Померла 16-річна Олександра Горпинюк. Дівчина, разом з мамою і братом, отруїлася чадним газом

Померла 16-річна Олександра Горпинюк. Дівчина, разом з мамою і братом, отруїлася чадним газом
Олександра Горпинюк
  • Олександра Горпинюк, яка 20 березня отруїлася чадним газом у власній оселі у с. Селище Гніванської громади, померла 15 квітня у лікарні. Дівчина майже місяць знаходилася у комі.
  • Її 45-річна матір та 14-річний брат загинули на місці.
  • Чому друзі родини Горпинюк не вважають цю трагедію нещасним випадком?

В кінці березня журналісти «20 хвилин» писали про деталі резонансної трагедії сім'ї Горпинюк, що отруїлася чадним газом у с. Селище Гніванської громади. 45-річну жінку Олеся та її 14-річного сина Артема, нагадаємо, врятувати не вдалося. А от доньку ледь живу поліцейські доправили до лікарні. Олександра Горпинюк 22 березня мала б відзначати своє 16-річчя. Натомість знаходилася під апаратом ШВЛ у комі, а її рідних у цей день ховали.

Артем та Олександра в дитинстві

Сьогодні вирішили дізнатися, як почувається дівчинка, яка, за словами друзів родини, донині знаходилися в комі і до тями після трагедії так і не прийшла.

— 16-річна Олександра Горпинюк померла в Дитячій обласній лікарні 15 квітня ввечері, — таку сумну новину нам повідомла речниця Нацполіції у Вінницькій області Заріна Маєвська.

Відео дня

Також в обласному главку нам повідомили, що досі ведеться слідство, проводяться ряд експертиз. Попередньо, у поліції розслідують справу як нещасний випадок.

Знайомі родини Горпинюк переконані: це не нещасний випадок. Винуватець все ж є.

Має відповісти майстер

За словами друзів, за  день до трагедії 20 березня, 45-річна Олеся Горпинюк скаржилася на слабкість та запаморочення у неї і її двох неповнолітніх дітей. Навіть збиралася брати лікарняне, думала, що родину підкосило вірусне захворювання.

Олеся Горпинюк та її син Артем

Першими газ потруїв собак — жінка перед загибеллю встигла завезти чотирилапих до ветлікаря. Про витік газу не думала — спеціальний детектор на котлі не відреагував. Близькі родини Горпинюків говорять — за смерть Олесі, Олександри та Артема має відповісти майстер, який встановлював котел. 

— Чоловік Олесі знаходився у рейсі і вона довірилася спеціалісту, який виявився непрофесійним, — сказала подруга Ірина. — Встановив новий котел, та не зафіксував трубу. Котел мав реагувати на чадний газ, але чомусь не зреагував…

У коментарях до нашої попередньої статті про трагедію родини Горпинюків читачі теж підтримують версію про те, що у цій справі винуватець все ж існує.

Ірина Ч: «Це не просто нещасний випадок, це нещасний випадок через халтурну роботу газовщика! Треба шукати того горе-майстра і притягнути до відповідальності! Людей не повернеш цим, але так працювати не можна нікому, порушуючи правила —  ні водіям, ні будівельникам, ні газовщикам, ні лікарям, ні вчителям...нікому! Життя та здоров'я людини понад усе!».

 Сергій Романов: «...вони довірился спеціалісту...Цей "спеціаліст" має вже сидіти в кпз і очікувати свій мінімальний термін 15 років після Суду. Інакше він ще наставить котлів».

Порушення правил безпеки

Рідні розповіли, що 45-річна мешканка с.Селище Гніванської громади Олеся Горпинюк в понеділок 20 березня перестала виходити на зв'язок. Оскільки думали, що була на роботі, подзвонили її дітям. Бабуся забила тривогу тоді, коли вже слухавку не взяли внуки. Як зрозуміли, що в будинку хтось є, а двері зсередини зачинені — викликали поліцію.

Разом з правоохоронцями відкрили хату. Поліціянти побачили власницю будинку і дитину, які були без ознак життя. В іншій кімнаті була дівчина. Дихала, але була без свідомості. Дівчина вижила, оскільки була в дальній кімнаті, окремо від матері і брата. Вони загинули за кілька годин до приходу поліцейських. 

Перед трагедією в будинку родини Горпинюк поставили новий газовий котел, змінили труби. 

За попередніми висновками, причиною трагедії стали кричущі порушення правил безпеки при користуванні газом та газовими приладами. У Вінницягаз розповіли, що замість передбаченого заводом-виробником димоходу до газового котла була прилаштована пластикова труба, не передбачена для таких цілей. Труба ця не була з’єднана з котлом та не забезпечувала відведення шкідливих продуктів горіння назовні. Тому продукти горіння і чадний газ при роботі газового котла потрапляли до житлового приміщення.

Також самовільно встановлена газова колонка мала не герметичний димар. При цьому господарями були щільно закриті вентиляційні канали та вікна, що категорично заборонено при користуванні газом.

«Вінницягаз» закликає усіх бути пильними та обережними при користуванні газом! Забезпечте щорічне фахове технічне обслуговування газових мереж та газових приладів вашого будинку, димових та вентиляційних каналів. Збережіть своє життя, здоров’я та майно! Не нехтуйте власною безпекою та безпекою ваших близьких.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним загиблих.

 

Читайте також:

Не спрацював детектор, першими відчули собаки. Деталі трагедії сім'ї Горпинюк, що отруїлася газом

Трагедія на Гніванщині: в оселі чадним газом отруїлася мати з дітьми

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (41)
  • Артем Бабань

    Царство Вам всім небесне!💔 Ви завжди в наших серцях😭 І всі ми будемо Вас пам'ятати ...
  • Anastasia Stadnik

    Я досі не можу повірити що тебе немає…Спи спокійно Сашуня 🕯️ Ти назавжди залишилась в серці кожного 💔
  • Olena Fedytsiv-Salyak

    Царство Небесне дитині
  • Анатолий Гордий

    эти  скунсы  газовики   вообше  потеряли  связь  с  реальностью   цены  с  потолка   поэтому  и  случаются  такие  трагедии

keyboard_arrow_up