У справі солі міняють запобіжні заходи. Ніценку призначили нічний домашній арешт

У справі солі міняють запобіжні заходи. Ніценку призначили нічний домашній арешт
Володимир Ніценко назвав звинувачення проти нього несправедливими та безпідставними
  • У Вінницькому апеляційному суді почали розглядали скарги на обрані раніше для фігурантів «солоної справи» запобіжні заходи.  
  • Сьогодні, 8 травня, прийняли рішення по Володимиру Ніценку, який був під особистим зобов’язанням.
  • Надалі він перебуватиме під нічний домашнім арештом. Після оголошення підозри здав закордонний паспорт і не працює.

Арештувати всіх підозрюваних в розкраданні мільйонів під час закупівлі дорожньої солі просило державне звинувачення. Раніше ми розповідали, що головному фігуранту пропонувалося визначити заставу у розмірі понад 4 мільйони гривень. Але Вінницький міський суд вирішив не брати на час слідства керівника Департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міськради. Йому обрали в якості запобіжного заходу особисте зобов’язання.

Сьогодні, 8 травня, в апеляційному суді переглядали це рішення. На засіданні знову прозвучало, що Володимир Ніценко категорично не визнає свою вину в інкримінованому злочині. Адвокати інформували: підозра у справі закупівлі солі за завищеною ціною будується на одному-єдиному електронному листі.

Врешті відстороненому від посади директору департаменту змінили особисте зобов’язання на нічний домашній арешт. Знову рішення не таке, як просила прокуратура.

Відео дня

Послухайте на відео, як прокоментував звинувачення і змінений запобіжний захід Володимир Ніценко журналістці Ірині Жук, щойно вийшов з приміщення суду:


По справі закупки солі, нагадаємо, проходять ще троє людей. Двоє з них, як стало відомо сьогодні після оскаржень прокуратурою легких запобіжних заходів, й надалі перебуватимуть під особистим зобов'язанням. Їм рішення, прийняті наприкінці квітня Вінницький міським судом, не змінили.

Стосовно ще одного фігуранта — переглядатимуть запобіжний захід наступного тижня. Доти він знаходиться під домашнім арештом. 

Усім чотирьом підозрюваним інкримінують зловживання владою або службовим становищем. Це частина друга статті 364 Кримінального кодексу України, яка каже про позбавлення волі з забороною займати посади й зі штрафом (від трьох до шести років тюрми плюс 8,5-17 тисяч гривень штрафу).

Фото з обшуку в міськраді, який проводили в рамках кримінального провадження

За даними слідства, як раніше розповідав 20minut.ua, посадовці міськради наприкінці 2019 року здійснили закупівлю майже 5 тисяч тон технічної солі, завищивши її вартість. Як на доказ, в СБУ посилаються на ініційовану слідством товарознавчу експертизу, що доводить схему розкрадання бюджетних коштів, призначених на закупівлю для потреб міста.

Слідство спецслужба веде спільно з прокуратурою області. Ось як прес-служби відомств виклали суть кримінального провадження: «службові особи однієї з міськрад області та їхні спільник за допомогою так званих фірм «прокладок» наприкінці 2019 року здійснили закупівлю майже 5 тисяч тон технічної солі, завищивши її вартість на 4,8 млн. гривень».

Редакція 20minut.ua разом з експерткою знайшла закупівлю, яку слідство вважає кримінальною. Більше про це прочитаєте в цій статті. А як спростовують тепер адвокати захисту висунуті їхнім клієнтам звинувачення, дізнаєтеся з наших наступних публікацій. 

Ще одне фото з обшуку, який проводили в рамках кримінального провадження

Що відомо про інших підозрюваних? Крім Володимира Ніценка, під слідством опинилися такі люди:

  • Вікторія Ващенко, менеджер з адміністративної діяльності ТОВ «Мегукрбуд» — товариства, яке брало участь в закупівлі солі (особисте зобов’язання, на суворіший запобіжний захід не змінили);
  • Світлана Чумак, головна спеціалістка відділу утримання об’єктів благоустрою Департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради (особисте зобов’язання, на суворіший запобіжний захід не змінили);
  • Вячеслав Хілінський, начальник відділу отримання об’єктів благоустрою того ж Департаменту, який очолює Ніценко (домашній арешт, рішення про запобіжний захід сьогодні не переглядалося).

Фото засідання з Фейсбук-сторінки Вінницького апеляційного суду:



Читайте також:

Застава в мільйонах? Які рішення прийняв суд за арештами по справі солі 

«Солона справа». Під час обшуків у кабінетах міськради спецслужба мільйони не знайшла

За мить до розв’язки. Кілька гучних судових процесів перетворилися на закриті справи
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Vitaliy Kukhar

    Рафік невінават
  • Алексей Степанчук

    На кол!!!
  • Юрий Гончеренко

    Какой  "домашній арест" вы что блин,Гоблины. При СССР это было бы так. За кражу Гос имущества от 5 лет колонии и конфискацыя имущества.Одумайтесь(((
  • Next

    Хай розкаже чи вкрали целофан з солі, і покаже який він бувший працівник прокуратури.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up