«Ваша дочка в лікарні». Пенсіонера з Вінниці ошукали на майже 200 тисяч гривень

«Ваша дочка в лікарні». Пенсіонера з Вінниці ошукали на майже 200 тисяч гривень
  • До поліції звернувся 81-річний вінничанин та повідомив, що у нього невідомий забрав три тисячі доларів та дві тисячі євро. Дідуся ошукали за схемою — «ваш родич потрапив до лікарні».

Заяву до поліції потерпілий подав 3 травня. Уже 16 травня в Івано-Франківську затримали шахрая, який його обдурив. Затриманому 30 років, він з Луганської області. Чоловік неодноразово раніше судимий за майнові злочини.

 

Як стався сам злочин, розповів потерпілий: злочинець потрапив до квартири пенсіонера та на очах потерпілого забрав 3 000 доларів США й 2 000 євро нібито на «лікування» доньки чоловіка. Пенсіонер зрозумівши, що його пограбували, звернувся в поліцію.

Відео дня

— Заявник розповів, що на його мобільний телефон надійшов дзвінок від невідомої абонентки. Жінка повідомила, що його донька потрапила в лікарню й потрібні кошти на лікування. Надалі до потерпілого прийшов незнайомець, який нібито мав передати ці кошти лікареві. Чоловік у кімнаті пенсіонера знайшов гроші, забрав їх та зник, — зазначають у поліції Вінницької області. 

За грабіж зловмиснику загрожує позбавлення волі. Нині поліція встановлює інших причетних до злочину.

Вінничани дуже часто стають жертвами шахраїв, найчастіше — телефонних. Покладатися на удачу не варто. Слід розбиратися, які є схеми обману, щоб не попастися на гачок злочинців. У матеріалі зібрали усе про телефонних шахраїв та розказуємо, які є можливості перевірки номера, з якого вам подзвонили.

До речі, про найбільш поширені схеми обманів розповідали і в прокуратурі: аферисти не гребують довірою навіть своїх близьких. Що зробив особливо цинічний вінницький аферист та як можна було не потрапити на гачок пройдисвіта — читайте у матеріалі:

 

Читайте також:

Шахрайства процвітають у Вінниці. Схеми найбільш поширених і нових обманів

Хотів допомогти, а став жертвою. На Театральній ошукали 45-річного вінничанина

«Відмазати від ДТП». Понад 120 тисяч видурив у трьох пенсіонерок шахрай-гастролер

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up