З країни у зливу через Дністер уплав хотів втекти 35-річний чоловік. Не втік — зловили

З країни у зливу через Дністер уплав хотів втекти 35-річний чоловік. Не втік — зловили
  • Могилів-Подільські прикордонники продовжують виявляти чоловіків, які намагаються виїхати з країни.
  • Днями затримали одного спритника, який збирався перепливти річку та потрапити незаконно до Молдови.

Поблизу кордону з Молдовою наші прикордонники затримали 35-річного українця, який планував незаконно потрапити на територію суміжної держави.

— Під покровом ночі та проливним дощем, уродженець Дніпропетровщини мав намір переплисти Дністер, — зазначають у повідомленні Могилів-Подільського прикордонного загону. — Та на заваді його планам стали прикордонники. При собі чоловік мав поліетиленові пакети, змінний одяг та рушники.

На чоловіка склали протокол за «незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України». Справу розглядатимуть у суді.

Відео дня

До речі, в пункті пропуску «Бронниця» прикордонники зловили ще одного ухилянта. 55-річний мешканець Полтавщини підробив документи та думав, що це допоможе виїхати за кордон. Наших прикордонників він обвести не зміг. Ті одразу помітили підробку у тимчасовому посвідченні військовозобов'язаного та довідці військово-лікарської комісії.

Тепер чоловік не тільки залишиться в Україні, а ще й постане перед судом. У його діях вбачають кримінальне правопорушення, визначене статтею 358 Кримінального кодексу України — «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Нещодавно, нагадаємо, ми розповідали про вінничанина, який пропонував своїм клієнтам стару схему — в гідрокостюмах пливти через річку до Молдови. Деталі ТУТ.

Схема з гідрокостюмами не нова. Для прикладу, у матеріалі «Допомагали ухилянтам, а тепер під вартою: затримали організаторів «втеч за кордон»», ми розповідали про двох вінничан, які в такий спосіб хотіли заробити.

До речі, на Закарпатті з країни через річку у гідрокостюмі хотів втекти наш земляк. Тільки йому організатори схеми на додачу до костюма дали надувне коло. Деталі тут: Вінничанин на надувній камері хотів перепливти річку та потрапити до Румунії.

 

Читайте також:

Прикордонники викрили «горе-ухилянта», який вдруге намагався виїхати з країни

Уродженця Вінниччини звинувачують у тероризмі. Він допомагав окупантам

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Римский Александр

    Ну да, за таким с автоматами гоняются. Преступление века раскрыто. Из Сомали легче свалить, чем от нас...
  • Людмила Руденко

    Ловіть депутатів і мажорів а не простий народ
  • Анатолий Анатолиевич

    Людина хотіла обмитися. Чи це вже злочин у нашому концтаборі?
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up