Понад 80 мільйонів гривень готові витратити на ремонт дороги за межами Вінниці

Понад 80 мільйонів гривень готові витратити на ремонт дороги за межами Вінниці
Фото ілюстративне, з відкритих джерел
  • Збираються відремонтувати дорогу, що знаходиться в передмісті. Йдеться про шлях, який сполучає села — Гавришівку з Малими Крушлинцями. 
  • І там майбутньому підряднику доведеться попрацювати над дорожнім покриттям, зливовою каналізацією та новим освітленням. 
  • Остаточну вартість та виконавця робіт визначать в середині вересня.

Департамент комунального господарства і благоустрою міськради 1 вересня оголосив тендер на капітальний ремонт дороги, що сполучає Гавришівку та Малі Крушлинці. Кошторисна вартість об’єкта — 84 мільйони 513 тисяч гривень.

Що треба зробити майбутньому підряднику? Переглянули технічне завдання до закупівлі.

Завдання до виконання

Спочатку орієнтовна відстань. Оскільки в тендері вказані стартові пікетні знаки (ПК) доріг, то припускаємо, що ремонтуватимуть шлях від початку вулиць Захарчука та Берегового. За Google-мапою це понад два кілометри дороги.

Відео дня

У технічному завданні вказано, що спочатку підрядник має викопати корита під дорожні покриття. Роботи мають виконувати по черзі: поки підрядник лагодить одну половину дороги, по іншій може їздити пасажирський транспорт.

Замінити 14 опор високовольтної лінії та заново прокласти лінію електропередач.

У готові корита засипати відсів для вирівнювання. Далі щебенево-піщану суміш. Зверху залити усе бітумом та кілька шарів асфальту.

Будівництво тротуарів тут не передбачено. Натомість підряднику треба буде укріпити узбіччя. Крім того, на цьому шляху потрібно облаштувати повноцінну систему водовідведення. Простими словами, зливову каналізацію.

До того ж на цій дорозі мають облаштувати нове вуличне освітлення, яке складатиметься з 73 LED-ліхтарів.

Останніми штрихами у цьому капремонті стане облаштування засобів, щоб підвищують безпеку дорожнього руху: огородження, дорожні знаки, дорожня розмітка.

За усе це готові заплатити 84 мільйони 513 тисяч 345 гривень. Підрядника робіт оберуть на аукціоні, який мають провести 11 вересня.

А що по інших дорожніх ремонтах, які міська влада оголошувала раніше?

Попередні свіжі ремонти доріг

За капремонт дороги по вулиці Василенка, від будинку №14 до №16, заплатять 5 мільйонів 819 тисяч гривень. Підрядником обрали товариство «Агрошляхбуд». Довжина відрізка складає близько 220 метрів. Термін виконання робіт — серпень – жовтень 2023 року.

На додачу до цього, окремою закупівлею, оголосили ремонт тротуарів та влаштування парковки біля Василенка, 16.  Переможцем закупівлі обрали товариство «Вінниця благоустрій», яке запропонувало виконати роботу за 7 мільйонів 402 тисячі гривень.

Зробити тротуарне покриття, паркувальне покриття, освітлення, озеленення території та виконати роботи з організації дорожнього руху підрядник має протягом серпня –  жовтня 2023 року. Скільки саме створять паркомісць у документації не вказали. 

І ще один дорожній ремонт — капремонт дороги на другому провулку Синьоводського (колишній тупик Маяковського). Договір підряду підписали із товариством «Агрошляхбуд», яке запропонувало 2 мільйони 36 тисяч гривень.

А загалом, на ці три дорожні тендери, виділили 15 мільйонів 257 тисяч гривень.

Раніше, нагадаємо, ми повідомили, що міська влада витратила понад 20 мільйонів гривень на закупівлю дронів, грілок і термосів для військових. І ще у міськраді відзначали, що на підтримку Захисників і Захисниць виділили 606 мільйонів гривень з початку повномасштабного вторгнення.

Тож враховуючи, що бюджет витрачають і на оборону, то на вашу думку, чи варто зараз витрачати кошти на ремонт доріг? Свою відповідь залиште в опитуванні.

Опитування

Чи варто витрачати десятки мільйонів на дороги під час війни?

 

Читайте також:

Зміна організації дорожнього руху на вулиці Келецькій у Вінниці

На дорогах Вінниці встановлюють «берлінські подушки». Що це таке?

У Вінниці завершується асфальтування вулиць приватного сектору на умовах співфінансування

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (84)
  • Читач10

    Які дороги ???  А якщо прильот завтра по цій дорозі ??? Де тоді брати гроті на дійсно уже потрібний ремонт ???  Категорично проти !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Все для Перемоги ! Хто життя віддає,а хтось наживається на війні. Навіть якщо б не наживалися- то все одно є якісь приорітети. Скільки життів можна зберегти, якби наші хлопці з ЗСУ були краще всім забезпеченні. Скільки можна знущатись над людьми ? Я за те , що пора брати приклад з Одеси всім містам ! Ми повинні самі щось робити, а не чекати поки ЗСУ прийдуть наводити порядок
  • Надежда Ласкавчук

    Нам потрібна Перемога !!!
    Нам потрібні живі і здорові наші хлопці - захисники,а для цього їм потрібна наша допомога !!!
    Нафіг ваші дороги зараз !!!
    Ви що там обкурені ?!
    Ви не чуєте про що говорить Президент ?Ви не знаєте що а Україні війна ?!
    Віддати всі кошти на ЗСУ !!!
    Можливо вам потрібно нагадати,якою ціною дається вам тиша і спокій у Вінниці ?!
    Ви зовсім знахабніли !!!
    Стид і сором Вінницькій владі !!!

    Ніна Довбощук reply Надежда Ласкавчук

    Надежда Ласкавчук
  • Ніна Довбощук

    Які дороги, ви, що з глузду з'їхали? Нашим Героям, потрібна допомога, вкрай. Нам, Мир і Перемога, потрібна! А не грйобана дорога. Вам би, грошики відмити. Гидко дивитися на це все. Півтора року крадуть і ще мало.
  • Виктор Гаврищук

    Економіка має працювати, німці також починали з  будівництва автобамів, чи краще без роботи сидіти?

keyboard_arrow_up