Судитимуть попа, який влаштував бійку на похороні загиблого воїна

Судитимуть попа, який влаштував бійку на похороні загиблого воїна
  • На Ямпільщині в останню путь проводили загиблого воїна Олександра. Поховання закінчилося скандалом та бійкою, яку вчинив московський піп.
  • Стало відомо, що до суду скерували матеріали досудового розслідування стосовно цього священнослужителя.

В липні цього року в селі Яланець Томашпільської громади 72-річний батюшка під час траурного мітингу спровокував словесний конфлікт зі священнослужителем іншої конфесії, потім накинувся на нього та почав бити хрестом.

— Після проведення всіх необхідних процесуальних дій матеріали досудового розслідування з обвинувальним актом скеровані до суду. Дії обвинуваченого підпадають під ознаки злочину передбаченого частиною першою статті 125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження), — зазначають у відділі комунікацій поліції вінницької області. — Санкція статті передбачає покарання — штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року.

Пригадуємо конфлікт

У мережі є відео з похорону Героя. Його опублікував Сергій Тімков. У ролику видно, як московський піп накинувся на українського батюшку та декілька разів вдарив його хрестом.

Відео дня

Почалося усе з виступу українського священослужителя, на завершення промови він звернувся до очільника громади та закликав його заборонити у них діяльність московських попів.

На це деякі жителі відреагували з обуренням, не сподобалося це і представникам московського патріархату. Їх батюшка з хрестом накинувся на виступаючого та декілька разів вдарив хрестом. Розборонили бійку військові.

Український священник не кинувся у бійку, лише відштовхнув попа та сказав: «Відійди кацап звідси».

Побачити це ви зможете наприкінці наступного відео:

Зібрали скандали за участю УПЦ МП

Вінницькі священнослужителі УПЦ московського патріархату засвітилися у чималій кількості скандалів, зокрема, які стосувалися їхнього ставлення до російської агресії проти України. 

Часом вони закликали до діалогу з сепаратистами, Крим називали російським, а свого митрополита зустрічали у куртках компанії-спонсорці війни «Газпром». 

Розповідаємо за посиланням про всі скандали, які сталися на Вінниччині.

Також нагадаємо, що нещодавно депутати Вінницької обласної ради звернулися до Президента, Верховної Ради та Кабміну. Вони пропонують прийняти закон про заборону діяльності УПЦ МП в країні для уникнення реальних та потенційних ризиків загрози національній безпеці України.

Чим це може закінчитися, та, що з цього приводу думають помітні вінничани, читайте ТУТ

 

Читайте також:

Релігійні громади хочуть переходити в ПЦУ. Як війна вплинула на вінницьких парафіян?

«Ми молимося за воїнство в загальному»: чи згадують в УПЦ мп імена загиблих українських воїнів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Марія Грицак

    Такий він піп тільки прикриваються релігією
  • Катерина Кривенко

    Вічна пам'ять царство небесне герою
  • Lida Antonyuk

    🙏😢🙏
  • Галя Кваша

    Потрібно всіх попів МП, які до сих пір не перейшли в Українську церкву, або під натиском людей перейшли - гнати в шию, або примусові роботи...

    Людмила Новосад reply Галя Кваша

    Галя Кваша гнати ту нечесть до раши.

keyboard_arrow_up