Вбивство на окружній. Винесли вирок чоловіку, який завіз дружину до лісу й там зарізав

Вбивство на окружній.  Винесли вирок чоловіку, який завіз дружину до лісу й там зарізав
Чоловік убив матір своїх дітей. Фото зроблене під час слідчого експерименту, з архіву редакції
  • Тіло 32-річної мешканки села Щітки з ножовими пораненнями знайшли в лісопосадці під Вінницею 20 вересня 2018 року. До того дві доби жінку розшукували як безвісти зниклу.
  • Коли допитали її чоловіка, то він зізнався і показав, де вчинив злочин. Свої дії він назвав тоді ситуативним поривом.
  • Сьогодні в прокуратурі області повідомили, що у цій справі винесли вирок. Скільки присудили чоловікові, що зарізав матір своїх дітей?

За вбивство колишньої дружини чоловіка засудили до позбавлення волі. Про рішення, винесене Вінницьким міським, розповіли сьогодні, 19 січня, в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Йдеться про вбивство на вінницькій окружній, яке було більше двох років тому, у вересні 2018-го року. Тоді, нагадаємо, кримінальне провадження почалося із розшуку жінки, як безвісти зниклої. Через два дні після заяви про її зникнення, 20 вересня, 32-річну мешканку села Щітки з ножовими пораненнями знайшли в лісопосадці під Вінницею. 

Коли допитали її чоловіка, то він зізнався, що вбив жінку, і показав поліцейським, де вчинив злочин. Сказав, що вбивство скоїв на окружній. Перерізав горло дружині й там залишив тіло. Свої дії тоді 33-річний чоловік назвав ситуативним поривом.

Відео дня

Ось як сьогодні, після звинувачувального вироку, про злочин розповідають у Вінницькій обласній прокуратурі: 

«Вінницькою обласною прокуратурою в суді доведено, що обвинувачений у вересні 2018 року, користуючись тим, що його колишня дружина перебуває у безсвідомому стані внаслідок вживання алкогольних напоїв, переніс її до транспортного засобу та вивіз у лісосмугу поблизу об'їзної дороги м. Вінниці, де наніс їй три удари ножем у різні частини тіла, чим заподіяв їй несумісні з життям тілесні ушкодження.

Дії засудженого кваліфіковані за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство, тобто протиправне заподіяння смерті іншій людині.

Колегією суддів Вінницького міського суду обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні умисного вбивства та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 13 років».

Отож до 13 років тюрми засудила жінковбивцю перша судова інстанція. Надалі вирок має підтвердити апеляція. Якщо його ніхто не оскаржуватиме, то рішення Вінницького міського суду набуде законної сили через 30 днів від дня проголошення.

Пригадаймо, як поліцейські розповідали про цей злочин у вересні 2018-го.     

— Надійшла інформація, що мешканки Щіток 86-го року народження два дні немає вдома і вона могла стати жертвою злочину, — розповіла у день, коли знайшли тіло убитої, начальник відділу комунікацій обласної поліції Анна Олійник. — Перевірили — вийшли на її чоловіка, тому що подружжя останнім часом сварилося. І чоловік зізнався. Розповів, що він привіз дружину своєю машиною на вінницьку об’їзду, в районі Київської, в лісопосадці, її ножем убив, залишив тіло там і повернувся додому, ніби нічого не сталось.

Чоловіку тоді було 33 роки. Він, як дізналася редакція, зробив напівсиротами двох своїх дітей. На той час дітям було по 4 та 13 років.

— Підозрюваний каже, що його вчинок — це був ситуативний порив на фоні того, що жінка була в стані алкогольного сп’яніння, — розвідала після злочину Анна Олійник та повідомляла, що затриманий поліцією дає зізнавальні покази та розкаюється.

Чоловік 20 вересня, тобто через два дні після вбивства, показав поліцейським місце злочину, де вони виявили тіло жертви. У жінки була, як розповідали тоді правоохоронці, перерізана шия та кілька колотих ножових ран.

За інформацією від наших читачів, чоловік убив жінку за те, що вона не вперше напилася. Після чергового такого випадку він і покарав її у лісопосадці. Але знаходимо вирок в Реєстрі судових рішень і в ньому читаємо, що підсудний не визнав вини.

Ось як про злочин написали в судовому рішенні:

«18.09.2018 близько 18:00 год., перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, на ґрунті ревнощів, вирішив вчинити умисне вбивство своєї колишньої дружини, яка перебувала в гостях у своїх знайомих.

