Справа родини Казьміних: що кажуть в поліції про ймовірну аферу у $500 тисяч?

Справа родини Казьміних: що кажуть в поліції про ймовірну аферу у $500 тисяч?
  • Два тижні шукали родину Казьміних з дитиною, які поїхали на BMW і зникли. 
  • У вівторок, 4 серпня, на Закарпатті родину вінницьких валютників знайшли та доставили у поліцію.
  • Є інформація, що родина позичила 500 тисяч доларів та знову переховується.
  • Чому боржників відпустили з поліції та де вони можуть перебувати зараз, читайте у нашому матеріалі.

Повідомлення про зникнення подружжя та їхнього 4-річного сина надійшло до Вінницького районного управління поліції вечері 27 липня.

Зі своїх джерел журналісти 20minut.ua дізнались про те, що ці люди взяли гроші у колег і родичів і втекли. Мова йде про кількасот тисяч доларів.

Родину оголосили безвісти зниклою та подали у всеукраїнський розшук. Зниклих шукали за допомогою засобів масової інформації та соцмереж. 

Відео дня

Про розшук вінничан ми писали у матеріалі:

Після публікації в коментарях люди писали, що Казьміни валютчики з ринку. Їх впізнало багато вінничан. Одразу всі стали припускати, що родина не зникла, а втекла.

Подробиці ми писали в публікації:

Протягом двох тижнів тривали пошуки сім’ї.

— Зниклих знайшли 4 серпня на території Закарпаття, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області. — Члени сім’ї не стали жертвою злочину, з ними все гаразд.

Про це ми писали у статті:

Їх знайшли

У поліції не розповідають подробиць, як саме знайшли Володимира, Оксану та маленького Сашка. Але ми з’ясували цікаві подробиці.

За інформацією наших джерел, родину знайшли не правоохоронці. У поліцію їх привели небайдужі люди, які не хочуть афішувати себе.

— Володимир Казьмін викликав з відділка поліції вінницького таксиста. Родина поїхала у Вінницю. Але в Вінниці плани змінились та замовлення продовжилось аж до Луцька. За словами таксиста, який забрав Казьміних з поліції, вони вийшли на заправці у Луцьку, — розповіжає наше джерело.

Також ми з’ясували, що родина має великі борги. Вони взяли в борг, за інсайдерською інформацією, близько 500 тисяч доларів. Причому родичі, друзі та знайомі дали гроші та не брали ніякої розписки. Крім того, кредитори вже написали заяву у поліцію про шахрайські дії з боку Володимира та Оксани Казьміних.

Неповернуті боргі

Ми поїхали до першого відділу вінницької поліції. Там нам підтвердили, що є заяви про гроші.

Ось що повідомляють у вінницькій поліції, чому не затримали родину та яким чином Казьміни могли просто поїхати на таксі:

За словами виконуючого обов’язок начальника вінницької поліції відділку №1 Тараса Калачика,  родину доставили у відділ поліції та чоловік зазначив, що в них є борги.

— І це все. На даний момент у нас є інформація про трьох людей, які позичали Казьміним гроші. Є інформація, що позичальників більше. Але вони у поліцію не зверталися, — розповідає Калачик нашим журналістам.

Ми запитали, чи заявники повідомляли про злочин.

— Люди заявили, що родина в них позичила гроші та не повертає. Ми наразі проводимо перевірку за фактами. Заяви розглядаються у порядку звернення громадян та потім будуть вноситися в єдиний реєстр досудових розслідувань, — зазначає начальник поліції

За його словами поліція зараз не має підстав для затримання когось з родини.

— В нас було повідомлення про зникнення та ми відкрили провадження. Зараз родина знайшлася та провадження про зникнення закрили. Правоохоронці перевіряють інформацію від трьох людей, які позичили Казьміним гроші. Якщо будуть ознаки злочину — ми відкриємо провадження та будемо розслідувати справу, — каже Тарас Калачик.

Він чув про суму в 500 тисяч доларів.

— За офіційною інформацією сума в рази менша. Можливо вона й така. Хтось каже мільйон, інший сто тисяч. Офіційно ми не можемо підтвердити інформацію, — повідомляє в. о. начальника поліції.

Перше повідомлення про факт не віддання боргу, за його словами, у поліцію написали через два дні після зникнення Казьміних. Виходить, що це 30 липня.

— Під час розмови з слідчим, Володимир Казьмін повідомив правоохоронцям, що грошей у нього немає та він сам став жертвою афери, — розповідає деталі правоохоронець. — Коли буде офіційна сума, тоді буде відповідна кваліфікація. Третя або четверта частина статті 190 Кримінального кодексу України за шахрайство передбачає взяття під варту під час досудового розслідування. Але наразі ми не маємо ще офіційних даних, за якими можна відкрити кримінальне провадження.

У поліції, нагадаємо, раніше озвучили головну версію зникнення.

— Головна версія, що в них є великі боргові зобов’язання і вони можуть переховуватися, щоб не виплачувати гроші кредиторам. Це те, що зараз у процесі оперативно-розшукових заходів встановили, опитували коло спілкування, і тепер одна з ключових версій — ці люди переховуються, щоб не сплачувати борги, — зазначили у коментарі для 20minut.ua у відділі комунікацій поліції Вінницької області.

 

 

Читайте також:

У Гайсині спалах коронавірусу «Дельта»? Зразки відправили в Лондон

З 1 жовтня скасовують «карантинні» субсидії. У кого залишаться пільги

Нічні аварії: п’яний водій Volkswagen залетів у відбійник та зіткнення на Келецькій

Діти просять допомогти знайти вбивцю Григорія Барабаша. Нові подробиці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (56)
  • Інна Стасюк

    Як це де родина ? На Мальдівах шукайте
  • Читач48

    все хотят жить шикарно ,но за чужой счет, так что нам не в европу а в кацапию
  • Natasha Makarova

    Без расписок, без документирования заимствования ... Ну что сказать, азартные кредиторы. Где такие водятся? Поиграли в щекотку нервов, продули, чего теперь хотят то? Кто им врач? Зачем это знать всему городу (если это вообще правда, что оч сомнительно)?
  • Юлия Лебедева

    Найдём другое СМИ, без авторизации

keyboard_arrow_up