Вінницькі СБУшники викрили колаборанта, який прислуговує загарбникам

Вінницькі СБУшники викрили колаборанта, який прислуговує загарбникам
  • СБУ повідомила про підозру заступнику гауляйтера Каланчака, який особисто розселяв російських військових.
  • Заступник голови окупаційної адміністрації селища Каланчак Херсонської області виганяв місцевих жителів з власних помешкань, аби поселити туди російських загарбників.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру. Про це зазначає пресслужба Управління СБ України у Вінницькій області.

За даними досудового розслідування, до повномасштабного вторгнення фігурант обіймав посаду першого заступника голови Каланчацької селищної ради.

— У травні 2022 року він добровільно зайняв посаду в утвореній окупантами т. зв. «Каланчакській військово-цивільній адміністрації». Відтоді колаборант активно прислуговує загарбникам. Зокрема, він займався розквартируванням вояків російської федерації в Каланчаку, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

За інформацією джерела, у супроводі озброєних російських військових колаборант обходив домівки місцевих мешканців. У разі відсутності у містян документів про власність на житло, їх виселяли, а помешкання віддавали окупаційним військам.

— Колаборант також займається активною публічною діяльністю задля популяризації та підтримки окупаційної влади. Серед іншого, він брав участь у форумі «ми разом з росією», де проголосував за приєднання Каланчака до складу російської федерації, — зазначають у прес-службі.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за п'ятою частиною статті 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Довідка:

Після деокупації української території на колаборанта очікує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Викриття колаборанта проводила СБУ у Вінницькій області.

Досудове розслідування здійснює СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

369 доба війни в Україні: оперативна інформація з фронту та втрати окупантів

Нічна повітряна атака: у Хмельницькому пролунали три вибухи, є жертви

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Volodymyr Mayboroda

    Способом виселення місцевих мешканців,- журналіст геній!
  • Oleg Kachan

    😡

keyboard_arrow_up