Нічна повітряна атака: у Хмельницькому пролунали три вибухи, є жертви

Нічна повітряна атака: у Хмельницькому пролунали три вибухи, є жертви
  • У ніч на 27 лютого ворог атакував Україну ударними дронами іранського виробництва типу «Shahed» з північного напрямку.
  • Усього випустили до 14 БпЛА-камікадзе.
  • У Хмельницькому пролунали три вибухи. Є жертви.

В ніч на понеділок російські окупанти атакували Україну за допомогою безпілотників. Тривога звучала у Вінницькій області також.

Повітряні сили ЗСУ повідомляють, що усього випустили до 14 БпЛА-камікадзе, 11 із них знищили протиповітряною обороною у зоні відповідальності повітряного командування «Центр» Повітряних Сил.

Відео дня

Вибухи в Хмельницькому

Після другої години ночі в місті Хмельницькому пролунало 2 вибухи. А після 3-ої години — ще один, третій. При цьому перед вибухами було чутно звук, характерний для літального апарату Shahed.

Зранку міський голова Олександр Симчишин повідомив, що на місці прильотів виникла пожежа. Наразі досі триває її гасіння. На жаль, також є постраждалі. 

— Чергова масована терористична атака на Хмельницьку громаду. Цього разу ворог використав БПЛА. Наразі, відомо про 1 загиблого та 4 поранених. Пошкоджено низку будівель. Триває гасіння пожеж, — зазначив мер. 

Глава області Сергій Гамалій підтвердив цю ж інформацію.

— Вночі рашисти вчергове атакували Хмельниччину. Завдано 3 удари по місту Хмельницькому. За попередньою інформацією маємо 1 загиблого та 4 поранених. Триває гасіння пожеж. Постраждали цивільні будинки, — написав він. 

Олександр Симчишин уточнив, що внаслідок атаки безпілотників загинув надзвичайник, який прибув ліквідовувати наслідки ворожого прильоту. 

 — Загиблий Герой-рятівник ДСНС. Загинув під час виконання службового обов’язку. Вічна Пам’ять і Слава Героєві! — написав він. 

Атака на Київ

«Вночі навколо Києва було збито 9 БПЛА . За попередньою оцінкою, ворог застосував баражуючі боєприпаси «Shahed». Атака дронів фактично здійснювалася двома хвилями, максимально розтягнутими за часом. Таким чином противник намагався реалізувати свою тактичну мету - виснажити нашу ППО. Тому остання нічна повітряна тривога в Києві тривала довгих 5 з половиною годин.
За попередніми даними обійшлося без жертв та влучань в об’єкти інфраструктури. Дякуємо силам нашої протиповітряної оборони! Вірте в ЗСУ!», — повідомив Сергій Попко, начальник КМВА.

Сьогодні ранок на Вінниччині розпочався з повітряної тривоги теж.

У суботу, 18 лютого, нагадаємо, у всіх областях України пролунав сигнал повітряної тривоги. У Хмельницьку одна з ворожих ракет влучила у військовий об’єкт, інша поцілила поблизу зупинки громадського транспорту.

 

Читайте також:

На Вінниччині формують підрозділ об’єднаної штурмової бригади «Лють». Як долучитися?

Молдова знову відкрила свій повітряний простір (ОНОВЛЕНО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Лилия Анисимова

    Господи, зміни все Навкруги,
    дай спасіння Україні!
  • Таїса Надточій

    Господи, зроби так щоб ці шахеди  при запуску повертались бо своїх власників,потвор

keyboard_arrow_up