СБУ викрила вінницький завод, який поставляв в росію запчастини для військової техніки

СБУ викрила вінницький завод, який поставляв в росію запчастини для військової техніки
  • Машинобудівний завод у Вінниці з початку вторгнення налагодив співпрацю з рф і постачав шестерні, насоси, гідромотори та гідравлічне обладнання для ремонту техніки окупантів.
  • Підприємство відправляло запчастини через посередників у Румунії, Туреччині та Казахстані. Фінансові операції проводилися через банківські рахунки країн ЄС.
  • Протягом 2022 року завод здійснив експорт на суму понад 51 млн гривень.

Експорт до РФ комплектуючих для ремонту військової техніки

В офісі Генерального прокурора розповідають, що викрили українське підприємство, яке експортувало до росії комплектуючі для ремонту військової техіники.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Відео дня

— В ході розслідування досліджуються факти торгівлі українських підприємств з РФ та нелегальних поставок продукції для потреб військово-промислового комплексу держави-агресора, — йдеться у повідомленні.

Мова йде про вінницький машинобудівний завод

За даними слідства, після початку повномасштабної військової агресії РФ проти України один із вінницьких машинобудівних заводів продовжив співпрацю із країною-агресором.

— В умовах воєнного стану керівництво заводу налагодило поставки комплектуючих для ремонту та обслуговування машинобудівної галузі. Це шестерні, секційні насоси, гідромотори, гідравлічне обладнання, які у тому числі використовуються у військовій техніці, — зазначають у відомстві.

Схема злочину

— Для реалізації протиправної схеми залучили ряд підконтрольних суб’єктів господарювання, з використанням яких через Румунію, Туреччину та Казахстан ввозилися комплектуючі на територію рф, — розповідають результати слідства.

З метою обходу фінансових обмежень та виведення безготівкових коштів з РФ використовувалися банківські рахунки, відкриті у фінансових установах країн ЄС.

У такий спосіб протягом 2022 року до рф, за інформацією офісу Генпрокурора,  експортували комплектуючі, які використовуються для ремонту військової техніки, на загальну суму понад 51 мільйонів гривень.

Обшуки

Правоохоронці провели обшуки за місцем знаходження виробничих потужностей, офісних приміщень групи компаній та за місцями фактичного проживання причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

Вилучили фінансово-господарські документи, які підтверджують торгівлю з рф. 

Досудове розслідування

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ в АР Крим за оперативного супроводу УСБУ у Вінницькій області.

Довідка:

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Читайте також:

СБУ передала арештований у Вінниці бізнес російського олігарха на два мільярди гривень

«Пам'ять про трагедію має залишитись». Батьки 18-річної Саші розповідають про свій біль

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Катя Антонюк

    Тварі продажні ,Розтріл інакше їх нічого не зупинить !!!
  • Алла Прасолова

    Цих продажних нелюдів довічно садити потрібно от і не потрібно рашистів , як у нас рашистів повно все гроші, гроші а за таких діти гинуть.
  • Галина Бондаренко

    Покарати за зраду,застосовуючи найвищу міру!!!
  • alex loading

    Не факт,що все так насправді,як тут розмалювали

keyboard_arrow_up