«Вокзальною мафією», яка обікрала вінничанку, керував підполковник поліції

«Вокзальною мафією», яка обікрала вінничанку, керував підполковник поліції
Знімки із затримання організованої злочинної групи столичних поліцейських, яка заробляла і на вокзальних крадіях, і на обкрадених пасажирах
  • У столиці викрили організовану злочинну групу поліцейських, які прикривали вокзальних злодіїв.
  • Співробітники внутрішньої безпеки реалізували отриману улітку оперативну інформацію.
  • Якраз тоді RIA/20minut.ua писала про вінничанку, обкрадену на залізничному вокзалі в Києві.
  • Людмила Паламарчук сьогодні упізнає своїх кривдників у спійманих поліцейських.

Кримінальну історію вінничанка, яка поверталася з Франції додому через Київський залізничний вокзал, редакція розповідала у статті «Вінничанку в Києві обчистила “вокзальна мафія”. Вона сфотографувала крадіїв». Нагадаємо, жінку обікрали нелегальні вантажники, про роботу яких знала і адміністрація, і поліція. «Їм все одно нічого не буде», – сказали вінничанці поліцейські, переконали укласти мирову з крадіями та їхати додому.

– Сьогодні я – завтра хтось інший. Якщо цьому не поставити крапку, то така схема на київському вокзалі буде працювати постійно, – говорила тоді Людмила Паламарчук, яка сфотографувала вантажників на перемовинах, влаштованих працівниками поліції, і надала фото редакції, аби журналісти попередили інших про небезпеку «вокзальної мафії».

І ось, минулого тижня з інформації прокуратури Києва дізнаємося: вокзальній мафії кінець. Затримали підполковника поліції та ще п’ятьох співробітників з Солом’янського управління та відділу поліції з обслуговування станції «Київ-пасажирський». Внутрішня безпека встановила: ці люди «кришували» вокзальних злодіїв та брали із них за це данину.   

 

Відео дня

– Організатор надавав вказівки по роботі самих злодіїв, тобто де, в який час, на якій території їм працювати, як діяти в певний ситуаціях і куди відносити викрадене, – розказує прес-секретар поліцейського Департаменту внутрішньої безпеки Олеся Орлова. – Також співробітникам поліції він давав вказівки щодо контролю злодіїв, прикриття їхньої злочинної діяльності і доручав усіляко відмовляти потерпілих від написання заяв шляхом повернення викрадених документів або частини від поцупленого майна.

Саме так було у випадку Людмили Пламарчук. Її переконали їхати додому без заяви, щоб потім не їздити на судові слухання. У редакції вінничанка переказала розмову зі столичними правоохоронцями, які їй казали: «Знаєте, цією справою ніхто займатися не буде, хіба що «забашляєте» слідчому… Взагалі, якщо й відкриють провадження, то цим вантажникам нічого не буде… Може, заберете речі і поїдете?»…

– Я зрозуміла, що у Києві на вокзалі діє схема, де всі прикривають один одного. Така собі вокзальна мафія, – розказала Людмила Паламарчук. – При мені відкрито говорили, що ці вантажники крадуть постійно, і намагалися мене відговорити писати заяву. Я до останнього пручалася, але мені пояснили, що вилучать мої речі, як речові докази. Цим мене і взяли. Я хотіла повернути своє...



З інформації, оприлюдненою минулого тижня столичною прокуратурою та Департаментом внутрішньої безпеки Наполіції, співробітники, які заправляли вокзальними злодіями, мали неабиякий «додатковий дохід». Під час обшуків вилучили 300 тисяч гривень готівкою. І серед уже встановлених епізодів діяльності «мафії» називають крадіжку двох айфонів, матеріли якої «списали у архів», та кілька викрадень гаманців із великими сумами (61 тисяча гривень, 166 тисяч, 38 тисяч).

Куратором цієї банди поліцейських, які «взяли під крило» вокзальних злодіїв, був 40-річний міліцейський екс-начальник з Черкас, який після атестації перевівся до поліції Києва. Із ним працювали два офіцера – помічник чергового і начальник сектору, та троє поліцейських-сержантів.

Також узяли, як учасників цього організованого злочинного угрупування, трьох людей ромської національності – самих крадіїв. У прокуратурі говорять про ймовірне збільшення числа учасників банди, бо розслідування ще триває.

Читайте також:

Як вберегти чемодан у дорозі від краджіки та плутанини . Страховка туриста

Вінничанку в Києві обчистила «вокзальна мафія». Вона сфотографувала крадіїв

Друге пришестя в поліцію. Список неатестованих, які відсудили посади та гроші

У Вінниці будуть «універсальні» поліцейські – детективи. Начальника вже вибрали
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Вася

    Вообще-то всё от низких зарплат.

    Министрам повысили - они перестали брать взятки.

    Повысьте полиции - перестанут грабить...

    Зачем пенсиям расти  - пенсионеры вреда не приносят

    Oleksandr Stoliarov reply Вася

    пытросян
  • Oleksandr Stoliarov

    А в статті від 25 січня про неатестованих му орів, які поновилися через суд в коментах повилазила мр  ота. Цікаво, що ті лобизателі міліцейських задів скажуть про цю публікацію) Псевдо рехворма, як вона є)

    https://vn.20minut.ua/Kryminal/vokzalnoyu-mafieyu-yaka-obchistila-vinnichanku-keruvav-pidpolkovnik-po-10669467.html

  • Mars Set

    На  что  эти  господа  полицейские  надеялись.?  и как  можно  сходиться  с  криминалитетом  или  не  думали  рано  или позже  все закончится и с каким  позором  спрос  с обортней  по  полной  . в разы...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up