Красиве свято. Як прикрасити оселю до Великодня, розповідає флористка

Красиве свято. Як прикрасити оселю до Великодня, розповідає флористка
Фото ілюстративне
  • В умовах війни Великдень стане не таким, як зазвичай. Ми пропонуємо читачам створити у себе вдома особливу атмосферу, яка подарує відчуття свята.

Воєнний час вніст корективи у святкування Воскресіння Христового. Тепер розкажемо, як можна влаштувати святковий настрій удома, якщо до церкви на нічну службу не піти.  

Напередодні великодніх свят вінничани прибирають оселі, печуть паски, фарбують яйця, роблять оригінальні великодні вироби для інтер'єру. Такий декор приносить в наш будинок свято, дарує затишок, тепло, створює особливий настрій.

Флорист Ольга Сокур допоможе вам прикрасити свою домівку, завдяки гарним і легким ідеям.

Відео дня
флорист Ольга Сокур

Дуже просто з гілок верби можна зробити великоднє дерево. Можна також пофарбувати гілки білою або золотистою фарбою і прикрасити їх. А замість класичних яєць повісити декоративні.

Якщо використовувати натуральні яйця для прикраси вінка, то попередньо з них потрібно прибрати білок і жовток. Для цього гострим ножем акуратно роблять з двох сторін дірочки в яйці і видувають вміст яйця в тарілку. Потім яєчні шкарлупки фарбують, опускаючи в розчин харчового барвника.

Також можна власноруч зробити великодній вінок. Найчастіше для створення пасхального вінка на двері використовуються білі і яскраво-жовті весняні квіти, декоративні яйця, гілки дерев, стрічки, іграшки, пластмасові квіти та різноманітні предмети декору. Пошукайте у шухлядах незвичайні речі та зробіть з них свій особливий вінок.

Декоративними пташиними гніздами можна чудово доповнити великодній стіл. Для цього візьміть суху траву або тоненькі гілочки верби та згорніть їх у коло. Всередину — викладіть пофарбовані яйця. Якщо у вас вдома є декоративне пір’я, то покладіть його також у гніздо.

Візьміть неглибокий керамічний квітковий горщик або тацю. Насипте дрібну гальку, а в яєчні шкарлупки додайте трохи квіткового грунту. У яйця киньте насіння швидко підростаючої трави: для домашніх тварин, газонну або зерна пшениці. Поливайте часто. До Великодня у вас з'явиться цілком зелена «галявина». Додайте невеликий букет з первоцвітів — і великодній декор готовий.

Скрутіть паперову серветку навколо великоднього яйця, зафіксуйте ниткою чи стрічкою —  і ваш святково засервірований посуд буде прикрашати великодній кролик.

Дуже популярні кашпо з мохом, гілками і декором. Такі композиції прикрашають великодній стіл і є окрасою самого свята.

А вікна в будинку чи квартирі можна прикрасити писанками на довгих стрічках. Якщо у вас не знайшлося стрічок, то можна зробити з ниток.

Великодню корзину можна задекорувіати природніми матеріалами: стабілізованим мохом, вербою, сухоцвітами. Цього року популярний мінімалізм. Менше штучних квітів і більше природності.

Великодні вінки з верби, прикрашені штучними квітами і яскравими стрічками, декоративні кролики, трава та живі рослини та квіти — завжди гарна ідея для великоднього декору вашої оселі.

 

Читайте також:

Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба

«Не вмію ідеально готувати борщ, але можу купити машину на передову», — волонтерка Діана Подолянчук

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up