Перекваліфікували провадження, але підозрюваних немає. Нові подробиці справи айдарівця «Фокса»

Перекваліфікували провадження, але підозрюваних немає. Нові подробиці справи айдарівця «Фокса»
Станом на сьогодні у Фокса стан стабільно поганий
  • Боєць батальйону «Айдар» лежав в лікарнях тричі після поранень в зоні АТО.
  • Тиждень тому його привезли у лікарню на мирній землі.. з сильними побоями. Лікарі даігнозували у Дениса перелом черепа та перелом кісток носа.
  • У поліції повідомили про стан розслідування резонансної справи.

Айдарівця на позивний «Фокс» побили у селі Пирогів Тиврівської громади. Спочатку поліція повідомила про бійку між двома чоловіками. Але товариші потерпілого казали, що травми їх побратиму нанесла група невідомих. Про це ми писали в публікації: 

Нові подробиці

На фейсбук-сторінці «АЙДАР Вінницький осередок» з'явилася нова інформація з даного приводу. У повідомленні зазначають:

«Перелом черепа та перелом кісток носа

Відео дня

Станом на сьогодні у Фокса офіційно: перелом черепа(відсутня частина черепної кістки), консолідований перелом кісток носа, закрита черепно-мозкова травма. Стан стабільно поганий».

Ми запитали в обласному главку вінницької поліції, як триває розслідування резонансної справи.

— Після проведення слідчих дій, опитування свідків та очевидців події, а також на підставі нових показів потерпілого, кримінальне провадження перекваліфіковано на другу частину статті 296 Кримінального Кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб). Триває подальше розслідування, — розповідає журналістці «20 хвилин» керівниця відділу комунікації вінницької обласної поліції Анна Олійник.

За її словами, поки що поліція немає підозрюваних.

— Проводяться слідчі дії. Тому що потерпілий спочатку дава одні покази — що йому завдала тілесні ушкодження одна людина. Потім він два інші покази, що там було декілька людей. Тобто потерпілий змінив покази.

Слідчі опитали свідків та очевидців події.

— Коли будуть зібрані всі докази, будемо оголошувати підозру. Поки що підозри не оголошено нікому, — зазначає Олійник.

Що відомо про нападників

На фейсбук-сторінці «АЙДАР Вінницький осередок» повідомляють:

«За попередньою інформацією один з групи нападників Максим Вишневський наближений до місцевого судді і справу можуть «спустити на тормозах».

Джерело зазначає, що його та групу осіб 9 серпня було затримано, взято покази і відпушено.

— Згідно 208ст. карного кодексу зловмисників могли затримати протягом доби і направити до суду для обрання міри запобіжного заходу, враховуючи травми. Справа набуває все більшого резонансного розголосу у зв'язку з тим що постраждалим є захисник України, учасник російсько-української війни, поранений у зоні бойових дій, боєць батальйону Айдар з позивним Фокс, який пройшов пекло літа 2014 року, — йдеться у повідомленні.

Хто такий «Фокс»

Денис байкер. Свій позивний «Фокс» він взяв з нікнейму вінницької спільноти.

У 2015 році він втрете їхав в зону бойових дій. Побратими тоді проводжали його на набережній Рошен. Про це ми писали в публікації: 

Своїх друзів та побратимів Віталія та Дениса байкери проводжали на набережній «Рошен» у 2015 році
 

«Фокс» тричі потрапляв до лікарні. Отримував і поранення ніг, і контузії. Місяць лежав в в вінницькому госпіталі, лежав в Щасті. Каже, одужувати допомагало те, що не любить лікарні.

— В Щасті перший раз злетів з БМП, в мене була травма хребта і ноги,  повідбивав нирки.  Я лежав два дні і думав, як звідти втекти, щоб мене не кололи тими уколами. На другий і третій раз, коли попадав до лікарні, про мене казали «цього можна не класти, він все рівно звідти втече». В мене так і виходило. Я ніч переночував, до обіду побув, а потім хлопці мене забирали тихенько, — розповідав чотири роки тому Денис нашій журналістці. — В нас було розташування в Щасті, мені там краще було, хлопці поруч. Якщо щось почнеться, то я буду біля них. Якщо я не зможу робити, мене покладуть на машину і вивезуть. Я навіть буду пакувати боєкомплекти, але разом з ними, а не сам в палаті.

І ось знову лікарня. Але цього разу вже на мирній землі в рідному місті.

Ми будемо слідкувати на ходом розслідування та триматиме наших читачів в курсі резонансної справи.


Читайте також:

Справа родини Казьміних: що кажуть в поліції про ймовірну аферу у $500 тисяч?

Діти просять допомогти знайти вбивцю Григорія Барабаша. Нові подробиці

«Пішла купатись та не повернулась». Дізналися про останні хвилини життя 22-річної Ірини

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Читач74

    Читач55 стосується Швидюків і групи компанії Кернел, які круто коментують дану статтю: тезисно, - чому Максим Вишневський перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння сідав за кермо під час даного інциденту який стався 8.09, далі яким чином авто зникло? Інше питання для захисників даного нелюду, - як так сталося, що цей самий Вишневський скоїв побиття з групою осіб в с.Красне, біля супермаркету Равлик жертвою неадекватів став Страпак Микола житель цього ж села, далі авто на якому неадекват їздив змінилося з чорної ауді А6 на зелену ВАЗ 2106, відео з камер спостережень супермаркету, слідчими відібрано, і питання до Швидюків, доки ваше авто ВАЗ 2101 буде кермуватися п'яною жінкою, яка за оковитою напідпитку гасає по окружним селах в пошуках подальшої дози, фото і відеоматеріали також надамо у відповідні органи, і ще одне Наш хлопець здавав аналіз крові на вміст спирту, та й там вони незначні, а от вам ЗАЩИТНИЧКИ НЕЛЮДІВ, БАЖАЄМО ТРІШКИ ПОУГОМОНИТИ СВОЄ БРЕХЛИВЕ ОПИСАННЯ СИТУАЦІЇ....
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Kryminal/perekvalifikuvali-provadzhennya-ale-pidozryuvanih-nemae-novi-podrobits-11404998.html#page_comments

  • Читач55

    На підставі чого було змінено показання?
    Пахне підставою.
    А те що спочатку писали, що постраждалий був у алкогольному сп'янінні, то тепер притихли. Це ж позорить ім'я усіх захисників.
    Зате, що постраждалий колись був бійцем, то потрібно про це кричати з усіх заголовків.
    Люди усі рівні, не зважаючи на те, хто де прославився. Ви показуєте одну сторону медалі. А де ж друга.?
  • Читач73

    все уци  "пийци" .бухари и наркоманы.пришлось  мени  працювати в  2019 р. з одною  такою  поскудою.десь воно там  пидслужувало у  нацисгвардии.так весь робочый  день я вид нього тилькы и чув  як воно  бухало на выхидных днях.причом  литрами.а  процювало  воно  день через день. ну и як  полагается  хохлу освободителю  змотало  до Польщы.причом  сам  розговор  цього дебила  був  трохы  краще розмовы имбицила..селюк  вин и е селюк куркуль-мэни уси  должны.
  • Читач73

    требко  було нисати не  боець а сомець ,так  звучить потриотичнее.

keyboard_arrow_up