Без Одеси і не за всі гроші світу. Зібрали десяток морських напрямків для відпочинку в Україні

Без Одеси і не за всі гроші світу. Зібрали десяток морських напрямків для відпочинку в Україні
Фото: gppriboi.com.ua
  • Звісно, багатьом з нас хотілося цього літа полетіти в Туреччину, Болгарію або на Кіпр, але у коронавірусу, як-то кажуть, були на нього свої плани.
  • Тому ми склали добірку з десяти морських напрямків, куди можна вирушити не виїжджаючи з країни.

Більшість курортів, що описані в цій добірці, вам, звісно, відомі, але ми сподіваємося, що в ній ви також знайдете для себе кілька цікавих відкриттів. Ми спеціально не включали сюди Одесу, адже маємо сумніви в тому, що в ній можна повноцінно відпочити, не витративши цілий статок. У будь-якому разі, про Одесу і так всі знають. Натомість про містечко Очаків, Кінбурнський півострів або ж острів Джарилгач, деякі навіть не чули. 

В усіх напрямках ми шукали найбільш бюджетний варіант проживання (за винятком пропозицій на кшталт 50 гривень на добу з усіма зручностями), а також дізнавалися, як там можна проводити своє дозвілля. 

Очаків

(Миколаївська область)

Відео дня

Популярністю серед туристів це містечко користується завдяки своєму розташуванню. Воно знаходиться на березі Дніпровсько-Бузького лиману та Чорного моря. Тобто у відпочивальників є можливість обирати купатися їм в солоній, або ж у прісній воді. 

В інтернеті можна знайти чимало інформації про інфраструктуру міста: там є багато кафе і ресторанів, житло можна знайти на різний гаманець, а пряме автобусне сполучення Очаків має до різних великих міст, у тому числі Вінниці.

Фото: svidok.info

Відпочивати до Очакова можна їхати як родиною: тут є всі умови для спокійного проведення дозвілля та насолодою морем; так і компаніями друзів, які люблять розважатися: у місті та неподалік нього можна займатися віндсерфінгом, кайтсерфінгом, вейкбордингом та покататися на водних лижах. 

У восьми кілометрах від Очакова знаходиться один з небагатьох островів Чорного моря — Березань, — туди можна легко дістатися. А в 30 кілометрах розташований історико-археологічний заповідник «Ольвія». На цьому місці колись існувало місто-держава з однойменною назвою. Поза тим, у самому Очакові є аквапарк, де обіцяють знижки на квитки 50% до кінця червня.

Бюджетний варіант житла: від 150 грн / доба
Відстань від Вінниці: 488 кілометрів

Кінбурнський півострів

(Миколаївська область)

Крім, власне, самого півострова, туристів сюди манить Кінбурнська коса, яку часто називають українськими Мальдівами. Таку назву вона отримала завдяки білосніжному пісочку на своїх пляжах і блакитному кольору води. До речі, омивається це місце також з одного боку морськими водами, а з іншого — прісними, на самому ж півострові є чимало солоних озер з рожевою водою.

Фото: rent.ua

Крім ніжиння на сонечку та купання у теплому морі, тут можна влаштувати фотополювання на птахів. У цих місцинах, за різними даними, їх водиться понад дві сотні різновидів. Серед них лебеді, журавлі і навіть пелікани. 

Нерідко до берегів підпливають дельфіни, що можна назвати ще однією причиною відвідати Кінбурнську косу. 

Бюджетний варіант житла: від 150 грн / доба
Відстань від Вінниці: 630 кілометрів

Станіслав

(Херсонська область)

Мова про ландшафтний заказник «Станіславський», площа якого майже 700 гектарів. Це те місце, де степ зустрічається з морем. Сюди потрібно їхати, якщо хочеться відволіктися від міської метушні та помилуватися неймовірними краєвидами. 

На узбережжі заказнику є чимало високих круч, які часто називають Херсонськими горами. Саме з них можна якнайкраще роздивитися Дніпровсько-Бузький лиман. До речі, саме на цих горах гурт «Скрябін» знімали кліп на пісню «Місця щасливих людей».

Фото:khoda.gov.ua

Заказник знаходиться лише в 40 кілометрах від Херсону, тому дістатися сюди буде не складно. Якщо плануєте заночувати, то краще скористатися послугами кемпінгу. На місці можна орендувати намети, спальники, скористатися душем та всіма іншими зручностями. 

