можна відрегулювати водою: якщо вийшла занадто густа — додайте кілька ложок води;

7. зверху прикрасьте паску сухофруктами та горіхами.

Раніше рецептами пасок та святкового хліба з читачами 20minut.ua поділилися Віктор Бронюк, Світлана Теренчук, Ганна Давиденко, Діана Мороз. Про їх секрети приогтування великодньої випічки читайте у цьому матеріал: 

 

Читайте також:

Виставки, проєкти та майстер-класи. Вінниця святкує Великдень онлайн

Дім наче писанка. Як прикрасити оселю до Великодня, розповідає флористка

Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба

Побачити «Школу хороших дружин» і «Генерала де Голля». Кращі французькі фільми для вінничан

Бабуся-тіктокерка. Як 81-річна пенсіонерка з села на Вінниччині створила свій відеоблог

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up