На Вінниччині побили «айдарівця», який захищав нашу країну на Сході

На Вінниччині побили «айдарівця», який захищав нашу країну на Сході
На фото потерпілий айдарівець Денис (позивний Фокс)
  • Боєць батальйону «Айдар» нині у лікарні з травмами голови. Чоловік ледь не втратив зір.
  • Напередодні його побили у селі Пирогів Тиврівської громади. Товариші потерпілого кажуть, що травми їх побратиму нанесла група невідомих.

У понеділок, 9 серпня, поліція Вінниччини повідомила про бійку, яка сталася у селі Пирогів Тиврівської територіальної громади.

— Між двома місцевими мешканцями виник конфлікт та бійка, у результаті якої один з чоловіків з травмою голови та носа госпіталізований у лікарню. За попередньою інформацією, обидва учасники інциденту знаходились у стані алкогольного сп’яніння, — цитуємо повідомлення із сайту поліції. — 34-річний потерпілий знаходиться у лікарні. Поліція встановлює місцезнаходження другого, 29-річного учасника конфлікту. Очевидці події встановлені та опитані. Розпочато слідство, з’ясовуються усі обставини вчинення кримінального проступку.

Згодом на фейсбук-сторінці «АЙДАР Вінницький осередок» з'явилася нова інформація з даного приводу.

Відео дня

У повідомленні зазначають, що потерпілий боєць батальйону «Айдар» Денис із позивним Фокс. Від отриманих травм чоловік спочатку майже нічого не бачив.

— З перших годин різко погіршився зір, він майже нічного не бачив. Пересторога була у зв'язку з тим, що після ударів по голові, могли бути ускладнення пов'язані з отриманими травмами у зоні бойових дій. Рентгенолог сказав що підозра перелому потиличної кістки черепа, зламаний ніс і ще незрозуміла деформація пазухи, — йдеться у повідомленні.

Також «айдарівці» розповідають, що їх побратиму тілесні ушкодження були нанесені «групою невідомих осіб безпричинно».

фото: ВПК АЙДАР Вінницький осередок

— За попередньою інформацією один з групи нападників Максим Вишневський наближений до місцевого судді і справу можуть «спустити на тормозах». Його та групу осіб 9.08 було затримано, взято покази і відпущено. По нашій інформації відкрита 125 стаття: легкі тілесні. Згідно 208 статті карного кодексу зловмисників могли затримати протягом доби і направити до суду для обрання міри запобіжного заходу, враховуючи травми. На погляд кваліфікованих спеціалістів, тут би мала бути зареєстрована 296 частина 4 ККУ «хуліганські дії групою лиць з використання зараннє заготовлених предметів для нанесення тілесних ушкоджень». А якщо це не були хуліганські дії, то можна кваліфікувати, як замах на вбивство. А у місцевому відділі поліції кваліфіковано, як «легкі тілесні», — пишуть на сторінці «Айдару». — Ми не розуміємо таких дій поліції і вимагаємо пояснень Анна Олійник з даного приводу, адже справа набуває все більшого резонансного розголосу у зв'язку з тим, що постраждалим є захисник України, учасник російсько-української війни, поранений у зоні бойових дій, боєць батальйону Айдар з позивним Фокс, який пройшов пекло літа 2014 року.

Ми зв'язалися з відділом комунікацій поліції Вінницької області та запитали чи є нові деталі про інцидент.

Поки справу дійсно кваліфікували, як умисне легке тілесне ушкодження. Це попередня кваліфікація, яка може змінитися у ході слідства.

— Після лікування буде проведена судово-медична експертиза. Нині тривають слідчі дії. Перевіряється інформація та встановлюються усі обставини події, — зазначили для 20minut.ua у поліції.

ОНОВЛЕНО

Після проведення слідчих дій, опитування свідків та очевидців події, а також на підставі нових показів потерпілого, правоохоронці кримінальне провадження перекваліфікували на частину 2 статті 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб). Триває подальше розслідування.

 

Читайте також:

Без їжі, води та у спеку. Фермер на добу закрив працівника у металевій сушарці

Шукають 29-річного жителя області, який побив свого товариша

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Аркадий Крысько

    Наслідки недолугості влади, на протязі десятиріч.
    Відсутність звичайної людської культури.
    Люд, став затичкою в усіх брудних подіях.
    Нехай олігархи , недополітики і боронять , і купа тих пузатих генералів, які роками крали, будували маєтки, а тепер на пенсії.
    А пойло, заборонити, взагалі, як в Еміратах.
    Соромно.

    Ols Kat reply Аркадий Крысько

    Сухой закон уже был, в результате сначала сахар пропал, а потом вообще страна развалилась
  • Константин Карачун

    Пьяные разборки не вывезли, что надо делать? Надо орать что нас побили! А то что был пьяный - пох, что придолбался- пох.
  • Кокос

    Це його побратымы видпыздылы))
  • Volodymyr Hubar

    При такій + не дивно, не новина.

keyboard_arrow_up