Відстань від Вінниці: 507 кілометрів

Джарилгач

(Херсонська область)

Цей острів є найбільшим в Україні та Чорному морі. До того ж, він безлюдний, а єдинє що пов’язує його з цивілізацією — це розклад катерів, які доставляють на нього відпочивальників. 

Джарилгач — це не лише пляжі і тепла вода, ні, на ньому можна зустріти як червонокнижні рослини, так і диких тварин: оленів, ланей, муфлонів, кабанів, лисиць, зайців, а також чимало різновидів птахів. 

Фото:myukraine.org.ua

Однією з небагатьох пам’яток острова є маяк, який за легендою було збудовано відомим французьким інженером Гюставом Ейфелем (або ж одним з його учнів). Також на острові є кілька сотень солоних озер різних розмірів. 

Дістатися до острова можна зі Скадовська на теплоході, або винайнявши приватний човен. Варіантів з житлом тут не так багато: або намет, або невеликі будиночки. Біля останніх можна поповнити запаси прісної води, скуштувати щойно виловлених крабів, рапанів і випити холодного пива. 

Відстань від Вінниці: 600 кілометрів.

Бердянськ

(Запорізька область)

Це без перебільшень одне з найпопулярніших курортних міст країни. Щороку Бердянськ відвідують сотні тисяч туристів, і не лише українських. Крім моря, місто приваблює відпочивальників своїми ринками, де можна купити свіжу, засолену або копчену рибу, молюсків та креветок. 

В межах міста розташована Бердянська коса з численними ресторанами, санаторіями, базами відпочинку і аквапарком, який користується тут шаленою популярністю. 

Фото: pravda.com.ua

Серед того, що бувалі відпочивальники радять відвідати під час перебування в цьому місті: міський пляж, оглядовий майданчик на проспекті Праці, міський порт і Азовський проспект. 

Бюджетний варіант житла: від 200 гривень / доба
Відстань від Вінниці: 855 кілометрів

Коблево

(Миколаївська область)

Напевно найпопулярніший серед молоді напрямок, де за більш-менш невеликі гроші можна повноцінно відпочити. На шести кілометрах узбережжя безліч пансіонатів та готелей. У селі також дуже розвинені сфери послуг та розваг, що дозволяє урізноманітнювати відпочинок як вдень, так і в нічний час доби.

Фото: коблево.бел

Вдень можна просто ніжитися на сонечку, або вибрати більш активний відпочинок. Наприклад, відвідати аквапарк, сходити до дельфінарію чи то пак покататися на водних скутерах. Є в селі й родео парк з атракціонами скажених биків, басейни і майданчик для міні-гольфу. Багато туристів полюбляють ходити на дегустації вина до місцевого винзаводу. Там же можна придбати напій для приємного проведення вечора.

Вночі життя продовжує вирувати. Свої двері відкривають нічні клуби з дискотеками і ресторани біля моря, де грає жива музика.

Бюджетний варіант житла: від 200 гривень / доба
Відстань від Вінниці: 476 кілометрів

Кирилівка

(Запорізька область)

Хто сказав, що Азовське море не може приваблювати туристів, подумали жителі Кирилівки, і облаштували цей куточок усім необхідним для гарного відпочинку. Усім необхідним — це правильний вислів, адже нічого зайвого у Кирилівці ви не знайдете. 

Тут є тепле море, пляжі, недорогі кафе, недорогі готелі і будиночкі, які завжди можна орендувати. У села розвинене транспортне та залізничне сполучення з іншими містами. 

Фото: verge.zp.ua

Вулиці та пляжі Кирилівки обладнані камерами відеоспостереження. По-перше, це безпека, адже на морі часто трапляються крадіжки, які вмить можуть зіпсувати весь відпочинок. Завдяки веб-камерам кількість подібних злочинів суттєво скорочується. По-друге, перед тим, як їхати на море, ви зможете промоніторити в режимі реального часу, наскільки вам буде там комфортно проводити свою відпустку.

Бюджетний варіант житла: від 100 гривень / доба
Відстань від Вінниці: 761 кілометр

Залізний порт

(Херсонська область)

Не варто лякатися назви, адже вона ніяк не впливає на якість відпочинку. Можливо навіть навпаки, саме нею село на Чорноморському узбережжі і приваблює тисячі туристів щороку. 

