Шість людей вбили, ще двоє змогли вижити. Зібрали дані про усі вбивства цього року

Шість людей вбили, ще двоє змогли вижити. Зібрали дані про усі вбивства цього року
  • Завели 8 кримінальних проваджень про умисні вбивства з початку цього року.
  • У це число входять також замахи на вбивства, які кваліфікуються тією ж статтею.
  • Редакція зібрала інформацію про ці найстрашніші злочини і дізналася, чи розкриті вони.

Про те, що кількість умисних вбивств цього року значно менша, ніж була торік в цей самий період, сказав генерал поліції на останньому брифінгу. За його словами, статистика вбивств краща на 62 відсотки. То скільки ж усього таких злочинів сталося на території області? І скількох убивць знайшли?   

З початку року, як дізналася редакція 20minut.ua через відділ комунікацій у «вбивчому» відділі, від насильницької смерті загинули 6 людей і ще 2 людини змогли вжити після наміру їх вбити. Всього 8 проваджень маємо за 2019-ий із кваліфікацією за статтею 115 Кримінального кодексу. Показник розкриття — 100%. Це значить в кожній справі вбивства мають підозрюваних, їх затримали і притягують до відповідальності.

Які вбивства були у Вінниці та області? В обласному центрі — жодного не трапилось цьогоріч. Про те, за яких обставин убивали людей в райцентрах і селах області, знайдете нижче в інформації про кожен із цьогорічних найстрашніших злочинів.

Відео дня

А усього протягом цього року в нашому регіоні відкрили 2,5 тисячі кримінальних проваджень за різними статтями. Розкрили тільки кожне четверте (в 600 провадженнях є підозрювані). Найвищий відсоток розкриття (якщо не враховувати 100% по вбивствах) поліцейські області показали в провадженнях про розбійні напади — 60%.

Що такого виду злочинів, розбоїв, стало менше на 10%, стверджує начальник обласного главку нацполіції Юрій Педос. А про зменшення кількості умисних вбивств він говорить, оперуючи цифрою 62%. На стільки, каже, більше було вбивств у аналогічний період минулого року. 

Смерть бабці від ґвалтівника

24 лютого жінка, що доглядала за 94-річною пенсіонеркою, прийшла до неї навідатися і застала оголений труп на підлозі серед хати. І з обстановки вона зрозуміла, що старенька померла не своє смертю — речі були розкидані, мали місце сліди зламу дверей. Жінка викликала поліцію. В селі Павлівка Калинівського району опергрупа затримала місцевого розбійника, який пограбував бабцю, зґвалтував її, а потім убив та пішов пропивати здобуті злочинним шляхом 3 тисячі гривень. Така попередня версія слідства.

Затриманий 56-річний чоловік, як сказали згодом в поліції, стояв на обліку в психіатра. Його «взяли» на вулиці села, «закрили» на час слідства, і призначили ряд експертиз. Одна з них — на предмет осудності кривдника бабусі, друга — чи дійсно поглумився над нею нападник перед тим, як позбавити життя. 

Тут чинив свої злодіяння психічно хворий. Знімок з поліцейського сайту

Хотіли зарізати, але не вбили

У минулі вихідні в реанімацію Шаргородської лікарні потрапив 41-річний мешканець села Калитинка з проникаючим пораненням грудей. У пацієнта також діагностували множинні колото-різані рани на грудях і ногах, закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку. Поліцейські допитали пацієнта, й той вказав, на двох чоловіків.

Як розповіли 20minut.ua в обласному главку поліції, за підозрою в названому замаху на вбивство розшукали і затримали 42-річного та 27-річного мешканців села Слобода-Шаргородська. У них потерпілий чоловік був у гостях, разом розпивали спиртне перед тим, як котрийсь з двох затриманих вхопився за ніж. Слідство клопотало про арешт обох на час розслідування.  

Закопаний живцем спільник

Теж двох підозрюваних має провадження про вбивство у Липовці, де 53-річного місцевого мешканця побили і закопали, ймовірно, живцем. Принаймні, так про цей злочин розповів начальник обласного главку: сказав, що слідство має підозри, що чоловік був ще живий, коли його тіло ховали під землю, переламавши при цьому обидві ноги нещасному, бо в нашвидкоруч викопану могилу не поміщався.

Підозрюваним — 20 та 23 роки. Ці юнаки вже мають судимості за крадіжки та грабеж. Вони знали свою жертву, як спільника по злочинах, й на цьому грунті посварилися. Два дні убитого чоловіка розшукували, як безвісти зниклого. Коли вийшли на підозрюваних, вони спочатку все заперечували, вигадували алібі, але врешті зізнались і показали місце, де сховали тіло.

