Розбій зі зґвалтуванням 94-річної бабці. Психічнохворого нападника закрили в ізоляторі

Розбій зі зґвалтуванням 94-річної бабці. Психічнохворого нападника закрили в ізоляторі
Місце злочину. Знімок відділу комунікацій обласної поліції
  • Злочин, кваліфікований трьома статтям — розбійний напад, зґвалтування та вбивство — стався в неділю, 24 лютого.
  • В селі Павлівка Калинівського району поглумився з 94-річної бабусі психічно хворий чоловік.

— Оперативники Калинівської поліції розкрили розбійний напад, зґвалтування та умисне вбивство літньої жінки віком 94 роки в селі Павлівка Калинівського району, — розказав вчора, 25 лютого, на брифінгу начальник обласного главку Нацполіції Юрій Педос.

За його словами, злочинця, який вчинив таке, затримали на вулиці села. Цей 56-річний місцевий житель після злочину пішов пиячити. Мав при собі 3 тисячі гривень, забраних в будинку своєї жертви.

Знайшла тіло вбитої пенсіонерки, як розповіли у відділі комунікацій обласної поліції, жінка, яка за нею доглядала. Поліцейські, що прибули на виклик, застали на місці злочину сліди зламу і порушену обстановку.

Відео дня

— Під час виїзду опергрупи поліцейські виявили на підлозі оголене тіло літньої жінки, в будинку речі перевернуті і є сліди зламу, — розказує Юрій Педос. — Ми з’ясували, що мета проникнення — розбійний напад. Потім було зґвалтування потерпілої і в подальшому її вбивство.

Затриманого за гарячими слідами підозрюваного, як сказав генерал, помістили в ізолятор тимчасового тримання.

— Будемо вносити клопотання про його арешт, — говорить Юрій Педос. — Попередньо можу сказати, що він, за нашою інформацією, перебував на обліку в психіатра.  

Експертизи мають перевірили наявність психічного захворювання у цього затриманого за підозрою в тяжких злочинах чоловіка, а також — підтвердити факт зґвалтування жертви.  

Зараз триває психіатрична експертиза, нагадаємо, у ще одному кримінальному провадженні про вбивство — таку ж призначили вінничанину Анатолію Малецю, що підозрюється у вбивстві власної матері, колишньої дружини і двох своїх дітей.

Журналісти запитали в Юрія Педоса, коли будуть результати експертизи в розслідуванні злочину, який стався за кілька годин до Нового року в Академічному.   

— Ще триває процес, тому не можу розголошувати деталі, — відповів генерал, додавши згодом: — Тут і без експертизи ясно, що таке не могла скоїти нормальна людина — вбити своїх дітей, матір і жінку. Сподіваємося, що злочинець отримає довічне не залежно від висновку експертизи.


Читайте також:

Чоловік міг бути живим, коли його закопували. Як розкривали вбивство в Липовці

Таємна кімната в поліції. Як зберігають речдоки і коли повертають власникам (ІНФОГРАФІКА)

Дорослі забирають речі в дітей на вулицях Вінниці. «Хочеш повернути, йди зі мною»

Куди жалітися на поліцейського чи прокурора? Зібрали всі адреси та телефони для скарг

20 мільйонів за застрелених на Барському шосе. На вирок Григоряну пишуть скаргу
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Nikolay Kravchuk

    Он в Селі Крищенці Тульчинського району така ж страшна подія сталась!!!
  • Иришка Мураховская

    Несчастная бабушка. Я в шоке! А этого что сделают слабоумным и не посадят как это обычно происходит? Сволочь!
  • Kateryna Dementyeva

    Господи помилуй, ну от як так можна.
  • Юлия Спивак

    Шок!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up