Вбивав колишню на очах дитини: засудили ката 26-річної Ганни Чернишевської з Кирнасівки

Вбивав колишню на очах дитини: засудили ката 26-річної Ганни Чернишевської з Кирнасівки
  • Вбивство Ганни Чернишевської стало найрезонанснішим в Тульчинській громаді за останні роки.
  • Молоду жінку забив до смерті колишній, на її тілі не було живого місця. Весь цей жах бачив її 5-річний син.
  • Майже рік тривало слідство та суд. Днями винному винесли вирок. Який він та чи дійсно справедливий?

Отримав максимальне покарання

Судили жителя Тульчина, який у квітні 2023 року жорстоко вбив 26-річну жінку. Після вбивства тіло вивіз та заховав у кущах.

— Чоловік приїхав до потерпілої додому в Кирнасівку в ніч з 13 на 14 квітня 2023 року. Під час спілкування між ними виникла суперечка, яка переросла у конфлікт. Чоловік спочатку вдарив потерпілу по обличчю, а потім, коли вона впала на землю, почав її душити, — розповідають слідчі. — Намагаючись приховати злочин, він завантажив тіло потерпілої до її ж автомобіля та вивіз за межі міста, де прикидав землею та гіллям. Після цього відігнав автомобіль на 20 км від будинку потерпілої та залишив.

Над розкриттям особливо тяжкого злочину працювали правоохоронці, криміналісти та Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону. Остання — тому, що підсудний військовий.

Відео дня

Днями Тульчинський районний суд виніс вирок 28-річному жителю Тульчина. Його визнали винним в умисному вбивстві, розбої та незаконному заволодіння транспортним засобом. А також за третьою частиною статті 357 Кримінального кодексу — викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження.

За це чоловік отримав покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вбивав на очах дитини

Ганні Чернишевській було 26 років. Працювала в Тульчинській лікарні в рентген-кабінеті. Мала п'ятирічного сина. Розлучена. Журналісти «20 хвилин» у 2023 році дізналися деталі трагедії, а ще — кого саме звинуватили в убивстві молодої дівчини. Далі публікуємо зібраний тоді метаріал. 

— Нашу Ганну вбив Олександр Брацлавський у її ж будинку. О пів на першу ночі він дзвонив їй, але вона не брала слухавку. Потім приїхав (це зі слів її 5-річного сина,-авт). Відкрив калитку. Довго стукав у вікно. Вона спочатку не відкривала двері, але потім все ж відкрила, тому що він не давав дитині спати, — розповіла подруга Ганни (ім’я не називаємо на прохання дівчини). — Він зв'язував Ганну, бив, порвав одежу, волочив по забетонованому подвір'ї, проломив голову і задушив… На похороні люди були вражені, тому що на ній жодного живого місця не було…

За словами подруги Ганни, вбивство було приблизно о третій ночі. 

— Майже о третій ночі їй якось вдалося пустити виклик. Тобто більше ніж дві години катував її. А потім забрав телефони, її та сина. Замкнув хлопчика в будинку. Запхав Ганну в її ж Шевроле, в багажник. І вивіз під Тульчин. Прикидав гіллям, а машину відігнав в бік Нестерварки (за Тульчином в сторону Немирова - авт.), — каже подруга загиблої. — І знаєте, він зранку як нічого не сталося… пив каву в магазині на локаторній, біля місця служби. Так, він військовий. 

Чи були якісь стосунки між Ганною й Олександром?

— Всі кажуть, що він вбив її на ґрунті ревнощів, але це не так! Вони дійсно колись зустрічалися. Це було понад рік тому. Після цього вони розсталися і кажуть, що він одружився. Він періодично їй дзвонив, іноді підчікував. Вона ігнорувала його, вже більше ніж пів року зустрічалася з іншим хлопцем з Кирнасівки, — розповіла подруга Ганни.

Ганна Чернишевська

Ще одна подруга Ганни каже, що Олександр інсценував пограбування. 