...взяв із будинку кухонний ніж та сів за кермо автомобіля марки «Mercedes-Benz 311 CDI Sprinter», який перебував у його користуванні, та поїхав за жінкою, яка знаходилась у гостях. Приїхавши за вказаною адресою, увійшов до будинку, де побачив жінку, яка лежала на підлозі, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння. Взявши її на руки, переніс в автомобіль, на якому приїхав. Після чого поїхав у напрямку об'їзної дороги м. Вінниці, виїхавши на трасу Е50, звідки попрямував в сторону смт. Десна... На вказаній дорозі з'їхав у правий бік на ґрунтову дорогу, яка веде до лісосмуги, та проїхавши близько 450 метрів, зупинився. Відчинив автомобіль та виніс непритомну до лісопосадки.

Реалізуючи умисел, діючи умисно, усвідомлюючи суспільну небезпеку своїх дій, наслідки у вигляді смерті жінки та бажаючи їх настання, взяв до рук вищевказаний ніж та, прикладаючи значну фізичну силу, наніс ним два удари в область живота, після чого перерізав їй горло, чим заподіяв несумісні із життям тяжкі тілесні ушкодження, від яких потерпіла померла на місці події.

Після цього (...) сів до автомобіля «Mercedes-Benz 311 СDI Sprinter» і поїхав у напрямку с. Щітки, залишивши місце події. Рухаючись по об'їзній дорозі м. Вінниці по трасі Е 50, викинув з вікна у бік зустрічної смуги руху автомобілів ніж, яким наніс тілесні ушкодження».

Але про все це обвинувачений суду розповів інакше. У вироку читаємо, що він у інкримінованому йому злочині вину не визнав та розповів, що якісь невідомі люди його возили на місце, де потім знайшли правоохоронці убитою його жінку, вони ж змусили його зізнатися у злочині, до якого він нібито непричетний. 

Подивіться деякі витримки з вироку, який можна повністю прочитати за цим посиланням:

«...підсудний зазначив, що під час перебування у слідчому ізоляторі йому неодноразово погрожували люди, які також перебували у слідчому ізоляторі та змушували зізнаватись у вбивстві дружини. Він хвилювався за своє життя та життя своїх рідних, а тому під час розмови, розповідав людям, які були з ним в одній камері, що це він вбив свою дружину, хоча насправді цього не робив.

На думку обвинуваченого, його дружину вбив її брат за своєю дружиною, оскільки напередодні мав віддати 12 000 доларів, як гроші за будинок померлої матері. А також брат разом із дружиною хотіли оформити опікунство на неповнолітніх дітей обвинуваченого, що б потім отримати будинок обвинуваченого, який знаходиться у с. Щітки...».       

Отака версія була у чоловіка, але суд її сприйняв за спробу уникнути відповідальності та, зваживши на зібрані під час слідства докази по справі, призначив покарання. 

«Аналізуючи та оцінюючи обставини справи в їх сукупності, суд вважає, що версія обвинуваченого не знайшла свого підтвердження у ході судового провадження, оскільки спростовується дослідженими у ході судового провадження доказами, які є логічними та такими, що узгоджуються між собою, а натомість встановлено, що дійсно підсудний вбив свою колишню дружину», — написали врешті у вироку

Санкція статті, за якою судили убивцю, передбачає до 15 років тюрми. Тож строк він отримав не максимальний. Це при тому, що пом'якшуючих обставин суд не встановив, а обтяженням стало скоєння злочину у стані алкогольного сп'яніння.

До речі, в рішенні сказано, що обвинувачений має залежність від алкоголю першого ступеню і виявляє розлади психіки, проте — під час злочину цілком усвідомлював свої дії та «в момент вчинення кримінального правопорушення в стані фізіологічного афекту не перебував». 

Поліцейські фото з місця злочину збереглися в архіві редакції. Вони зроблені під час слідчих дій, коли підозрюваний показував, де саме і як він скоїв вбивство.


Читайте також:

Вирок Анатолію Малєцу в останній момент відклали. Два роки після вбивства в Академічному

Обгоріле тіло чоловіка знайшли на Бригантині. Що там відбувається?

Чим завершилося розслідування перестрілки в Броварах за участю вінницьких найманців

В холодний сезон кишеньковому злодію працювати легше. Як упізнати «карманника»?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Mariya Prokopiv

    Стратити ублюдка
  • Светлана Мартынова

    Дуже шкода.
    Сама знала загиблу!
  • Людмила Котляр

    Дуже шкода дітей...
  • Серий Ковальський

    Довічно

    Тома Корниенко reply Серий Ковальський

    Серий Ковальський розстріл
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:41 Засудили чоловіків, які зарізали та пограбували вінничанина 14:39 У Вінниці затримали групу серійних «квартирників» play_circle_filled photo_camera 13:39 Подружжя Остапенків поховали. Їх син і ще двоє постраждалих хлопців — стабільні 13:13 Шукають молодого хлопця, якого підозрюють у крадіжці photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up