Якщо оминути увагою неймовірно довжелезні пляжі і не починати водити гастро-екскурсій, можна зосередитись на одних лише розвагах, якими це місце і славиться. Уявіть собі, з населенням у менш ніж дві тисячі людей, село має три аквапарки, колесо огляду і навіть плавучий острів з атракціонами. 

Фото: gppriboi.com.ua

Острів має назву «Лонг Айленд» і розташований він у відкритому морі. Лише задля того, щоб на ньому побувати, варто вирушати на відпочинок до Залізного Порту. На острові чимало надувних гірок, батутів, басейнів, є водний банан, вишка для стрибків у воду і навіть дайвінг. 

Бюджетний варіант житла: від 100 гривень / доба
Відстань від Вінниці: 592 кілометри

Затока

(Одеська область)

Це також досить відоме для туристів курортне селище. Деякі навіть називають Затоку перлиною Чорноморського узбережжя. І недарма, адже гарно відпочити, і не за всі гроші світу, тут цілком можливо. 

Більшість пляжів оснащено шезлонгами з великими парасолями, що захищають від сонця. Якщо не хочете зайвий раз витрачатися, беріть просту підстилку. На пляжах Затоки відведено чимало місця під майданчики для гри в пляжний волейбол. Це, на щастя, безкоштовне задоволення. 

Фото: 3atoka.com

Багатьом відпочивальникам радять обов’язково відвідати місцевий яхт-клуб. В ньому туристам пропонують зайнятися віндсерфінгом, кайтсерфінгом і вейкбордингом. Також у Затоці є чимало інших варіантів провести своє дозвілля: польоти на парашуті, дельтаплані та параплані.

Якщо екстрим не для вас, а простого засмагання на пляжі вам замало, можна, наприклад, порибалити. Тут з легкістю можна орендувати все, що для цього необхідно. Рибачать тут на камбалу, катрана і бичка. Ще можна вирушити на екскурсію, наприклад, до Центру культури вина в Шабо, Святого джерела Іоанна Сочавського, або ж просто поїхати на кілька годин до Одеси, яка за 64 кілометри звідти.

Бюджетний варіант житла: від 150 гривень / доба
Відстань від Вінниці: 492 кілометра

Генічеськ

(Херсонська область)

Скоріше за все, в цьому місті ви не знайдете шикарних розваг, проте маєте всі шанси відпочити, як-то кажуть, і тілом, і душею. Головні цікавинки, як і в будь-якому прибережному місці, починаються на пляжі. Це водні банани, гірки і засмаглі люди, які пропонують за не надто велику суму скуштувати пахлаву, кукурудзу та рибу з холодними напоями. 

Фото: alltravels.com.ua

Чимало розваг зосереджені в парку імені Шевченка, що розташований в центрі міста. Дітей тут можна розважити атракціонами, каруселями та за допомогою аніматорів, яких можна побачити у костюмах героїв мультфільмів. 

Туристам, які мають час та бажання пропонують побувати в, напевно найцікавішому, заповіднику України «Асканії Новій». Саме там у дикій природі можна побачити коней, зебр, буйволів, антилоп та інших тварин і птахів. 

Бюджетний варіант житла: від 100 гривень / доба
Відстань від Вінниці: 705 кілометрів

Читайте також:

ТОП-10 з того, що варто побачити і зробити туристам у Вінниці

Я вінничанин, який має велосипед. Куди прямо зараз можу на ньому поїхати?

Десять місць Вінницької області, куди можна поїхати відпочити прямо зараз. І вартість проїзду додаємо

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Как-то так

    Краше в Карпаты!
  • Tramp

    нахера то море- лучше на рыбалку в село!
  • Лилия Лакизюк

    Залізний порт,самий найкращий!!!!❤
  • Benya Raiderman

    В Одессе просто надо знать хорошие дешевые места, а не на вокзале у бабулек))

    Елена Саблина reply Benya Raiderman

    Benya Raiderman ми то не лохи звісно, і не їздимо в Одесу за 1000 грн і більше на добу, ібо це треш повний. Ми їздимо в село Фонтанка, це пригород, до міста дуже близько. Знімаємо квартиру за 400 грн доба. 👍
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up