Син убив батька

За те, що забив до смерті власного батька, потрапив в СІЗО 28-річний чоловік з Сосонки Вінницького району. 15 лютого він в п’яному стані наніс численні ушкодження 53-річному батькові. Травми завдав несумісні з життям. Далі син намагався видати смерть батька за природну.

Про це він сказав, коли вранці наступного дня повідомив поліцію про нібито неочікувану для нього смерть годувальника. Але огляд тіла експертами спростував раптову передчасну смерть. На доказ убивства поліцейські знайшли сховані сином речі зі слідами крові. За даними слідства, син товк батька і руками, і ногами. Той не міг чинити опір, бо не мав однієї руки.

Грабіжник вбив ненароком

Вбивство самотньої пенсіонерки в Крищинцях Тульчинського району розкривали найдовше — 10 діб. 18 лютого тіло 85-річної бабці знайшла у неї вдома сусідка. Поліцейські встановили, що смерть настала від травми голови, і взялися опитувати селян, хто востаннє бачив потерпілу. Під підозру потрапив 20-річний хлопець. Він нещодавно купував у бабці горіхи та знав, що у неї є  гроші.

Затримали юнака 28 лютого в Тульчині в орендованій квартирі. Він зізнався. Сказав, що не мав наміру позбавляти життя свою жертву, його цікавили лише її гроші. Але хлопцеві оголосили підозру, як знаємо з інформації відділу комунікацій обласної поліції, у вчиненні умисного вбивства. Він зараз під вартою.

У цій хаті покупець горіхів вбив бабусю, щоб забрати її заощадження. Фото поліції 

Не дістав ножем до серця

Ще одна спроба вбивства цього року була в Козятині 30 січня. Поліція дізналася про неї від медиків районної лікарні, куди доставили 35-річного чоловіка з проникаючим ножовим в область серця. 

Опергрупа дізналася, що потерпілий отримав поранення в будинку, який винаймав разом зі ще одним чоловіком. Останній і вдарив у груди ножем сусіда під час суперечки. Після цього 58-річний чоловік намагався знищити знаряддя злочину. Кинув ніж у піч. Також про підозрюваного відомо, що він був раніше судимий за майнові злочини. Тепер буде відповідати за замах на вбивство. Такий злочин кваліфікують двома статтями Кримінального кодексу: 15-ою (замах на злочин) та 115-ою (умисне вбивство).

Впав під час бійки і помер

Ситуативний конфлікт між двома односельцями призвів до загибелі одного з них. 8 січня жінка знайшли труп свого чоловіка біля дому в селі Удич Теплицького району. Правоохоронці швидко встановили обставини загибелі 41-річного потерпілого та затримали вбивцю.

За даними слідства, селянин вступив у конфлікт з 28-річним юнаком. Останній йшов з дівчиною і побачив, як в гуртожитку, де напередодні була пожежа, щось тліє. Він зайшов всередину подивитися. Це не сподобалося сусідові й він зробив хлопцю зауваження. На цьому грунті виникла сварка і бійка. Старший суперник впав на землю і помер. Молодший навіть не подумав, що завдав смертельного удару. Просто пішов з дівчиною далі. Тепер він під слідством.

Матері обухом по голові

Перше вбивство, про яке дізналися, цього року — син позбавив життя матір. 3 січня із ознаками насильницької смерті у власному будинку знайшли 55-річну мешканку села Лісниче Бершадського району.

Поліцейські з’ясували, що під час сварки обухом сокири 30-річний син наніс удар рідній людині,  а потім зачинив будинок і пішов святкувати Новий рік. Це було ввечері 31 грудня, але злочин потрапляє в цьогорічну статистику, бо виявили його пізніше. Через три дні син повернувся додому і розказав про смерть матері сусідам. Тепер йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

В літній кухні син вбив матір, зачинив і пішов гуляти. Знімок з сайту поліції


Читайте також:

Щоб їх спіймати, не вистачає одного дзвінка. ТОП-10 з кримінального розшуку

Андрія Романюка звільнили на поруки. Суди по банді «Заверуха і Ко» досі не скінчились

Таємна кімната в поліції. Як зберігають речдоки і коли повертають власникам (ІНФОГРАФІКА)

Анатолія Малєца, підозрюваного у вбивстві власної сім’ї, возять до експертів на Ющенка

Куди жалітися на поліцейського чи прокурора? Зібрали всі адреси та телефони для скарг

На волю вийшов Григорян, що розстріляв двох людей на Барському шосе в серпні 2015-го
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталья

    Як це жодного у Вінниці?! А Малець?чи це хіба ще до нового року було??

    Nataliya Sklyar reply Наталья

    31 грудня було вбивство в Академічному, за кілька годин до Нового року
  • Vladimir Molotov

    и это только за два месяца, и только вин. и обл.
    майонезная баночка, чё по поводу раскрываемости будешь ещё плести?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up