Стрілянина в «Аурі»: адвокат просив домашній арешт. Що вирішив суд?

Стрілянина в «Аурі»: адвокат просив домашній арешт. Що вирішив суд?
  • Вчора, 1 лютого, Вінницький апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного в хуліганстві зі стріляниною у вінницькому ресторані «AURA».
  • Суд не задовольнив апеляційну скаргу адвоката, в якій він просив для Володимира Ришкова нічний домашній арешт.

Про це пишуть на сайті Вінницького апеляційного суду.

— Свої вимоги захисник підкріплював, зокрема, позитивними характеристиками Р. з роботи та місця проживання. Наголошував, що він — активний громадянин, волонтер: не раз працював водієм та санітаром у зоні Операції об’єднаних сил.  У скоєному ж кається і хотів би попросити у потерпілих вибачення, але зробити цього не може, бо перебуває в СІЗО, — розповідають у відомстві.

Наприкінці січня, нагадуємо, в ресторані «Аура» сталася стрілянина. Постраждали два чоловіки.

Відео дня

Журналісти RIA/20minut.ua з власних джерел дізнались, що стріляли в працівників СБУ, які відпочивали в цьому закладі. Про це читайте в публікації: Стрілянина в «Аурі»: хто шмаляв з пістолета в силовиків СБУ і що там відбувалось?

За словами ж прокурора, лише тримання під вартою може забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного.

— Він сам провокував конфлікт із потерпілими, а стріляв у натовп, коли ніякої небезпеки не було. До того ж намагався втекти від поліції, — каже прокурор.

Вінницький апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного в хуліганстві зі стріляниною у вінницькому ресторані «AURA»

Вислухавши учасників судового засідання, суд вирішив залишити у силі ухвалу слідчого судді Вінницького міського суду про застосування до Володимира Ришкова запобіжного заходу — тримання під вартою до 22 березня цього року.

Як встановило слідство, вночі 22 січня в ресторані «AURA» нетверезий 24-рьохлітній вінничанин спочатку нецензурною лайкою ображав відвідувачів закладу, потім побив двох чоловіків: ногою, кулаком та стільцем. Далі пристроєм для відстрілу гумових куль кілька разів поцілив у групу людей.

Двоє вінничан отримали вогнепальні поранення: один — живота, другий — грудної клітки та живота. Після скоєного  підозрюваний вибіг до туалету ресторану, де його й затримали поліціянти.

Ось відео стрілянини:

А ось так затримували злочинців:

Володимиру Ришкову інкримінують тяжкий умисний злочин, санкція якого передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Журналісти RIA/20minut.ua через власні джерела дізналися, що старшому з компанії нападників лише 26 років, а молодшому взагалі лише 20.

У силовиків стріляв чоловік, на ім'я Володимир Ришков. Він 1998 року народження. Навчався у вінницькому технічному університеті. 

Володимир Ришков. Фото з особистої сторінки у Facebook

 

Ми обов’язково будемо слідкувати, як надалі будуть розгортатися події в цій історії. 

Це не перший випадок в нічному клубі

У 2017 році у ресторані «Аура» жорстоко побили чоловіка  Камери відеоспостереження не зафіксували інцидент. Тоді побитий чоловік відмовився від претензій до кривдників. Подробиці ми писали в публікаціях:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Oksana Stakhlv

    На передову "героя"..А то ,рагуль вважає себе крутим ,а потім батьки відмазують сикуна...неодноразово вже..сміття суспільства..
  • Шманько Максим

    Суку на гиляку....
  • Елена Литовченко

    Всі біди та негаразди в людей від брехні та ненависті один до одного. Кожна людина може помилитися в цьому житті, а от злість в душі- це вже страшно...Шановні, звідки стільки негативу? "Не суди, да не судим будешь..."
  • Александр Гончарук

    Нічний арешт, щоб не сидів до ранку у тому же кабаку.

keyboard_arrow_up