Техногенна катастрофа на Немирівщині: слідчі повідомили про підозру гендиректору агрофірми

Техногенна катастрофа на Немирівщині: слідчі повідомили про підозру гендиректору агрофірми
  • Повідомили про підозру гендиректору агрофірми, на якій у 2021 році сталася техногенна катастрофа і як наслідок — забруднення повітря.
  • Зараз стали відомі деталі, які призвели до цього.

Аварія сталася 29 листопада 2021 року на території хімскладів одного з немирівських підприємств на залізничній колії.

Тоді поліцію рятувальники повідомили, що сталась розгерметизація клапана вагона-цистерни з аміаком. Бійці ДСНС провели осадження хмари аміаку, розпиленими струменями води. Поліцейські обмежили рух транспорту і доступ до небезпечної території та разом з ДСНС евакуювали людей з території підприємства й будинків, розташованих поблизу. 

За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

Відео дня

— Під час досудового розслідування правоохоронці призначили ряд експертиз та слідчих дій для встановлення причин виникнення техногенної аварії. За висновками судової комплексної інженерно-механічної експертизи та судової експертизи з охорони праці і безпеки життєдіяльності встановлено, що ковпак арматури на верхньому люку котла цистерни не перебував у закритому положенні. Під час руху цистерни конструкція ковпака була деформована, внаслідок чого відбулась розгерметизація, — зазначають у поліції. — Крім цього, слідчі з’ясували, що у підприємства був відсутній спеціальний дозвіл на виконання робіт у вибухопожежонебезпечних та/або пожежонебезпечних зонах. Попри це, керівник фірми уклав договір поставки аміаку та допустив своїх працівників до робіт з підвищеною небезпекою. Таким чином посадовець допустив виникнення техногенної аварії, що виразилась у забрудненні атмосферного повітря аміаком.

Гендиректору агрофірми повідомили про підозру. Досудове розслідування триває.

 

Читайте також:

На Соборній Volkswagen в'їхав у трамвай. Відео моменту ДТП

Понад 80 мільйонів гривень готові витратити на ремонт дороги за межами Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up