В якому приватному закладі медпрацівник задушив пацієнтку? Ми дізнались

В якому приватному закладі медпрацівник задушив пацієнтку? Ми дізнались
  • Новина про нечуваний раніше злочин сколихнула громадськість.
  • В коментарях було безліч припущень, де саме це сталося — називалися різноманітні міста області, але все пальцем в небо.
  • Тому що 42-річну жінку задушили в медичному закладі поблизу Вінниці, в Агрономічному.

На сайті обласної поліції 17 квітня з’явилась новина про затримання медичного працівника, якого підозрюють у вбивстві пацієнта.

Почалось все 13 квітня, коли на 102 повідомили про те, що у одному із приватних медичних закладів Вінницького району померла жінка, яка проходила там лікування.

Її було 42, і її задушили. Поліція встановила, що до злочину причетний 47-річний чоловік, який працював у медичному закладі і доглядав за потерпілою. Затримали чоловіка за місцем роботи.

Відео дня

З власних джерел, нам стало відомо, що смертельний випадок стався в медичному закладі «Про Детокс», там надають послуги нарко- і алко- залежним, а також людям з розумовими вадами.

Таких приватних закладів по області купа. І всіх їх з адресами і телефонами дуже легко знайти, варто лише вбити в пошукову стрічку «алкозалежність…». Так, послуги там надаються на правах анонімності, але хоч ясно куди анонімно звернутись.

З «Про Детокс» справа інша — цей заклад не гуглиться. Нічого не чули про нього і лікарі, які мають справу з наркотиками (тобто в темі), і яких ми обдзвонили. 

Але все знає «youcontrol»

ТОВ «Про Детокс» зареєстроване минулого літа, тобто йому немає і року. Керівник Олександр Клочко, він також один зі співзасновників.

За результатами перевірок, цей заклад позначений літерою «В» — варто звернути увагу на кілька виявлених сигналів у діяльності товариства. І це наче не дуже поганий знак на відміну від D — потрібна надзвичайно пильна увага, або С — потрібна особлива увага.

Загалом Олександр Клочко пов'язаний з чотирма подібними закладами, три з них у Вінниці, один в Хмельницькому. Ми хотіли поспілкуватись з керівником про випадок, який стався в «Про Детоксі», але не додзвонилися на вказаним у документах на youcontrol.com.ua телефоном. 

Суд закрив медпрацівника

Тим часом суд взяв під варту чоловіка, який підозрюється в умисному вбивстві.

З матеріалів клопотання стало відомо, що потерпіла з метою лікування від алкогольної залежності за ініціативи та участі рідних перебувала на лікуванні. При цьому, лікування та цілодобовий нагляд за останньою доручили підозрюваному, який є представником лікувального закладу. З 2.04.2023 по 12.04.2023 потерпіла, маючи значну алкогольну залежність і не маючи доступу до алкоголю, у зв’язку з перебуванням в закладі та отриманням курсу лікування, чинила опір у своєму лікуванні і вчиняла дії щодо пошкодження майна та оздоблення приміщення закладу. А це викликало у підозрюваного обурення, оскільки йому доводилось самостійно усувати дані пошкодження. 

Тому підозрюваний, використовуючи явну фізичну перевагу над потерпілою, рукою схопив потерпілу за шию та прикладаючи значну фізичну силу, здавлював і не відпускав до тих пір, поки жінка не перестала подавати ознаки життя. У подальшому підозрюваний, розраховуючи на зникнення слідів від удушення на тілі жінки (з метою уникнення від кримінальної відповідальності), з 12.04.2023 по 13.04.2023 не повідомляв про даний факт рідних останньої до моменту заклякання її тіла. Так, згідно лікарського свідоцтва про смерть, смерть потерпілої настала в результаті механічної асфіксії від здавлення шиї твердим тупим предметом.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддя враховав обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені статтею 177 КПК України, сказано в матеріалах слухань.

Ще одна цитата з рішення: За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення розміру застави. Тривають слідчі дії.

Довідка:

Кваліфікація злочину: Частина перша статті 115 Кримінального кодексу України — Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від семи до15-ти років.

 

Читайте також:

«Він проломив їй голову і задушив»: про вбивство 26-річної дівчини, в якому фігурує військовий

Померла 16-річна Олександра Горпинюк. Дівчина, разом з мамою і братом, отруїлася чадним газом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач45

    Не витримали нерви у лікаря, можно собі уявити як вона його дістала

    М ~ М reply Читач45

    Як би його не дістала жертва, але це не оправдовує дії убивці. Він знав на що йде працювати і з якими пацієнтами буде мати справу. Він отримував зарплату за доглядом пацієнтів. Не витримують нерви, то не потрібно працювати в такій важкій психологічній роботі. Він міг поліцію викликати, на дебоширку, міг викликати рідних пацієнтки, і щоб ті забрали її додому, але він обрав шлях убивства. Тож тепер буде відповідати по кримінальній справі і заодно сам вилікує свою психологічну поведінку. 🐲🐲🐲👽.

keyboard_arrow_up