Вінничанка, якій «зняли порчу» за 5 мільйонів гривень, розповіла, як все було

Вінничанка, якій «зняли порчу» за 5 мільйонів гривень, розповіла, як все було
Ця жінка назвалася Тетяною Павлівною. Насправді підозрювана в шахрайстві носить ім’я Фатіма. Вона зараз у слідчому ізоляторі
  • Починається суд над жінкою ромської національності, яка виманила у вінничанки ексклюзивні ювелірні прикраси і велику суму в доларах.
  • Редакція знайшла жертву злочину. І жінка розповіла, як так сталося, що вона винесла і віддала незнайомці всі цінності, що купувалися і складалися роками.
  • Сума збитку в цій кримінальній історії перевищує 5 мільйонів гривень, тому підозрюваній «світить» солідний строк тюрми — до 12 років.

 

На умовах анонімності 37-річна вінничанка погодилася розказати про злочин, жертвою якого вона стала. Жінка приховує правду від хворих батьків, аби не нервували. Вона попросила не показувати її обличчя і не називати імені. Своєю розповіддю, сподівається, допоможе іншим не втрапити в подібну історію.

— Я погодилася на зустріч з вами, щоб інші люди не вірили таким «екстрасенсам» і зрозуміли: за просто так нічого не буває, — говорить співрозмовниця. — У мене ж на той момент не було ніякої підозри, що це може бути шахрайство. Вона так акценти розставила. Дійсно за болюче зачепила. Діти, родина, близькі люди... Ось цим вона підкупила мене. Можливо, і на замовлення це все було, тому що просто вгадати так влучно не можна. Багато дуже таких дрібничок вона знала, про які могли знати дуже мало людей.

Випадкове знайомство

Потерпіла від обману жінка (назвемо її Мариною) каже, що все сталося в кінці листопада минулого року. Вранці вона поверталася з магазину додому, коли незнайомка запитала, де знаходиться найближче відділення Нової пошти. Діалог почула знайома поруч і підказала, куди йти. Марина запропонувала жінці провести її, бо обом було подорозі.    

Відео дня

— І вона підійшла близько до мене, сказала, бачить, що я дуже гарна людина, і підкупила мене тим, що почала розповідати про якісь сімейні речі, які дійсно співпали, — розказує Марина. — Про дітей таке казала, що чужа людина не може знати. Розказувала про проблеми зі здоров’ям доньки, і справді вони є. Сказала, що це порча, нічого складного, а вона — екстрасенс, цим займається і допомагає людям безплатно. Віддяка від мене може бути, хіба що якісь парфуми. Тобто нічого вона не просила за допомогу.

За словами Марини, жінка назвалася Тетяною Павлівною. Була пристойно вдягнена, з макіяжем, манікюром. Рис ромської національності у співрозмовниці з освітленим волоссям, як каже Марина, вона тоді не впізнала. Вона тут же купила потрібні для зняття порчі воду, яйця. «Марина Павлівна» повела її у двір на лавочку. Це було в районі Центрального ринку.

Ошукана 37-річна вінничанка попросила не показувати її обличчя, щоб не травмувати родичів. Вона не всім розповіла, що сталося, а з журналістами поговорити погодилась 

Обов’язкова умова

— Ми зайшли в двір, присіли, вона взяла в руки яйце, читала щось таке як молитва. І потім, коли вона роздушила яйце, то мені показала, що там, — каже Марина. — Там якісь шматочки були. Я придивилася, ніби зародки. Як жабенятко маленьке, як змійка. Я бачила це! Тоді вона сказала, що все набагато складніше, ніж вона думала, і якби вона знала, що це така справа, то б не бралася. Але оскільки вже взялася, то завершить свою допомогу…

Марині «екстрасенс» пояснила, що порча робиться на коштовності і гроші. Далі запитала, чи зможе вона все, що є, винести їй з дому для обряду.

— Ми приїхали до мене додому, я винесла їй і віддала коштовності. Умова мала бути виконана, щоб все зібрати, не залишити нічого, бо інакше не вийде, — розказує жертва обманщиці. — Я винесла всі коштовності свої, чоловіка, дітей. Все, що було. І гроші. Це були долари. Велика сума.

Суми грошей, відданих шахрайці Марина не назвала. Із матеріалів кримінального провадження, днями переданого на розгляд суду, знаємо: йдеться про 5 мільйонів гривень загальних збитків від цього злочину.

— Там було набагато більше офіційної суми, бо коштовності купувалися протягом всього нашого подружнього життя, — уточнює Марина. 

Далі ворожка сказала, що йде на обряд, залишила свій номер телефону й призначила зустріч через 20 хвилин біля церкви. Там вона обіцяла повернути все, що взяла.

