Запроторити Самвела. Як «авторитету» міняють домашній арешт на слідчий ізолятор

Запроторити Самвела. Як «авторитету» міняють домашній арешт на слідчий ізолятор
Самвел потрапив у ДТП. Замість лікарів, пораненого «авторитета» забрали люди в бойовому екіпіруванні і повезли на Театральну, 10, до слідчого поліції
  • Напередодні Нового року потрапив у реанімацію і досі лежить у лікарні вінницький бізнесмен, якого називають кримінальним авторитетом.
  • Його машину підрізали під Стрижавкою, коли він їхав на зустріч у Вінницю.
  • Ініціатор ДТП утік, а на місце приїхали люди у формі без розпізнавальних знаків. 
  • В поліції вже лежить заява адвоката Самвела про замах на убивство й не тільки.

Про дорожню пригоду за участю Самвела, під час якої ущент розбилося його авто, редакція дізналась із власних джерел. За отриманою інформацію, подія була схожа на спробу убити людину, яку вважають кримінальним авторитетом. Не виключено, що намагалися із ним поквитатися такі ж самі «поважні люди». Все сталося незадовго до новорічних свят, 29 грудня 2017 року.

Ми намагалася отримати підтвердження замаху на життя Самвела в поліції, але у відділі комунікацій обласного управління журналісту сказали, що не реєстрували нічого подібного. Мовляв, якби й був напад, то б навряд чи потерпілий «авторитет» звертався за допомогою до поліцейських. Хіба тільки, якщо отримав дуже серйозні травми.

– Інформації про замах на убивство в нас немає, – сказала тоді прес-офіцер обласного управління поліції Анна Олійник. – Його і подільників затримували наші працівники нещодавно за бійку в кафе, яка була в листопаді. Але суд їх повідпускав під домашній арешт… А про напад на нього – офіційно у нас нічого не проходило. Це такі люди, які не звертаються, напевно що, в поліцію з заявами.

Відео дня

Але напад дійсно був, і заява про нього є. Тільки з’явилась вона вже в перші дні Нового року та не містить підпису самого потерпілого.

Дорожня пригода

Заяву написав адвокат Самвела. А сам «авторитетний» бізнесмен після нападу потрапив до реанімації й досі проходить лікування в стаціонарі. Ось що редакції вдалося ще дізнатися про події, які спершу нагадували гангстерські «розборки», а зараз схожі на операцію з затримання.

Автомобіль Mitsubishi Galant, на якому незадовго до 12.00 29 грудня Самвел їхав на зустріч до Вінниці, ударився в електроопору, кілька разів перекинувся і відновленню вже не підлягає. «Авторитет» не впорався із керуванням, бо його підрізав хтось на чорній машині марки SsangYon. Після того, як Mitsubishi Galant звернув в опору, щоб не збити жінку-пішохода, людина з чорної іномарки поїхала геть, не виходячи з авто.

На місце аварії швидку та поліцію викликали свідки пригоди. Але ще до прибуття швидкої водія Mitsubishi, Самвела, забрали люди у формі спецпризначенців у повному екіпіруванні, вчепивши йому наручники. Його повезли у напрямку Вінниці.

 

У новинах про це ДТП повідомили коротко: водій автомобіля Mitsubishi Galant не впорався з керуванням, влетів у стовб біля регульованого переходу, але вижив

Такий перебіг подій підтвереджує його адвокат Олександр Білошкурський. Редакція звернулася до нього за коментарем, чи дійсно був напад на його клієнта, який нещодавно отримав строк з відстрочкою виконання покарання у справі про вимагання грошей у багатих мешканців Вінниці.

Виявилося, що у інтересах названого бізнесмена 4 січня адвокат подав дві заяви в поліцію. В одній описав замах на убивство, вимагає відкрили кримінальне провадження та знайти водія чорної SsangYon. У другій йдеться про правопорушення правоохоронців, які, замість надати допомогу Самвелу після ДТП, повезли його у наручниках до слідчого поліції ще до того, як на місце аварії приїхали медики швидкої.

– На місце ДТП прибули інспектори дорожньої патрульної поліції, але потерпілого незаконно затримали інші співробітники поліції, які з’явилися майже зразу після пригоди, – каже адвокат. – Вони були повністю екіпіровані, у бронежилетах, озброєні, але без нагрудних знаків. Не представлялися, не повідомляли про підставу затримання. Застосували до нього спецзасоби-наручники та примусово доставили його в Управління національної поліції у Вінницькій області по вул. Театральна, 10, до кабінету слідчого.