— Він все в хаті перевернув догори ногами. Забрав ноутбук, два телефони, гроші, її золото… Хотів, щоб все виглядало, як пограбування, — каже подруга убитої дівчини Анастасія. — Його затримали біля її подвір’я зранку. Він прийшов за Жигулем свого тестя, який взяв без дозволу. Він не знав, що цей Жигуль вже в розшуку як викрадений. Там його й затримали. Було багато людей… І в цей час хлопчик Ані бігав по подвір’ю в піжамці та питав де мама…

За словами Анастасії, Олександр не з’явився на шикуванні зранку. Потім його шукали товариші по службі. Приїжджали на місце затримання. А коли дістали з його кителя ключі від машини Ані… все стало зрозуміло. 

— У нього в Жигулях поліція знайшла наркотики. А в його кителі були ключі від Шевроле Ганни… Знаю, що 15 квітня поліція проводила відтворення вбивства. Його не було там. І де він зараз — ніхто не знає. Одні кажуть, що відпустили його під заставу. Інші — що він на дурці, наче йому сказали поводити себе як «душевнохворий». 

Військовий, який був засуджений за грабіж

Усі люди, з якими говорили журналісти «20 хвилин», кажуть, що підозрюваний має впливових батьків. Наче все йому сходить з рук. І це не перша кримінальна справа, яка тягнеться за ним. Серед знайомих дізнались, що батьки Олександра займаються бізнесом. 

— Наскільки я знаю, його батьки заможні. Багато років займаються виготовленням копченого м'яса. Спочатку возили на продаж у москву, а останні роки в Одесу, — каже джерело «20 хвилин». 

Олександр Брацлавський дійсно військовий, який служить за контрактом. І нас зацікавив факт того, що він вже був під судом.

Олександр Брацлавський

Через аналітичну систему YouControl переглянули судові справи, які тягнуться за підозрюваним у вбивстві. Їх не одна. Чотири! І найсерйозніша — за грабіж. 

Справа №1. У 2014 році він отримав першу постанову по 130-й — водіння під алкогольним сп’янінням.


 

Справа №2. У 2016 році він, керуючи бусом «Мерседес Спринтер», збив заднім ходом пішохода в Тульчині. Суд засудив його до двох років обмеження волі з іспитовим строком в один рік. І вже у 2017 році — закрили справу. Через те, що ніяких порушень в Олександра Брацлавського за рік не було. 

Справа №3. У вересні 2022 року Олександр керуючи Audi A4 в’їхав у Renault. Суд присудив йому 850 грн штрафу. 

Справа №4 — про грабіж в Тульчині. У 2021 році Олександр Брацлавський пограбував жінку в Тульчині, що йшла з дитиною. У вироку тульчинського суду йдеться, що солдат Олександр Брацлавський зірвав золотий ланцюжок з шиї жінки та втік.

А ще є цікаві рядки з вироку: 

«Приблизно через місяць його батьки звернулися до потерпілої, щоб вирішити питання про відшкодування завданої шкоди». 

Питання вирішили. Тульчинський суд за тиждень до вбивства Ганни Чернишевської засудив Олександра до шести місяців арешту. Ось частина з вироку:

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Піду за тата воювати». Після загибелі батька син вступив до військового ліцею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Раиса

    Конфіскація майна....
    А дитина як? Чому не дитині все?
  • Юлія і Віталій

    Я нікого не захищаю,але колись читала що все це було через зради з її сторони, дуже шкода і його бо ще дуже молодий і дитинку

    МС reply Юлія і Віталій

    Нормальні розлучаються, а якщо бив до смерті то вже відхилення від норми.
    Вона ж не від одного спонтанного удару померла
  • Cergey

    А місцеві органи влади все знають,,,де журналісти???теж під ними!!!
  • Cergey

    Щоб не зброя-холоста то можливо і ми з друзями там навіки остались

keyboard_arrow_up