— Я прийшла до церкви — її там не було. Телефон її не відповідав. І тоді я вже зрозуміла. Подзвонила одразу чоловікові, — каже Марина.  

Ексклюзивні речі

— У мене потім був дуже великий стрес, — продовжує потерпіла. — Розумієте, коли ти на щось збираєш протягом життя, коштовності купуєш… Все-все їй віддала. Дитячі прикраси, які маленьким подарували близькі. Сережечки… Не така їх матеріальна цінність, як пам'ять…

Більше розказує про прикраси чоловік Марини. За його словами, вони були виготовлені на замовлення і мали солідну вагу. Тільки два його ланцюжки, сказав, важили майже 500 грамів.

— Речі безцінні, — говорить чоловік. — Це все ексклюзивне, а не базар чи магазин. Не якісь там ювелірні вироби, що стоять на потоці. Все індивідуально виготовлялося і дарувалося сім’ї. Але саме безцінне — мощі. Там був мій мощовик з трьома частинками з Єрусалиму. Ціни їм немає. А вона все «сплавила»…

Чоловік вже знає, що мощі шахрайка продала на пташиному ринку за 85 тисяч гривень. Він надав редакції фото жінки-«екстрасенса». Для порівняння скинув журналісту стоп-кадр з відео, де обманщиця вела його дружину на обряд. Тоді вона була одягнена в куртці. А в поліцію її доставили вже в хутряному вбранні.

"Екстрасенс" в рожевій куртці веде свою жертву під руку і переконує, що безплатно допоможе їй вирішити проблеми

 

Затримана за підозрою у скоєння шахрайства на 5 мільойнів гривень. Насправді звати цю 51-річну жінку Фатімою

Справа вже в суді

Затримати шахрайку правоохоронці, як розповів адвокат родини Сергія Цепляєв, змогли протягом тижня. Підозрювана в цьому злочині — 51-річна жінка з Кіровоградської області, яка мешкала в Києві. В її квартирі під час обшуку не виявили виманених у Марини коштовностей. Зате знайшли щойно придбаний брендовий одяг. «Екстрасенс» не позбулася цінників.

— Не повірите, але слідчий казав, що йому було зле після допиту затриманої, — каже чоловік потерпілої.

— Вольф Мессінг використовував свої здібності на благо, а ця людина, маючи дар, йде на злочини. Це великий гріх, — говорить адвокат Цепляєв. — Я вважаю, в неї дуже великі здібності, раз може ввести людину в такий стан, щоб віддала все. І ця жінка все своє життя цим займається. Неодноразово судима. Зараз вини вона не визнає і відмовляється від дачі пояснень. Але я вважаю, що правоохоронні органи зібрали всю необхідну доказову базу, щоб притягнути особу до відповідальності. Від часу скоєння злочину до початку судового розгляду минуло три місяці. А це досить стислий термін.

Адвокат Сергія Цепляєв: "Правоохоронці органи зібрали всю необхідну доказову базу, щоб притягнути цю особу до відповідальності"

Насправді підозрювана жінка носить ім’я Фатіма. Вона зараз в СІЗО Вінницької тюрми. За інформацією прокуратури області, днями обвинувальний акт в кримінальному провадженні про шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, передали на розгляд суду. Вже було підготовче засідання.

Який самий термін покарання для цієї жінки просить державне звинувачення, почуємо на наступному слуханні. Тоді зачитають обвинувачення. А санкція статті передбачає від 5 до 12 років позбавлення волі. 


Читайте також:

«Зняла порчу» за п’ять мільйонів гривень: 38-річна вінничанка потрапила на гачок

Шість людей вбили, ще двоє змогли вижити. Зібрали дані про усі вбивства цього року

Андрія Романюка звільнили на поруки. Суди по банді «Заверуха і Ко» досі не скінчились

Розбій зі зґвалтуванням 94-річної бабці. Психічнохворого нападника закрили в ізоляторі

Проголошення вироку по ДТП на Київській відклали, але арешт Заболотному продовжують
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (27)
  • Алексей Гончарук

    Активация на национальности обязательна? Это папахивает фашизмом, или национализмом.
  • Светлана Вовк

    Циганської національності - по-перше. Досить із ними монькатися.
    Хай поверне все вкрадене, або відробить важкою працею - по-друге. Потерпілій ні холодно, ні жарко від того, що шахрайка відпочиватиме в тюрмі.
  • Олексій

    Якщо люди досі вірять у порчу, то такі гроші їм не потрібні, нехай ідуть у монастир.
  • Антон

    Як цій пропитій морді можна було взагалі  повірити ?...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up