Суд відмовив Пивовару. Як розглядали позов про повернення в поліцію з виплатою компенсацій

Суд відмовив Пивовару. Як розглядали позов про повернення в поліцію з виплатою компенсацій
  • Вінницький адмінсуд відмовив підозрюваному в убивстві Олександра Комарніцького екс-поліцейському, який хотів поновитися на службі з виплатою грошової компенсації.
  • Сьогодні, 20 грудня, слухали позов Сергія Пивовара до поліцейського управління. 
  • Як і попереднього разу, коли засідання перенесли, під стінами суду родичі та друзі покійного підприємця організувалися в мітинг.
  • А колишній поліцейський, як стало відомо після рішення не на його користь, подаватиме апеляцію.

У Вінницькому Адміністративному суді сьогодні було спекотно. Чотири години йшло слухання справи про поновлення на посаді та виплату грошової компенсації колишньому поліцейському Сергію Пивовару, якого обвинувачують в смерті вінницького підприємця і громадського активіста Олександра Комарніцького.

Мати покійного Марія час від часу витирала сльози, вдова Леся зітхала, близькі тримали в руках фото покійного, плакат «Вимагаємо справедливого суду».

Резонансна подія трапилася вночі 11 червня 2019 року: тоді на зупинці громадського транспорту у Вінниці старший лейтенант Київського відділення поліції Сергій Пивовар у цивільному одязі, пред’явивши посвідчення, звернувся до Олександра Комарніцького, з проханням бути у якості понятого під час проведення слідчих дій. Перехожий відмовив поліцейському, на що мав повне право. Далі у Олександра та поліцейського, який був неодноразовим учасником і переможцем чемпіонатів з боротьби «Самбо», зав’язався конфлікт. Внаслідок сутички Олександр Комарніцький отримав травми голови та впав у кому. Не приходячи до тями, 23 червня він помер у лікарні.

Поліцейського Сергія Пивовара спершу взяли під варту. Однак у вересні суд змінив йому запобіжний захід на домашній арешт. Підозрюваний правоохоронець  подав позов, в якому вимагав поновити його на посаді та виплатити йому грошову компенсацію за «вимушені прогули», маючи на увазі період перебування під арештом. Засідання мало відбутися ще 14 листопада, проте на нього не прибув ініціатор  Сергій Пивовар, його адвоката не було з поважної причини. Відтак суд перенесли на сьогодні, 20 грудня  колишній день міліції.

Відео дня

Засідання суду під головуванням судді Руслани Дмитришиної  розпочалося об 11 годині. На засідання знову не з’явився позивач  Сергій Пивовар. Його представник, адвокат Оксана Пенза, представляла його інтереси. Під час розгляду справи, свідчень представників позивача і відповідача, з’ясувалося що реальної загрози життю поліцейському, по сумісництву спортсмену Пивовару від Комарніцького не було. Охоронець правопорядку замість уникнути конфлікту, але продовжив його, внаслідок чого Олександр Комарніцький загинув.

Справу розглядали з перервою  майже 4 години. О 14.50 суддя, для винесення рішення виходила у нарадчу кімнату. Через півгодини Руслана Дмитришина оголосила: у задоволенні позову Сергія Пивовара про поновлення його на посаді та виплатити йому грошову компенсацію за вимушені прогули  відмовити повністю.

Вдова покійного Леся Комарніцька і його мати Марія Комарніцька (на фото) задоволенні рішенням суду, оскільки вважають його справедливим. 

А от за словами адвоката позивача Оксани Пензи, колишній поліцейський Сергій Пивовар рішенням не задоволений і буде подавати апеляцію.



Автор Лариса ОЛІЙНИК


Читайте також:

Поліцейський Пивовар, якому загрожує 10 років за смерть підприємця Комарніцького, заговорив

На місці Комарніцького міг бути кожний. Історії побиттів правоохоронцями за роки
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up