Жмеринського прокурора взяли з 6000 доларів. Його спільник по хабару – водій

Жмеринського прокурора взяли з 6000 доларів. Його спільник по хабару – водій
  • Прокурора Жмеринської місцевої прокуратури та водія цієї ж прокуратури затримали з неправомірною вигодою 29 липня.
  • Про це в Фейсбуку написала речниця генпрокуратури та виклала фото з операції.
  • Сума хабара – 6 тисяч доларів. Затриманий – не керівник, а нижчого ранку співробітник. Його ще допитують. 

Пост з назвою «О – Очищення» повідомляє про затримання на хабарі жмеринського прокурора та його водія. Покищо на офіційних сайтах СБУ та прокуратури Вінницької області нічого не сказано про це. Повідомила про операцію з очищення в Жмеринці тільки речниця Генпрокуратри Лариса Саган.

Вона написала у Фейсбуку, що учора, 29 липня після одержання неправомірної вигоди у розмірі 6 тисяч доларів затримали прокурора Жмеринської місцевої прокуратури та водія цієї ж прокуратури під час одержання неправомірної вигоди.

«Встановлено, що прокурор вимагав через посередника у обвинувачуваного в кримінальному провадженні неправомірну вигоду в розмірі 6000 доларів США за зміну обвинувачення у судовому засіданні на менш тяжкий злочин, передбачений частиною другою статті 309 Кримінального Кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Це стаття про наркотики. Друга її частина – обіцяє до 5-ти років тюрми, якщо предметом злочину були наркотичні засобі у великих розмірах або людина, яка притягується до відповідальності, раніше скоювала подібне. Прокурора, який, за даними слідства, узяв гроші за пом’якшення покарання, швидше за все був представником державного звинувачення на названій справі в суді. Тепер його мають відсторонити.




Обох співучасників злочину (прокурора і водія) затримала генеральна інспекція Генпрокуратури спільно з Головним слідчим управлінням СБУ. Оперативне супроводження справи доручили обласному управлінню спецслужби. 

На фотографіях з місця бачимо, що одного з затриманих вклали обличчям в асфальт. Вилучені гроші оглядали на капоті машини. Все відбувалося в досить людному місці – на парковці перед магазинами. І, як сказали в прес-групі обласного управління СБУ, затримані опору не чинили. Мовляв, сенсу вже не було пручатися. 




В прокуратурі області не прокоментували цього затримання. Тільки підтвердили факт і пояснили, що йдеться про співробітника, нижчого ранку, ніж керівник. А керує Жмеринською місцевою прокуратурою Юрій Кислов, тож мова не про нього.

Як відреагує керівництво на затримання підлеглого на отриманні неправомірної вигоди, редакція повідомить згодом. В прес-службі нам сказали, що Вячеслав Соколовий у відпустці, тож його думку працівники ще не чули.

На сайті СБУ також ще новини про затримання в Жмеринці немає. Ми спробували дізнатися хоч якісь подробиці в прес-службі Генпрокуратури. Її співробітник по телефону сказав небагато: що зараз продовжують слідчі дії, опитують затриманих, і про обрання міри запобіжного заходу ще говорити зарано.  



Нагадаємо, що два тижні тому на хабарі затримали вінницького співробітника фіскальної служби. За офіційною інформацію, підполковник вимагав і взяв півмільйона гривень з бізнесмена за закриття кримінального провадження. Що про цей випадок та обшуки у фіскалів нашого регіону сказав керівник фіскальної служби, читайте в статті «Немає ілюзій з цього приводу». Головний фіскал країни про справу вінницьких».


Читайте також:

За хабарем податківець поїхав на машині дружини. Що ще про нього знаємо?

Докази поліція ховає в кімнаті без вікон. А як повертає людям крадене? (ІНФОГРАФІКА)

Почали «шманати» перевізників. Поліція патрулює трасу та зупиняє маршрутників

Щоб «віджати» все. Бандити тримали їх тиждень в заручниках заради мільйонів
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Тихон Хреников

    На фотографіях з місця бачимо.....взяли  распяли  мальчика в трусиках, в футболке в центре Жмеринки. Это было ужасно.
  • без

    Конфіскація  майна за хабар,а керівнику:

    неповна службова відповідність і на нижчу посаду ..але все спустять на  гальмах..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up