З поліції – в реанімацію

Вже в кабінеті слідчого, як розповів Олександр Білошкурський, з Самвела зняли кайданки та викликали йому бригаду швидкої допомоги. В машині медиків, за словами адвоката, його клієнт не поїхав, бо «вже нікому не довіряє». Його везли в медзаклад родичі на власному авто. В лікарні на Київській Самвела госпіталізували в реанімацію.

Через порушення під час затримання із не наданням медичної допомоги потерпілій в ДТП людині й написав заяву в поліцію захисник Самвела. В «шапці» прописав цілий ряд адресатів – начальника обласної поліції, прокурора області, керівника управління внутрішньої безпеки та вінницьку уповноважену з забезпечення прав людини в Нацполіції.

Адвокат Білошкурський думає, що напад у Стрижавці могли організувати, щоб завадили Самвелу з’явитися на судове слухання та дати підставу для зміни йому запобіжного заходу із домашнього арешту на тримання під вартою. Його клієнт – підозрюваний в кримінальному провадженні, відкритому за подіями двомісячної давнини в кафе, де група людей побила ще одного «авторитетного» бізнесмена. За даними слідства, побиття з наміром убити здійснив якраз Самвел зі своїми двома поплічниками. Сталося воно в середині листопада минулого року.

Знов притягують

Про ту подію прокуратура області розповіла громадськості не одразу по факту, а після того, як Самвел виграв апеляційний суд по раніше згаданому кримінальному провадженню про рекет. Ось як про побиття Самвелом іншого «авторитета» у кафе розказала прес-служба прокуратури:

«Вказана особа 16.11.2017, перебуваючи в приміщені одного із кафе Вінниці, діючи спільно із іншими особами, з мотивів явної неповаги до суспільства та особливою зухвалістю, грубо порушуючи громадський порядок та виражаючи явну неповагу до загальноприйнятих норм поведінки, бажаючи настання наслідків у вигляді смерті потерпілого, почали наносити останньому численні удари руками та ногами по життєво важливим органам. Проте усвідомлюючи, що можуть бути викриті правоохоронними органами, яких викликали працівники кафе, тобто з причин, що не залежали від їх волі, не змогли довести свій злочинний умисел направлений на позбавлення життя до кінця, залишили місце події та зникнувши у невідомому напрямку. Наразі, прокурором погоджено підозру трьом особам із вищезазначеної групи у незакінченому замаху на вчинення умисного вбивства з хуліганських мотивів».

У рамках розслідування цього побиття, кваліфікованого як замах на убивство з хуліганських мотивів, Самвелу на час слідства суд обрав найлегший запобіжний захід – домашній арешт. А за кілька днів до ДТП під Стрижавкою слідство подало клопотання про зміну домашнього арешту на тримання під вартою. Причину розказав адвокат головного підозрюваного: Самвела не застали вдома у пізню годину, а він мав бути там з 22.00 до 6.00.

Якраз ознайомитися з цим клопотанням і їхав Самвел до Вінниці на своєму Mitsubishi 29 грудня, доки його авто не підрізав чорний SsangYon. Хто замовник цього нападу тепер має розібратися поліція, відреагувавши на заяви адвоката Білошкурського.

Чи можливо, що замовив напад на Самвела той «авторитетний» бізнесмен, якому надавали в кафе у листопаді? Цілком ймовірно. Редакція дізналася також, що та людина не писала заяви в поліцію (на криваву сутичку викликали наряд працівники закладу), втім інформація про той випадок в інтернет-мережі є навіть з фотографіями побитого чоловіка.

Щойно Самвела Московського відпустили на випробувальний термін, як знов оголосили підозру. Тепер він під слідством за побиття ось цього чоловіка. Також «авторитетного» бізнесмена  (фото з сайту redaxe.media)


Читайте також:

Самвел і банда на свободі. Апеляція не змінила «умовного» вироку рекетирам

Самвела Московського могли посадити на 6 років, але дали умовний строк

Справу Самвела і трьох рекетирів передали до суду, реанімувавши забутий епізод

Рекетирів з банди кримінального авторитета Самвела накрили у Вінниці (ФОТО)

Бандитів кують в кайданки і ефектно, і по-тихому. Які злочинні групи спіймали?

Виходять з тюрем і вже дали про себе знати у Вінниці «герої» 90-х

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наш Край

    этого Самвела давно надо было расстрелять и забыть, а с него лепят чуть ли не святого !!!
  • Sigi Schneider

    Татуировки на теле есть у " бизнесмена"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up