Резонанс в Хмільнику: за подвійне вбивство раніше судимий не отримав довічне

Резонанс в Хмільнику: за подвійне вбивство раніше судимий не отримав довічне
  • У Хмільнику в квітні минулого року сталася жахлива трагедія, яка сколихнула місто та область
  • У Південному Бузі знайшли тіла двох людей, 35-річної жінки та 32-річного чоловіка.
  • Як з'ясувалось, під час застілля чоловік побив товариша, а потім втопив у річці.
  • Все бачила знайома. Через кілька днів чоловік вбив і її.
  • Йому загрожувало довічне ув’язнення, але дали 15 років тюрми.

Житель Хмільника в квітні минулого року позбавив життя двох людей. Хоча він раніше вже був судимий і не раз, за вбивство найвищу міру покарання не отримав.

Про судовий розгляд та вирок, який винесли у Хмільницькому міськрайонному суді розповіли в прокуратурі Вінницької області:

— Прокурор у суді довів, що обвинувачений під час вживання з потерпілим алкогольних напоїв у ході суперечки спочатку завдав йому тілесні ушкодження, а потім привів його до річки та, розуміючи, що потерпілий знаходиться в стані сильного алкогольного сп’яніння, не може в повній мірі керувати своїми діями та чинити опір, діючи цілеспрямовано та свідомо, раптово та несподівано завдав йому низку ударів по різним частинам тіла, від чого потерпілий впав у воду обличчям до низу, втратив орієнтацію та захлинувся водою.

Відео дня

За інформацією відомства, через декілька днів, з метою приховування цього злочину, зловмисник вчинив вбивство жінки, яка була свідком попереднього злочину. 

Подробиці від поліції

Вбивство жінки у Хмільнику: затриманий "допоміг втопитися" ще й чоловіку

14 квітня 2019 року, мешканці Хмільника побачили на березі Південного Бугу мертву молоду жінку. На місце викликали поліцію.

Як розповів начальник Хмільницького відділення поліції Дмитро Руденко, потерпілою виявилась 35-річна місцева мешканка. На тілі потерпілої виявлені численні рани та рубані рани голови. На місці працівники поліції виявили сліди крові, які привели до одного з домогосподарств. У дворі виявили речові докази, які засвідчили про те, що вбивство сталось тут. 

В ході проведення оперативно-розшукових заходів встановили та затримали підозрюваних.

— Це ніде не працюючі місцеві мешканці 32 та 34 років відповідно. Обидва вони притягувались до кримінальної відповідальності за крадіжки та наркозлочини, — зазначає правоохоронець.

Чоловіки зізнались, що напередодні вони разом з потерпілою розпивали алкоголь. Під час застілля між одним з них та жінкою виник конфлікт, під час якого чоловік кілька разів вдарив свою чаркувальницю сокирою. Аби приховати сліди злочину, вночі чоловіки винесли тіло потерпілою до річки.

Як з’ясувалось, один із затриманих за вбивство жінки виявився причетним до ще однієї трагедії.

— Один із затриманих підозрюваних у вбивстві жінки, тиждень тому майже на тому ж самому місці втопив 32-річного чоловіка. Нетверезого потерпілого він штовхнув у річку, у результаті чого той потонув, — казали у відділі комунікації поліції Вінницької області.

 

Вирок суду

У прокуратурі Вінницької області зазначають, що позиція Калинівської місцевої прокуратури була принциповою.

Далі повідомляють про хід судового засідання наступне:

«Хмільницьким міськрайонним судом засуджено раніше неодноразово судимого за вчинення умисних злочинів жителя Хмільника, який в квітні 2019 року вчинив особливо тяжкі злочини проти життя та здоров`я особи

Дії засудженого кваліфіковані за першою частиною статті 115 Кримінального Кодексу України («Умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіянні смерті іншій людині») та дев'ятим пунктом 13-ої частини статті 115 Кримінального Кодексу України («Умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіянні смерті іншій людині, вчинене з метою приховати інший злочин, особою, яка раніше вчинила умисне вбивство».

Правову оцінку діям обвинуваченого надав Хмільницький міськрайонний суд, який визнав його винуватим у скоєнні цих злочинів та засудив до 15 років позбавлення волі. 

«Вінницьким апеляційним судом вирок Хмільницького міськрайонного суду залишено без змін», — зазначає пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Опитування

Як вважаєте, чи справедливий винесли вирок?

 

Читайте також:

Нові подробиці смертельної ДТП біля Бару. Прокурор дав покермувати працівниці суду

Нові дані по COVID: скільки випадків на 23 листопада в Україні та на Вінниччині?

Смертельна ДТП на Станіславського: водій на BMW збив людину та втік

В лісі знайшли BMW, на якій насмерть збили вінничанина. Шукають, хто був за кермом

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вітя Сорока

    Валити його тре валити👍
  • Ярослав Сус

    а у него правильные родственники - прокуВоры или мудьи с мусорами)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up