В тюрму за проросійську пропаганду: вінничани отримали реальний строк

В тюрму за проросійську пропаганду: вінничани отримали реальний строк
За матеріалами СБУ у Вінниці шанувальники рашистської навали отримали реальні терміни ув’язнення
  • У Вінниці працівниця вищого навчального закладу відкрито проводила проросійську пропаганду.
  • А 51-річний мешканець Вінниці який через свої дописи у забороненій соціальній мережі відкрито закликав до ведення агресивної війни російською федерацією проти України.
  • Обох судили та посадили в тюрму. 
  • На Вінниччині СБУ викрила чергову прибічницю військової агресії російської федерації.

 

Співробітники СБУ блокували діяльність кремлівської пропагандистки у місті Ладижин Вінницької області. Колишня вчителька російської мови з місцевої школи, через свою антиукраїнську позицію, свідомо поширювала ворожі наративи.

— За даними слідства, жінка систематично поширювала на власній сторінці у соцмережі пропаганду країни-агресора, цитувала ворожих спікерів, що «8 лет тєрзалі Донбас» і про те, що українська влада начебто обстрілює Запоріжжя, — йдеться у повідомленні.

На зображенні може бути: 1 особа та текст «маргарита симоньян 16 aBr 42 года, россия человек имеет полное моральное право быть против войны против войн вообще, против любой войны. и также имеет полное моральное право высказываться против войны, выражать, так сказать, свою гражданскую позицию как лев толстой. в случае, если все восемь лет, что терзали донбасс, он так же был против и высказывался. A если нет, το он просто лицемерная вырусь. служба безпеки украёни»

Відео дня

Вона відкрито шанувала злочинні дії окупаційних військ та підтримувала агресивну політику путіна, навіть вступила до «клубу його друзів».

На зображенні може бути: 2 людини та текст «клуб друзей путина. "армия путина" путин B.B. 5 abr 902 285 участников, друзей & <<почемуя поддержал спецоперацию? -это аксиома. я русский, я вырос в этой стране помирать буду здесь. очень много предпосылок было "аллея ангелов", и всё, что творилось всё это время донбассе. если бы этого не произошло, там было бы очень плохо. вот и все" андрей соколов служба безпеки украϊни»

Початок повномасштабного вторгнення не завадив фігурантці поширювати антиукраїнський контент мережею Інтернет, робити із солдатів російської армії т.зв. «героїв».

На зображенні може бути: 1 особа та текст «oogle одноклассники новая вкладка расширения pocc шоу биз и ok.ru одноклассники непро вы можете нас не любить, но трогать русского не надо! мы били вас, и будем бить и победим любого гада! париж забыл про казаков? берлин забыл про сорок пятый? задавим, как слепых щенков! вы разозлили нас, ребята... служба безпеки украϊни»

Ініційована СБУ експертиза підтвердила наявність протиправний характер вказаних матеріалів.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Слідчі спецслужби повідомили прихильниці путіна про підозру за ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

За скоєне фігурантці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років, з конфіскацією майна або без такої.

 

Працівниця отримала три роки тюрми

До 3 років позбавлення волі засудили проросійську інтернет агітаторку, яку оперативники спецслужби викрили у червні цього року. Про це повідомляє управління СБУ Вінницької області.

— За даними слідства, 54-річна працівниця одного із вінницьких вищих навчальних закладів відкрито проводила проросійську пропаганду на своїй особистій сторінці у забороненій соціальній мережі, — йдеться у повідомленні.

Вона була активним учасником багатьох антиукраїнських груп та пабліків, власноручно відшукувала у них матеріали, публікувала та поширювала їх на своїй сторінці.

Слідством встановлено, що протягом кількох місяців, у тому числі з початком військової агресії, вона активно виправдовувала збройну агресію росії проти України.

Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила протиправний характер дій фігурантки.

Вінничанин отримав п'ять років тюрми

Також 5 років позбавлення волі отримав прибічник російської збройної агресії проти України.

Як встановили слідчі органів безпеки, ним виявився 51-річний мешканець Вінниці який через свої дописи у забороненій соціальній мережі відкрито закликав до ведення агресивної війни російською федерацією проти України. Був стійким прихильником відродження комуністичного тоталітарного режиму.

Зловмисник публічно зневажав тих, хто стає на захист України у лавах ЗСУ, висловлював співчуття великим втратам у живій силі країни-агресора, закликав росіян з великою інтенсивністю чинити фізичне насилля над українцями.

Слідчі СБУ задокументували дії фігуранта кримінального провадження із поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму, виправдовування збройного конфлікту та публічних закликів до агресивної війни на території України.

Вінницьким міським судом їх визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України), ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни), ч. 1 ст. 436-1 (поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму) та призначено покарання у вигляді 3 та 5 років позбавлення волі відповідно.

Вінницьким апеляційним судом залишено в силі рішення суду першої інстанції. Тож вироки суду набули законної сили і шанувальники рашистської навали отримали реальні терміни ув’язнення.

В соцмережах коментують

— Шкода, що у нас на даний момент не прийнята норма закону про позбавлення за такі дії громадянства України, конфіскація майна і депортація. Бо ви проробили колосальну роботу, довели справу до суду, а завтра цих утирків випустять по амністії. А так би їхали у країну своєї мрії, — коментує вінничанка Тетяна.

— Покажіть нам цю матрёшку пуйла. І перевірьте всіх підписників. Думаю, ще щось знайдете ще, — пише інша користувачка.

Читайте також:

СБУ передала арештований у Вінниці бізнес російського олігарха на два мільярди гривень

«Пам'ять про трагедію має залишитись». Батьки 18-річної Саші розповідають про свій біль

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Ирина Клименко

    А они засудили хоть одного олигарха которые спровоцировали эту войну и до сих пор сидят набивают себе карманы. Им просто не выгодно их судить а обычную учительницу и дурак может засудить.))))
  • Валя Диса

    Розтріляти тоді б інші задумались
  • Оля Багнюк

    Не садити а розтріляти таких треба.
  • Ліга справедливості

    Молодці Служба безпеки України

keyboard_arrow_up